Friday, September 25, 2015

saya kehilangan saya yang dulu..

assalamualaikum..

hampir sebulan.. hampir sebulan saya tak update blog.. rindu sangat tak payah nak cerita.. harihari teringat.. harihari terngiang.. di office baru.. terlalu sibuk.. mungkin saya yang tidak pandai bahagi masa kot.. atau pon baru nak belajar step by step cara kerja di sini.. kelam kabut sikit..

masalah gangguan emosi dan fizikal pon menjadi punca saya lama tak update.. tapi percayalah.. saya rindu sangat dengan korang semua.. rindu nak berfoyafoya di alam maya.. di sini tempat saya meluah.. mencari idea.. di blog korang tempat saya tambah pengetahuan.. 

korang.. mungkin sebab tekanan.. hidup saya totally berubah 100%.. saya kehilangan saya yang dulu tanpa saya sedar.. saya baru tersedar benda ni minggu lepas.. sedih sangat.. macam mana saya sedar? saya ke office lama saya.. sekejap sahaja.. dam 10 ke 15minit.. saya jumpa kawankawan lama saya.. bercerita..

bila keluar pintu office nak ke lift.. nak balik ke office baru.. terdetik dalam hati saya.. lamaaaaanya saya tak segembira ini.. fifi yang suka bergurau hilang.. tapi 10 ke 15minit tu dah buat saya puas.. ohhh.. bergenang waktu type entry ni.. tapi percayalah.. saya makin ok di sini even masih belum dapat siapa saya yang dulu..

korang.. saya suka sangat main game.. blogging.. ini semua aktiviti masa lapang saya.. untuk release tension.. tapi sekarang.. main game pon saya serabut.. susah nak dapat feel main game tu.. blogging? tengok la nasib blog saya.. saya rindu saya yang dulu.. inshaAllah.. doakan saya.. tak lama lagi saya akan dapat saya yang dulu.. nanti saya BW ya.. (((big hug))) dari saya..

Tuesday, September 8, 2015

dilemma

assalamualaikum..

di sini.. terlalu sibuk.. sangat sibuk.. sampai nak tengok phone pon tak sempat.. Allah hu akbar.. terasa sangat bebanan kerja.. nak sesuaikan diri tu.. di sini.. kerja terlalu tough bagi saya.. mungkin tak biasa lagi.. suami selalu berkata.. macam mana kawankawan perempuan dekat sana survive.. saya sendiri tiada jawapan.. tapi.. di sini.. perempuan cuma 8 orang sahaja.. lain semua lelaki..

dalam hati terasa dilemma.. sedang berusaha untuk istikharah.. memohon petunjuk dari yang esa.. tiada sesalan datang ke sini.. mengubah angin.. mungkin ada hikmah disebalik kejadian ini.. mungkin ada sesuatu yang Allah ingin tunjukkan dan sampaikan.. 

tiada apa yang boleh dibuat sekarang.. cuma terus mengorak langkah.. pandang ke depan.. bila terasa nak terduduk.. cepatcepat dekatkan diri padanya.. zikir banyakbanyak.. moga kita sentiasa kuat.. tiada sesiapa yang dapat membantu kita.. melainkan yang maha esa.. doa dari kalian amatlah saya perlukan.. terima kasih..

moga satu hari nanti.. saya akan mendapat petunjuk dan hikmah dari apa yang terjadi ini.. amin.. 

Friday, August 28, 2015

takut.. takut..

assalamualaikum..

selamat pagi korang.. alhamdulillah setakat hari ni.. saya makin ok.. terima kasih atas katakata semangat dan doa dari korang.. minggu ini 3 hari saya bercuti.. semalam first day masuk kerja untuk minggu ni.. makin positif.. kerja makin teratur..

weekend lepas saya balik kampung dan terus ke alor star.. inshaAllah saya akan ceritakan dekat blog ni.. tapi hari ini saya nak cerita tentang ulwan.. anak teruna saya yang dah besar tu.. alhamdulillah.. hampir setahun setengah dah usia ulwan.. 

