Monday, March 4, 2013

pernah tak lupe punch?

assalamualaikum..

pepagi isnin mood da ke kutub utare.. jauh sikit nak kutip.. nak claim OT.. tapi claim cuti.. tak claim duit.. checkcheck punch card 21 februari 2013 saye tak punch.. in dan out.. rase pelik kejap.. fikirfikir tangok calendar takde pon mintak cuti.. takde pon MC.. nyanyuk sangat kot.. dalam hati rase nak nagis.. waaaaa.. da call husband tanye kotkot saye ikut die pergi meeting ke mane.. die cakap die pergi melake.. yee.. saye tau saye tak ikut pon time tu sebab kawan die hantar sampai depan rumah malam tu.. sedihnye...

saye kalau boleh nak elak emergency leave.. nanti merah buku servis.. sedih la pulak.. da kene tolak cuti sehari sedangkan saye datang kerje kot hari tu.. cemane mood saye tak ke kutub utare.. tengah nak pergi kutip mood kat kutub utare ni.. nak isi HRMIS dulu.. hantar punch card lupekan masalah ni.. kankan..

takkan sebab buku servis merah cuti kene tolak sehari nak bersedih sampai sehari kan? redha je la.. baik saye happyhappy sebab bende tu da jadi.. mane boleh punch balikkan.. biar la.. mungkin sehari tu tolak hari saye malas buat kerje.. macam type entry ni.. hihi.. tengah tunggu HRMIS.. settle HRMIS terbang la mood ni ke kutub utare jugak..

ni baru buku servis kerje.. kalau buku servis yang malaikat tulis kiri kanan tu kite nampak.. Allah.. takutkan? tinggal buku tu ghaib je.. buku servis kerje pon ghaib jugak.. maksud saye nak tengok setahun sekali pon payah.. pon da risau.. moge hidayah Allah sentiase di hati kite.. amin..

6 comments:

SweetLikeWhat said...

takpe sabar ekk..tempat keje anis tak pakai punch card..pakai tulis kat buku jer..hihi

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

camtu kena pasang alarm setiap pagi dan petang supaya tak lupa punch

zarena heeney said...

hehehehhehe mcm mana blh lupa tu
ena pun kekadang lupa gak nak punch card
tapi akan perasan time blk sbb nak punch card
cumanya kita tulis dan minta bos sign semula jea
HR kat sini ok jea :D

Fifi Nadhrah said...

bestnye anis kalau tulis kat buku.. lagi senang..

tau xpe yana.. mesin punch card bukan laluan pergi dan balik kerje.. tu yang sentiase di lupekan..

kalau ade punch time pergi or balik takpe jugak.. ni pergi balik kosong.. macam cutikan..

SumeSakan said...

Hahahaha pernah gak terlupa gini..pastu mintak sign bos..siap bos cakap cam ni ag "btoi ka neh..ke kamu cabut awai"...

ros_reeza said...

oh bila Ros baca entru ni baru faham kenapa dapat cuti gantian. claim cuti rupanya. hihi.

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...