Friday, March 1, 2013

saye malas atau???

assalamualaikum..

selamat petang.. hari ni rasenye satu entry je kot.. hihi.. semalam pon satu je.. semalam entry auto publish.. hari ni tak.. hihi.. semalam saye cuti sebab nak pergi satu tempat tu.. sebenarnye semalam date ambil keputusan darah ufairah.. tapi saye dan DH tak pergi pon.. malas.. bukan kami tak sayang ufairah.. sebab sayang la saye tak pergi.. malas dan tak bersedie.. lagi satu sebenarnyekan.. ufairah tak jab MMR pon lagi.. MMR.. tau kan? ala.. imunisasi tu..

saye nak stopkan imunisasi untuk ufairah.. bukan setakat MMR je.. imunisasi selepaslepas ni pon saye akan stop kan.. saye da taknak chemical masuk dalam badan ufairah.. saye punyai alasan tersendiri.. nanti la saye share.. mungkin ini isu sensitif.. ramai di antare kite da menjabkan anak kan.. termasuk saye.. tapi cukup la sampai enam bulan.. saye da realise.. saye da bace dan study walaupon tak banyak tentang imunisasi.. dan dari pembacaan saye.. perkongsian saye dengan yang lebih arif dalam bab ni buat saye yakin untuk tak menyerahkan peha anak saye untuk di suntik..

saye tak mampu nak berdepan dengan doktor.. nak melawan hujah.. sebab saye taktau nak jawab kalau doktor nak cucuk anak saye.. jadi saye hold dulu.. bace sebanyak mungkin info.. sekurangkurangnye saye mampu menjawab suatu hari nanti.. ade satu dua artikel saye bace.. dengan hujah tu da boleh buat saye tak mencucuk anak.. tapi saye tak print dan hafal.. hahaha.. walaupon saye yakin dengan point tu.. tapi saye kene bace dan bace sampai nampak saye yakin.. kan? tak pon nanti.. saye akan bawa artikel yang di printkan untuk tatapan doktor di KKIA..

jadi bile saye tak pergi langsung ke klinik.. saye ke expo la kot orang panggil.. tak pe.. saye jadikan due entry untuk hari ni.. next entry saye malam nanti cerite tentang expo tu.. syok la jugak.. habis la duit dekat seratus.. beli ape? jap ye.. nanti saye bagi tau.. ke nak teke?

4 comments:

SweetLikeWhat said...

ala share la pasal cucuk tuh..tak sabar nak tahu ni..

zarena heeney said...

cuba la share fifi mana tahu
blh beri pandangan pd org lain

ros_reeza said...

tak tahu nak teka.. hihi.. bgtahu je ye :)

Fifi Nadhrah said...

anis.. nanti fifi share ye.. sikitsikit fifi cari info dan share..

kak ena.. nanti fifi share.. tunggu..

ros.. da bg tau kan..:)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...