banyak dah perkataan perkataan yang keluar dari mulut ulwan.. paling latest takut.. kalau dia nak mintak dukung.. dia berdiri.. sambil buatbuat nangis.. sebut.. takut.. takut.. takut.. akal tak akal.. nak dukung punya pasal sanggup tu.. tapi ape yang di takutkan pon tak tau..

mase dekat alor star kami pergi muzium padi.. best.. nanti saye cerite.. kat muzium tu ade patung kuda.. besar.. saya nak suruh ulwan pagang.. dia punya angkat kaki.. takut.. hahaha.. lawak.. sambil nangis manja sebut takut.. takut.. suka betul saya mengusik dia.. jadi sekarang ulwan dah tau erti takut..

sekarang tak boleh type panjangpanjang.. kerja banyak.. gambar ulwan nanti saya masukkan.. bye korang.. doakan saye ye..

Wednesday, August 19, 2015

lamanya tak update blog.. segalanya baru..

assalamualaikum..

lama sangat tak update blog.. saya busy sangatsangat.. termasuk jatuh sakit selama seminggu.. jadi memang tak sempat langsung nak update apaapa.. sekarang dalam proses recovery.. ya Allah.. korang.. saya menaip ni di office baru.. saya tak tahu la nak menangis ke nak ketawe di office baru ni.. macam 50-50..

segalanya baru.. dari segi work load.. masa bekerja.. enviroment.. tak tahu nak describe macammana.. hari ini hari ketiga saya di office baru.. sebenarnya.. semalam saya dah menangis.. hahaha.. sebab taktau la.. macam bercampur baur perasaan tu.. 

saya tak cerita dekat tempat lain.. dekat suami dan sini ja.. facebook lagi la taknak.. kalau boleh saya nak elak cerita.. saya sebenarnya dah takda hati nak kerja.. dah bertahun.. jadi saya akan cuba berpindah dan cari enviroment baru.. sekarang saya dah dapat enviroment baru.. tapi macam tak membantu.. mungkin terlalu awal atau saya terlalu negatif..

saya dah cuba positif.. tapi.. orang sekeliling.. orang office ni semua blame saya.. takuttakutkan saya.. cakap rugi tukar office.. sana kerja senang.. sini workload banyak.. memang betul pon.. saya nampak dari langkah pertama saya masuk sini.. tapi sini dekat dengan rumah abah saya.. dekat dengan pengasuh.. korang.. doakan saya.. ya Allah.. rasa macam bergenang je air mata ni..

kepada dalila mammadanish.. kalau kau bace ni.. kau jangan ketawe tau.. hahaha.. aku cuba untuk jadi seposotif yang boleh.. kalaulah korang bagi katakata semangat.. mau meniik air mata saya baca sebab sekarang ni pon duk menahan air mata dari tumpah..

inshaAllah sabtu ni saya akan balik kampung.. dan terus ke kedah ikut suami bekerja.. harapnya.. dapat la saya rehatkan minda.. hilangkan stress.. doakan saya ya kawankawan.. moga terus positif.. :) inshaAllah..

 
tempat kerja baru saya.. saya kehilangan 2/3 work space dari sebelum ni.. tapi menerima work load yang bergandaganda..

Wednesday, July 15, 2015

kad raya ceria.. kad raya kedua..

assalamualaikum..

korang.. saya masuk office sekejap ke hari ni.. tapi sempat buat kad raya kedua.. ok.. khas untuk korang!~


Tuesday, July 14, 2015

selamat hari raya AIDILFITRI 1436h

assalamualaikum..

semalam dah pos salam akhir ramadhan.. sekalikan dengan persiapan raya.. jadi hari ni.. kita up entry.. ucapan 

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

tahun ni saya sempat buat 3 4 kad raya.. salah satu kad raya tu saya snap gambar dan jadikan kad raya online.. hahaha.. malas nak edit gambar punya pasal.. saya kena ucap selamat hari raya hari ni sebab esok saya dah balik kampung..

