Friday, April 20, 2012

the delivery~

assalamualaikum..

the delivery.. bukan domino delivery, mc delivery ye.. tapi saye yang meng'deliver' baby ufairah.. hihi.. actually darah dan lendir da keluar dari hari ahad.. tak sakit pon lagi.. mule contraction yang consistent pade petang isnin jam 2 ke 3 petang.. ya Allah sakitnye.. tapi saye cool je lagi.. da belajar teknik menahan sakit dengan pernafasankan.. even graf contraction da paling maksimum saye tetap berdiam die.. takde jerit.. cume dalam hati penuh dengan selawat dan zikir.. yee.. iyenye menjadi.. sampai doktor pon terkejut.. hihi.. (kembang lubang hidung d situ..) siap doktor cakap.. 'awak sakit da teruk ni.. tapi diam je ye.. siap mintak balik..' saye bosan woo kalau kene tahan wad..

pada malam isnin saye da tunjukkan tandetande sakit sampai abah saye pon perasan.. tak keruan die.. 'along ko tahan lagi tak? kalau tak tahan jom g spital' kalah suami saye risaukan saye.. hihi.. saye dengan selamber jawab.. 'ok lagi abah.. esok jela g spital' malas la nak g awalawal takut nanti terbukak sikit kene duduk wad.. saye tak suke duduk wad.. bosan tambahan katil kecik + bantal tak sedap.. paling saye tak boleh terime bile suami tiade d sisi.. kalau sakit tengahtengah malam nak ngadu kat sape? bagitau.. bagitau.. jadi saye tak tido 1 malam menahan sakit dan menulis waktu contraction.. kerje tulis dan tengok jam bape lame contrction itu suami.. see.. saye tak boleh hidup tanpe suami saye.. i heart u abang..

pukul 4 pagi saye rase tak tahan sangat.. lebih 12jam menahan sakit.. bangun jalan pusingpusing sofa konon nak bagi kurang sakitkan.. tengok abah da siap sedie nak g masjid untuk subuh.. abah tegur.. 'boleh tahan tak? kalau tak tahan abah nak kejut ummi hantarkan g spital' saye jawab 'boleh lagi abah.. lepas sembahyang subuh la pergi spital' sampai satu tahap saye tak tahan.. (terberanak kat rumah jugak nnt.. org kate anak 1st 1cm 1jam.. ni da berbelas jam..) 'abah panggil ummi.. nak g spital la' pukul 5lebih saye g spital..cekcek bukaan 2cm baru.. pukul 9pagi time tu.. (gaye cerite persis suami takde di sisi.. wakaka.. sebab abah lagi risau dari suami) suami da belajar macammacam hal.. kelas besalin pon die attend.. very the supportive you.. 

pukul 11 pagi saye mintak balik dari PAC.. tak larat saye nak tunggu situ.. katil sempit.. nak ngiring kiri kanan takut jatuh katil.. wakaka.. hine sungguh ayat saye ni.. 

ayat nak mintak balik..
saye: doktor boleh tak saye nak balik.. lagipon baru 2cm.. lambat lagi ni
doktor: awak da sakit teruk ni.. tengok graf contrction.. maximum.. saye tak galakkan balik.. rumah dekat mane?
saye: sungai ramal..(aku tipu rumah kat sungai ******.. sungai ramal dekat dengan spital.. kebarangkalian nak balik tinggi)
doktor: oo.. dekat je.. 5-10minit da boleh sampai..
saye: haah doktor.. saye nak balik.. katil kat rumah besar.. nak golek selese.. nak jerit pon takpe..
doktor: *tersenyum.. tapi saye confirem awak datang balik petang ni..

memang betul pon aku datang balik petang tu.. cerite petang sambung next entry..

1 comment:

dalila said...

hahaha..bestnye ko ade wat entry psl deliver..aku xsmpt nk wat..at least ade jgk kenangan klu nk bace2 blk kan..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...