Monday, April 23, 2012

the delivery -part 3~

assalamualaikum..
rajin saye mengepost entry.. the delivery part 3.. sambung lagi banyakbanyak sampai termuntah.. cerite DI DALAM OPERATION THEATER.. saye tulis ni bukan nak menunjuknunjuk.. riak dan sebagainye.. saye masih ingat lagi kawankawan TTC saye.. semoge kalian akan mendapat rezeki ini.. saye tulis ni untuk Ufairah.. untuk die tahu bagaimane saye melahirkan die.. maafkan saye jika saye ade buat sapesape kecil hati..

mase ditolak masuk OT saye pandang siling je.. ade feeling macam dalam tv tu.. masuk nak masuk tu hati punye berdebardebar.. takut sangatsangat.. rase macam nak hidup tu 50-50 je.. dalam hati siap terdetik.. 'lepas ni aku taknak mengandung da' ..setelah ditolak masuk OT saye di tolak naik ke katil yang lebih kecil.. muatmuat badan saye je.. tangan pon tak muat.. katil tu siap ade wing untuk saye depekan tangan.. memang prosedur macam tu kot.. katil bentuk T kecil.. sabelum saye disuruh mendepakan tangan saye telah dibius.. half sahaje.. doktor bius sangat baik dan islamic.. alhamdulillah.. lepas saye baring cume bahagian perut sahaje dibuka.. sejuk sangatsangat didalam tu..

bertambah sejuk bila hati ini berdebardebar takut.. nurse tanye puan ok.. saye jawab saye sejuk.. derang ambil hot blanket untuk saye.. bile sorang nurse datang dekat saye saye cakap.. saye nak tidur boleh mase proses ni.. nurse tu izinkan.. cuak.. sape nak tengok.. baik tido.. wakaka.. sepanjang proses mengeluarkan Ufairah (oohh.. syahdunye) saye sangat takut.. berdebardebar.. selamat derang cover bagi saye tak nampak proses 'memotong' perut saye.. nak tidur pon tak boleh sebab takut sangat.. kejapkejap nurse datang tepi telinge saye.. nurse tanye.. 'puan ok?' saye jawab 'ok'.. nurse cakap.. 'jantung puan laju ni.. puan relex ye.. jangan takut.. takde apeape pon..' saye hanye mampu anggukkan kepale..

sampai 1 tahap saye rase orang tekantekan dekat ulu hati saye.. then ade suare cakap.. tekan kuat sikit lagi.. terase jugak la.. bius separuh jekan.. 4 5 kali tekan terdengar suare tangisan Ufairah.. Ya Allah.. rase sayu sangat mase tu.. saye tahan airmate.. cover cun wei.. hihi.. Ufairah nagisnangis sampai 5minit tak berenti.. saye risau nape baby saye tak berenti nagis.. mungkin mase ni derang tengah jahit balik perut saye.. ade 2 orang nurse datang bawa baby saye.. derang cume tunjukkan jantina dan suruh saye sebut.. lemah je saye cakap perempuan.. nurse cakap.. cube cakap kuat sikit.. perempuan saye sebut lagi sekali.. then derang pon bawa pergi baby saye untuk dibersihkan.. bile da siap semue.. perut da tertutup balik saye dihantar ke recover room.. nak tengok jantung dan tekanan darah stabil ke tak..

mase tu hati mule rindukan Ufairah.. proses recover pon lame.. hati da tak sabarsabar nak jumpe nak pegang anak ibu mase tu.. alhamdulillah semunye selamat..

2 comments:

PutriesNoora said...

ya Allah fifi..xpela dear..cerita je..best tau..bahagia fifi dah sampai dulu..tahniah sekali lagi..nak menitis airmata baca..nak anak gak..hehehe..fifi take care tau!jaga baby baik2..dan update selalu!=D

Fifi said...

inshaAllah.. nanti sampai rezeki ni untuk noora pulak.. fifi sentiase doakan noora.. inshaAllah.. Gud luck untuk cycle ni..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...