Tuesday, March 19, 2013

keropok lekor B.T.B..

assalamualaikum..

selamat ade modal nak update blog.. haha.. nampak sangat desperate kan? selalu orang kate entry lame da basi.. saye tak kesah la sebab entry bukan lauk.. tak boleh basi.. hahaha.. ayat back up diri sendiri sebab nak update entry duludulu kan.. entry tahun lepas kot.. kalau sekarang awal tahun takpe la.. ni da nak habis bulan tige kot.. saye tak kesah sangat sebab entry ni lebih kepade information.. tetibe jadi kaunter pertanyaan pulak kan blog keluarge kecil kami..

sebenarnye entry ni entry ni sambungan dari entry kelantan terengganu part #3.. entry kelantan terengganu part #1 14 december 2012 yang lepas.. hahaha.. entry bersambung ambil mase empat bulan kot.. part #2 klik sini.. tak kesah la as long as saye ingat kan.. memang ni entry final untuk kelantan dan terengganu.. sebab ni entry perjalanan pulang keluarge kecik kami dari terengganu ke kajang..

sebelum bergerak balik kami singgah di keropok lekor B.T.B.. standard la terengganu.. keropok lekor la kan.. tempat ni orang terengganu yang tunjukkan dekat DH.. dulu kan DH turun terengganu tiaptiap minggu even balik hari.. jadi orang yang entertain DH bawak la pergi kedai keropok tu sebelum ke airport..

kedai keropok ni antare kedai yang agak famous kate orang tu.. keropok lekor B.T.B tu keropok lekor bukit tok beng.. memang ramai sangat orang kat sane.. yang boleh blahnye kat situ kan.. kene ambil nombor macam dekat bank sebab ramai sangat orang yang datang.. selame ni DH selalu cerite je cakap keropok lekor tu macam kat bank kene ambil nombor.. tu yang saye nak pergi sangat..

bile smpai terkejut saye.. ramai sangat orang.. mulemule ambil nombor.. nak tengok nombor kami? jap lagi ye saye up kan gambar.. mesti korang terkejut.. beze no die 30 orang.. kalah dekat bank kot.. ade bukti.. sabar ye.. saye tunggu keropok lekor tu 2 jam ok!~ memule memang da give up.. ye la nak balik jauhkan.. lagi pon da  tengah hari.. nak singgah paka rumah kawan lagi.. rase tak best pulak sebab da tunggu lebih dari sejam.. 


berkat kesabaran dapat kami beli keropok tu.. banyak jugak kami beli.. RM80 kot.. tapi tu la.. satu nombor hanye boleh beli RM100.. kalau nak lebih dari seratus kene ambil nombor lain.. sebab tu kat atas gambar tu saye ade due tiket nombor.. kot la saye nak beli lebih dari RM100 kan.. tapi tak.. jadi nombor tu kami bagi dekat satu family yang bawa anak kecil.. kesian sebab selang nombor derang dekat 100 kot.. penangan keropok bukit tok beng..

DH selalu pergi hari kerje.. waktu kerje tak ramai orang jadi tak kene beratur selalunye.. sebab sampai je takde orang.. boleh terus order.. time saye pergi tu pulak ramai orang sebab cuti sekolah.. waktu puncak ka.. tu yang kene tunggu 2 jam.. tapi bile fikirfikir balik.. penyabar jugak saye ni.. hahaha.. demi makanan kan.. ufairah pulak da sampai tertidur tunggu.. selamat tak meragam..kalau kuala terengganu saye suke B.T.B.. kalau kelulut kedai tepi pantai.. keropok lekor 008.. kalau dekat kemaman saye suke yang dekat dengan intan tu.. lepas tu layan otakotak dan satar sekali.. urm..

tengok ufairah mase ni tak sampai setahun lagi.. sekarang da besar anak ibu..

kalau cerite bab makan memang taknak kalah fifi ni.. even da bungkus dekat B.T.B.. saye tetap singgah dekat kelulut bungkus jugak.. nak bungkus dekat kemaman tak sempat sebab sampai kemaman pukul 7 lebih da.. dan kami sampai kajang pukul 12 tengah malam.. bertolak keluar pukul 12 lebih tengah hari kot.. 12 jam perjalanan sebab singgah rumah BFF saye dekat paka.. makan dulu sebelum sambung perjalan ke kajang.. rasenye pukul 6petang kot dari paka.. puas jalanjalan.. lege da habis entry kelantan terengganu..

persekitaran kedai bukit tok beng.. gambar tengah atas tu nota tentang satu nombor terhad pade RM100.. siap ade digital nombor macam dekat bank.. paling kanan.. dekat 10 periuk kot sekali rebus.. tu pon kene tunggu 2 jam.. adoi..

notatentangkeropoklekoB.T.B        > terletak di bukit tok beng.. tu je yang saye tau.. boleh? hahaha.. nombor phone ade.. tapi dekat husband.. bile da banyak kali beli.. DH da mintak business card.. jadi boleh tempah.. tak payah la kami nak tunggu sampai 2 jam lagi!~ 

kalau korang ke kuala terengganu boleh la singgah try test keropok lekor ni..

6 comments:

Ibu Amirul said...

Pergh... Punya lah lam tunggu...
Kalo akak tak mampu nak tunggu selama tu... Dah macam nak buat urusan kat bank plak...
Kedai 008 tu akak pernah masa ge kursus kat marang dua tahun lepas

zarena heeney said...

lama gila tggu
sedap ker keropok lekor dia fifi

awEEN said...

sampai cenggitu ek fifi..kitorg dlu klu nak beli kopok leko g kt kuale terengganu tu..beli kopok losong je..rindunyeee terengganu..hehehe

Nafira usof said...

alamak.. rindu plak nak makan kopok losong..
zura + hubby orang Ganu.. kg Hubby dekat jer ngan losong.. tapi kami jarang sangat beli kopok kat losong.. sebab nye.. tak sanggup nak menunggu.. hahahahaha.
tapi, kami ade pot beli kopok losong yang baru tau, rasa kopok kat situ setanding ngan kopok kat losong nun.. kedai kopok tu kat sempadan terengganu n pahang.. kalo nak menghala ke KL.. lepas jer pintu gerbang terus jumpe kedai kopok kat situ.. hehehe.. cuba lah nanti.. sedapppp.

dalila said...

biar betikk??hahaha..mcm kt bank pulak kann..

SweetLikeWhat said...

makaihhh..siap pakai nombor..memang penyabar fifi..kalau anis dah cau agaknye..hihi

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...