Monday, March 18, 2013

her smile =)

assalamualaikum..

tak sangke entry saye sebelum ni very touching kan.. hihi.. sorry la.. memang memule saye type entry saye tulis taktau nak update ape.. bile da lepas satu perenggan saye just follow the flow.. ape yang saye tulis dekat entry sebelum ni memang lahir dari hati secare spontan.. wahh.. hebat gitu.. nak type entry dari hati.. tepi memang betul.. saye tak tipu.. mungkin sebab tu ade yang touching kot.. hihi..

sebab entry pagi da sedih.. entry petang entry sengeh la.. kan saye ade mention yang last weekend saye tak ke mane.. cume petang semalam.. pukul enam lebih baru saye keluar dari rumah untuk memenuhi tuntutan hati si kecil.. see.. ibu paham betul ufairah.. hihi.. selalunye saye dengan DH akan bawa ufairah ke taman.. taman dekat stadium kajang.. kalau da malam sangat saye bawa ufairah main kerete syiling lime puluh sen tu dekat giant.. free je..

petang semalam kami keluar lewat sebab hujan.. ye la.. cemane nak pergi taman kalau hujan kan? jadi lepak la kami dekat rumah.. DH pulak suggest satu aktiviti menarik untuk ufairah.. bawak keluar high chair ufairah.. lepas tu sembur air paip dekat die.. DH suggest macam tu.. lepas tu cakap.. saje nak bagi ufairah rase lain sayang.. selalu mandi kolam or dalam sinki..kali ni biar abang sembur dengan air.. mesti ufairah suke.. saye iye kan jela.. happy sangatsangat ufairah.. tersengih memanjang.. sorry takde gambar sebab saye sibuk masak..

bile da settle masak.. makan kenyangkan perut dulu.. tak best kalau berjalan perut lapar.. mesti nak kene berenti makan dulu semue kan? better kami makan dekat rumah je.. air tangan ibu dan isteri kan? chewahh.. time rajin boleh la.. wakaka.. baru kami keluar.. tu yang keluar pukul enam lebih tu.. dan.. sudah tentu la bukan taman destinasi kami.. kan hujan.. confirm basah punye slideslide yang ade dekat situ..

kat sini mane nak dapat indoor playground? kalau nak yang cantik best dan besar ade dekat the mines.. tapi mahal kot.. sekali masuk RM25.. ok la kalau nak melepak tige empat jam kan? kalau da sampai pukul tujuh.. nak sembahyang maghrib bagai memang tak berbaloi la.. dengan ufairah tak pandai jalan lagi.. memang takkan la kami ke sane..

jadi saye dengan DH pergi satu indoor playground ni.. kecik je tempat die.. memang sesuai la untuk ufairah.. mahal jugak actually.. tapi dekat sane kire by minutekan.. boleh la.. 15minit RM2.. ha.. kan murah.. kalau kire 15 minit.. kalau jam? sejam RM8.. 3 jam da RM26.. tak ke mahal jugak tu.. first time dulu saje try 15minit.. ufairah memang enjoy.. kali ni DH kate setengah jam la.. so RM4.. memang enjoy la ufairah dalam tu.. tau dekat mane? econsave jalan reko je.. hihi.. pukul 7.30 waktu main tamat.. naik econsave beli barang sikit heading back home untuk solat maghrib.. what a wonderful weekend with ufairah's beautiful smile!~

tengok.. ufairah's smile.. melting tau even blur.. haha..

ufairah sangat enjoy main dekat situ.. spot me~

selain dari kolam boleh ade tunnel ni and kerete yang ufairah naik.. tak banyak pon mainan.. tapi ok la untuk toddlerkan..



6 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

janji Ufairah enjoy kan

zarena heeney said...

umairah dan umar mmg suka main nie..tapi tu la harganya mmg kena budget lebih skit la

izan mama mia said...

uish..kalau dapat joint main bola byk2 tu best gak ehe

Ina Haireina said...

pandai mama papa planning aktiviti utk ufairah.. hehehe..

dalila said...

mcm best je..teringin nk bwk danish..murah pun murah..tp die klu naik slide xnk org pegang..klu kt ctu ok la kot..klu jatuh pun kt bola2 tu..xde la sakit..klu kt playground die xnk pegang pengsan haku..haha

SweetLikeWhat said...

seronok ufairah ye..walau aktiviti simple tapi dah cukup buat anak rase hapy tu pun puas hati rase kan..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...