Thursday, March 14, 2013

more words!~

assalamualaikum..

sebenarnye bende ni da lame la jugak berlaku.. sampai sekarang.. dalam sebulan lebih yang lepas.. mulut ufairah sangat bising.. hihi.. DH selalu cakap ufairah ikut ibu.. asyik bercakap je tanpe henti.. selalunye perkataan yang ufairah cakap kami paham.. bukan ayat ye.. perkataan.. ufairah akan cakap ape tu.. ape tu.. kalau nak tau something.. hahaha.. cute sangat.. selagi kite tak menyaut.. selagi tu la ape tu.. 

kalau orang panggil ufairah.. ufairah malas nak angkat kepale atau datang dekat kite mesti ufairah balas.. ape.. panggil lagi ufairah.. ufairah akan cakap ape.. cerdik sangat anak ibu ni.. lately saye dan atuk ufairah ajar ufairah jawab saye bile orang panggil name die.. bile kite sebut saye.. ufairah akan ikut saye.. cume bile kite panggil name ufairah, ufairah masih dengan ape.. hihi.. baru due tige hari ajar.. tak lame lagi boleh la kot respon.. sambil angkat tangan lagi saye ajar..

ufairah akan ikut perkataan yang kite sebut.. kalau saye, ape, ape tu, atuk, opah, abu (ibu), abah tu da expert la.. jangan expect ufairah sebut paradigma ke.. metafora ke.. memang tak la kan.. sedap, makan, minum.. macammacam perkataan due suku kate ufairah boleh sebut.. kalau kite sebut depan ufairah.. ufairah akan ikut.. 

saye ade bace satu artikel.. MMR boleh menyebabkan delay of speech.. nanti saye akan cube cari balik artikel tu.. alhamdulillah ufairah tak di suntik MMR.. saye teringat seorang anak saudara saye.. sebelum MMR boleh sebut macammacam perkataan.. lepas MMR banyak perkataan yang hilang.. bile da setahun lapan bulan ke sembilan bulan.. baru anak saudara saye dapat skill tu balik.. moge kite di bawah lindungannya..

9 comments:

zarena heeney said...

hah yea ker...
terasa diri kurangnya ilmu

awEEN said...

klu bdk2 bru pndai bercakap ni sebut ape bile kite pnggil die mmg sgt menggeramkan kan fi..hehehe comey ufairah =)

SweetLikeWhat said...

eee takutnyaa..
pandai ufairah dah pandai cakap ye..

Hana Soffelia said...

Omaigod! gitu ke kalo ambik MMR. share dear kalo jumpa artikel tu.

Btw, bijaknya ufairah.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

bijaknyaaaa ufairah

Mrs Velentine said...

ufairah dah berapa tahun

dalila said...

klu jumpe cpt post..huhu ;)

ros_reeza said...

hihi. Ufairah ikut perwatakan ibu ye... banyak cakap.

ros_reeza said...

hihi. Ufairah ikut perwatakan ibu ye... banyak cakap.

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...