Friday, May 4, 2012

the delivery part 5 - final

assalamualaikum..
malam selepas c-zer tu datang sorang nurse india tanye saye.. 'awak keje gov kan? husband awak pon kan? saye rase awak boleh dapat 1st clas.. esok suruh husband bawak GL' saye cakap 'kan ade HRMIS' nurse 'sitem down' esoknye husband datang bawak GL sebab nurse kate husband awak PTD boleh dapat 1st class.. kalau GL awak 2nd class.. ape lagi.. gune jela benefit yang kite ade kan.. lepas da settle nak transfer wad.. wad 1st class pulak full.. saye da makin meroyan kat wad tu.. tak larat sangatsangat.. baby menangiskan berjangkitjangkit.. asal baby uweekkkk.. semue yang lain pandang kite + ssshhh.. ssshhh.. tepuk anak derang takut nangis jugak..

bile ufairah nangis saye tak boleh bangun.. kene pulak anak 1st.. saye tak tau cemane nak handle.. semue pandang sinis kat saye.. (ke perasaan saye je? saye pon tak pasti)takkan nak panggil nurse je kan? takut pulak asyik susahkan nurse je.. sedangkan malam 1st saye masuk lepas c-zer tu.. nurse india yang baik tu datang kat saye ambil baby.. die cakap 'malam ni kami jage baby ye.. ibu tidur dan rehat' baikkan? jangan cakap hospital kerajaan teruk je.. siap jagekan baby saye lagi.. dapat saye tidur puaspuas even tak berape lene..

even da pukul 7petang hari kedue saye masih di wad kelas 3.. tak larat sangat da.. ufairah nangisnangis.. semue da pandang sinis kat saye sebab saye tak tau macam mane nak stopkan nangis ufairah.. bagi susu pon ufairah xnak.. rase nak jerit kuatkuat je time tu.. saye pulak asyik panggil en. suami masuk ambil ufairah.. saye suruh suami saye bertegas dengan nurse.. tanye kenape saye tak dihantar ke wad 1st class.. sedangkan kami layak.. siap suami saye cakap.. suami saye takkan balik akan keluar masuk tengok saye kalau derang tak transferkan malam ni jugak.. (sebenarnye nak tolong angkatkan barang mase transfer wad..)

lepas da bertegas itu ini.. pukul 9 baru saye ditolak naik ke tingkat 8.. tempat wad 1st class.. double bedded.. Allahuakbar.. lapang dada saye masuk bilik tu.. lege.. hilang masalah.. hihi.. kalau wad ni boleh orang teman.. jadi adik saye no. 4 yang temankan saye.. nurse semue baikbaik.. saye suke.. :) terime kasih hospital serdang.. bilik yang best kalah hospital swasta.. ni tak tipu memang betul sebab saye bandingkan bilik double bedded antare hospital serdang dan KPJ kajang.. bilik besar, bilik air cantik tinggal takde bathtub je.. adik saye siap bawak toto tidur bawah mase teman saye.. makanan pon sedap kalau banding dengan wad 3rd class..

sampai je atas saye mintak husband dan adik checkkan diaper ufairah.. rupenye ufairah poo poo.. patut la ufairah nangis nenen pon taknak.. maafkan ibu sayang.. ibu tak boleh bangun mase tu.. ibu sakit sebab lahirkan kamu.. semalaman kami tinggal kat bilik tu.. ufairah taknak tido.. asyik nangis je.. mungkin sebab die tak biase lagi kan.. sebelum ni dalam perut.. kecik je.. mase tu ufairah da keluar dari perut.. tengok dunie ni besar sangat.. :) satu perubahan besar untuk diri saye dan ufairah.. ufairah nangisnangis sampai nurse pon datang tengok dan tolong tidurkan ufairah.. tapi lepas letak dalam katil die.. 15minit waaa..waaa balik.. lastlast saye tak sedar pukul brape saye tertidur bersame ufairah disisi.. hihi..

petang esoknye saye boleh keluar dari wad selepas berjaye kentut.. kalau c-zer tak boleh kentut tak boleh keluar wad.. kembung perut saye 3hari tak kentut.. doktor ketuk perut bunyi macam drum.. kelakar.. lepas doktor bagi ubat kentut dan saye berusehe untuk kentut saye pon boleh balik bawak ufairah bersame gelaran baru.. IBU!~

selamat datang ke dunie sayang.. ingat dunie ini hanye sementare.. 
kejarlah syurge Allah di akhirat sane..


4 comments:

PutriesNoora said...

alolo..shomelnya!

tiefazatie said...

sgt comel!hee

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

b aru stat baca... terus kpd part5... nanti slow2 akan dapatkan balik part yg hilang... hehe (^___^)

dalila said...

suuwwwiiittt...nk nagis rs bile bace..tringan pengalaman aku plak..shahdu kan..rezeki kite..xdpt nk merasa bsalin normal..xpe la..Allah tu lbh tau mn yg terbaik utk hambaNya..wlupun kdg2 aku frust, patutnye aku dpt bsalin normal..huhu

gigih aku habiskan entry ko yg belapis2 mcm kuih lapis ni..haha..tp best..nk abiskan jgk!

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...