Friday, March 29, 2013

kami ke IKEA..

assalamualaikum..

late update.. pagi tadi saye macam free sikit sebab saye da siapkan kerje saye semalam.. struggle due hari lepas.. tengah tunggu bos saye cek kerje saye sebelum proceed ke prosedur lain.. alhamdulillah.. da free tu saye kemaskemas la meje.. buat filing semue.. kate 5S kan.. mane taknye.. kami terpakse tukar tema.. kene mule macam tak buat apeape la.. buat kerje due kalikan.. lepas tu saye call orang nak buat loan semue.. tapi semue tak dapat.. haish.. takpe.. pasal loan nanti saye cerite..

hari ni saye nak cerite tentang IKEA.. kan ade entry lepas saye cerite tentang ikea sales.. kami pergi jugak even ufairah baru mule demam malam tu.. saye redahkan jugak.. kan ade kate saye ni.. even ufairah demam saye buat aktiviti harihari macam biase.. takde la nak melepek je seharian takut ufairah lagi lesu.. saye nak harihari tak sihat ufairah dilalui macam takde pape.. cume takde la seteruk hari biase.. aktiviti santai dan berpadepade la kan.. nanti terover takut flat terus..

kami ke IKEA lepas zohor hari sabtu.. da solat semue kami pon keluar.. demam ufairah dalam 38+.. waktu ufairah demam ear thermometer memang sentiase saye bawa dalam handbag.. nak tengok suhu takut tinggi sangat kan.. dekat ikea tu macam biase.. ramai sangat orang sampai jammed nak masuk parking.. dekat 15 ke 20 minit jugak la kami cari parking.. berkat kesabaran meround parking lot IKEA kami dapat parking family.. dekat sangat dengan pintu masuk.. kekedahnye pemalas nak jalan!~ 

tande dekat parking lot kami.. memang betul bawak anak pon~

ape yang saye cari takde.. mahal.. lampu yang RM25 officemate saye beli jadi RM49.. terus tak jadi beli.. lain kali la pergi lagi.. saye banyak ambil gambar je kat sane.. kot la nak renovate rumah nanti boleh tiru IKEA punyekan.. haha.. rumah pon takde lagi da berangan.. inshaAllah satu hari nanti.. kalau dipermudahkan dapat la merase rumah sendiri.. lampu saye tak beli.. rasenye saye ade beli apeape tak kat sane? ade.. saye beli barang ikea.. tapikan.. barang tu mesti korang tak jangke punye.. nak tau ape? jap..

ni la yang saye beli.. meetball IKEA, chicken chop, mushroom soup dan kentang rebus..

takde barang rumah pon kami beli.. kami beli makanan je.. hihi.. jangan marah.. ntah.. hari tu macam takde mood pon nak beli barang.. lagi pon bilik kami da sarat dengan barang.. maklum la.. saye kan tinggal dengan parent saye.. nanti ade rumah sendiri boleh la beli barang macammacam.. ni duduk dengan parent.. sekali beli taktau nak simpan mane.. cemane kan? saye nak tepek gambargambar yang saye snap dekat IKEA.. boleh jadi rujukan saye dan orang yang memerlukan..

kitchen cabinet atau almari dapur..

kalau ade rumah sendiri memang saye aim nak ade kitchen cabinet.. tapi nak yang murah je la.. kalau mahal tak mampu.. dalam hatu nak buat bentuk U.. tapi satu side tu cume letak bar je. boleh buat tempat breakfast.. kankan.. kalau IKEA punye ni mahal.. saye alaala tiru jela design IKEA ni.. lepas tu nanti cari la tukang buat kitchen cabinet.. dulu abah saye buat kitchen cabinet tu.. rumah arwah senator ismail pakar ekonomi yang OKU (penglihatan) pon abah saye buatkan.. sekarang abah da retired.. da tak larat.. penat katenye.. hurm.. kalau tak mesti dapat murahkan.. 

wardrobe pulak saye nak buat macam ni.. taknak ade pintu.. buat alaala walk in.. cume hadangkan dengan langsir je.. rail gantung kat syiling.. murah sikit kot sebab kalau nak buat set dengan pintu macam mahalkan.. tapi tegok la.. saye cume merancang je.. buat satu side jela.. taknak la katik tetengah.. rase macam tidur dalam almari pulak kan.. hihi.. sampai kat sini saje saye suruh DH keluarkan ufairah dari SSC (soft structure carrier).. baringkan ufairah kat atas katil yang super lembut tu.. happy tak awek tu rasenye?

 

tengok ufairah.. seronok sangat duduk atas katil super lembut tu.. tak nampak macam demam pon kan? padehal suhu dalam 38.5 darjah celcius kot time ni.. without any medicine atau ubat.. kalau ambil ubat mesti ufairah lemah.. sebab lepas ambil ubat mesti mengantuk or kite kene rehatkan.. sebenarnye ade banyak lagi gambar saye snap.. next time la saye up kan entry. nak publish ni dulu.. orang asyik jeles je saye tengah free.. entry ni di taip dekat due jam lebih tau.. orang ganggu je mintak tolong itu ini!~


11 comments:

zarena heeney said...

klu anak2 ena demam memang terperap ddk di rumah jea
sebab nak pantau kepanasan bdn anak

SweetLikeWhat said...

bestkan g ikea..banyak idea boleh dapat kat situ..hihi

ufairah sihat dah ke yang..risau budak demam tinggi nih..huhu..

TiranaAduka said...

salam fifi
Rambang mata kalau ta gi ikea ni..thanks sharing

nuyui a.k.a miss YUI said...

kalau kat ipoh ada ikea kan best.

izzah said...

Ufairah suruh beli tilam super duper empuk tu la...br la ufairah xdmm2 dh nnti...hehe...

Btw,seronoknya gi ikea...sy last.gi sblm kawen dlu...sejak kawen ni,lum brpeluang lg gi sana...bz memanjang...hehe...

nadia said...

salam kakkk :)
sekarang anak akak dah sihat belum? :) semoga cepat sembuh yeee.

dela said...

lamanya akak tak ke ikea... tggu anak besar sikit leh la jalan2 :)

seharum kasturi said...

wah ! meriah sakan baby tuh ... semua sudt dia jelajah ya ...

Ibu Lala said...

Akk x suke pg ikea ni. Penin nk cr barang. Sllnye klw anak2 tak sihat akk dok umah je. Kasi rehat.

Fifi Nadhrah said...

k.ena.. akak pantau suhu dekat rumah.. fifi pantau suhu merate.. hihi..

haah anis.. g sane tiru idea je.. hihi.. derang inovatif.. boleh jimat space.. kan? ufairah batuk je lagi..

haah TA.. rambang mate tapi takut nak beli. mahal.. kalau beli setakat satu due barang pulak tak sanggup nak beratur bayar..

nusha.. pindah sini la..

kalau ade budget lebih boleh la beli tilam super duper empuk yang duduk pon tenggelam badan2.. hihi.. fifi pon jarang pergi ikea..

tinggal batuk je nadia.. lain da ok..

kak dela.. fifi kan.. ufairah kecik2 lagi da angkut.. hihi..

seharum kasturi.. super duper eksited kot dapat baring atas tilam super duper empuk..

akak lala.. husband pon tak suke.. hihi.. saye kalau ade bende nak cari baru pergi..

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

alahai ufairah.. lama xnengok dia (^___^)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...