Friday, March 15, 2013

ibu ibu di jande baik..#1

assalamualaikum..

last weekend saye ke jande baik.. decide last minute sebab tu tak de hinhint pon kat blog ni.. pergi untuk mencari ketenanagn.. memang tenang pon kat sane.. tak sangke saye ade tempat yang best alalala kampung dekat jande baik.. memang nak datang lagi.. penuh dengan kehijauan.. air terjun yang sejuk.. dengan small stream.. ohhh.. memang jatuh cinte dekat jande baik..

tujuan utame adelah untuk menambah ilmu didade ni.. bile da jadi ibuibu ni.. ilmu ape lagi.. ilmu pregnancy, birth, brastfeeding, babywearing, parenting la yang menjadi pilihan di hati.. kekadang orang kate belajar dari pengalamankan? sedangkan ade orang anak da due tige pon akan belajar lagi care baru.. jadi saye pon belajar la lagi.. tetambah bab pregnancy.. mane tau kalau ade rezeki anak kedue.. pandai la sikit dari yang pertame..

bab paling banyak saye gali ilmu bab birthing la.. saye besalin secare c-zer mase ufairah dulu.. boleh bace di sini, sini, sini, sini dan sini.. jadi saye nak la merase besalin normal.. kalau boleh nak bersalin secare natural.. dan asyik ulangulang dekat DH nak besalin dekat rumah dan DH yang sambut.. cool tak? kalau berjaye la.. comfirm saye share kat sini.. tak payah nak berangan sangat.. pregnant pon belum lagi.. hahaha..kalau ade rezeki inshaAllah..

banner aktiviti ibuibu di jande baik..

maaf ye kalau ade yang marah saye.. saye tau tajuktajuk perbincangan semuenye menarik.. tapi sayangnye semue da lepas.. last weekend.. saye pon pergi last minit.. petang sabtu baru sampai sane.. kire ade terlepas session la.. yang saye ingat.. tajuktajuk yang saye attend.. vaccination.. milk code.. baby wearing.. premaculture.. baby signing.. quranic birthing dan paling best private session.. ICAN Malaysia.. VBAC (Vaginal birth after cesarean )  from kak sha.. memang best la.. saye bawak balik a bundle of knowledge tau.. TQ kepade sumue puanpuan yang sudi share ilmu, research dan pengalaman mereke..


7 comments:

Ibu Amirul said...

Akak yang dah anak tiga sentiasa nak tau ilmu baru tentang semua yang fifi bagi tau tu...
Tak rugi pun...

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

memang bagus lah kalau ada aktiviti macam ni kan. luaskan pengalaman & kongsi ilmu2 baru

zarena heeney said...

betul tu ilmu perlu di gali...

ros_reeza said...

banyak manfaat kan dari program ni. bagus kak.. ilmu perlu di cari :-)

ros_reeza said...

banyak manfaat kan dari program ni. bagus kak.. ilmu perlu di cari :-)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

program mcm ni bagus la..bermanfaat...

SweetLikeWhat said...

rajin fifi join program macam ni..bagus-bagus..menuntut ilmu ni takkan pernah tamat selagai hayat dikandung badan..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...