giliran raya tahun ni rumah mertua saya.. saya jenis tak kesah.. manamana pon ok.. rumah mertua.. setengah jam saja dengan rumah arwah mama saya.. tempat persinggahan sebelum ke akhirat arwah mama saya pon dekat situ.. jadi saya tetap rasa seronok nak beraya di rumah mertua..

jika giliran rumah saya.. saya seronok juga sebab dapat beraya dengan abah.. cuma suasana kampung kurang sikit.. lagipon saya kan tinggal dengan abah.. harihari jumpa abah.. jadi raya dengan abah atau tak.. tak menjadi masalah.. harihari jumpa..

hati ni memang dah sampai kampung.. dah terfikir nak buat macammacam.. cuma sedih saya tak boleh cuti lama.. kena simpan cuti sebab.. nanti lah.. hehe.. mungkin ahad atau isnin saya dah balik sini.. dan mula bekerja.. paling lewat selasa masuk kerja.. ok korang.. 

selamat hari raya aidilfitri.. saya minta maaf sangatsangat jika ada terlebih terkurang di dalam ukhwah yang terjalin selama kita kenal ni.. paling penting.. hatihati di jalan raya.. samasama kita doakan keselamatan sesama kita sepanjang cuti raya.. bahagia selalu korang.. assalamualaikum..


Monday, July 13, 2015

salam ramadhan.. persiapan raya..

assalamualaikum..

lame sangat tak mengarang.. mood sangat ke laut.. sangat sibuk di bulan ramadhan.. sampai lupa nak ucap salam ramadhan buat korang semua.. tinggal tiga hari lagi nak raya.. masih berbaki 3 hari untuk kita habiskan ramadhan.. jadi..

SALAM AKHIR RAMADHAN!

masih tak terlambatkan.. korang.. lama sangat saya tak BW.. saya sibuk.. mood ke laut.. hari ini mood tu datang.. niat nak ucap selamat hari raya terus.. tanpa salam ramadhan.. hahaha.. rase macam kejam sangat pulak.. jadi salam ramadhan dulu la..

bila dah ramadhan mesti ada persiapan rayakan? persiapan raya? ala kadar semampu yang boleh.. baju anakanak yang saya dan suami utamakan dulu.. baju kami.. cukup la seorang sehelai baju melayu dan kurung moden di pagi raya.. untuk suami sehelai baju t-shirt kolar.. sepasang selipar pagi raya.. (tak boleh beli sandal dah sebab baru beli.. hahah) saya pulak kasut dua pasang.. sebab murah.. hahaha.. beg satu..

beli yang ada less saja.. tak beli new arrival.. selagi boleh jimat..

nak shopping baju seluar untuk suami isteri nanti2 la.. yang ada masih elok.. tak terpakai.. buat apa beli lagikan.. jadi cukuplah.. dapat lah kami jimat duit sikit.. yang penting pagi raya tu kita raikan.. selebihnya ala kadar.. untuk anakanak.. kita lebihkan sikit..

alhamdulillah.. dengan cara macam nikan.. duit gaji awal kami masih tak berusik.. syukur.. saya paling takut terusik.. habis kami ogos nanti.. paling nak kena jaga tu.. saya cakap saya sibukkan.. memang sibuk.. bulan ramdhan.. dah enam tahun saya jual kuih raya.. alhamdulillah.. duit untung kuih raya tu saya buat duit minyak dan tol untuk balik raya.. jimat duit gaji..

dan ada lagi satu yang saya buat akhirakhir ni buat saya sibuk tak menang tangan.. saya buat homemade balm.. tu nanti saya akan cerita dekat entry lain.. ok.. korang got to go.. pukul 930 nanti saya ade meeting indeks harga pengguna malaysia.. assalamualaikum..

Monday, June 15, 2015

blog cedera balik.. jadi balik..

assalamualaikum..

pagi ni.. 15 jun 2015.. jadi balik.. siap header ade sign dilarang masuk.. memang melampau betul ni.. ni nak halau saya dari berblogging ke? jangan la macam tu encik google.. ni la diari online saya.. kenangan untuk anakanak..

jummat lepas dah fix kan dah.. suami cakap.. dia masuk dalam google akaun saya.. tengok semua gambar yang ada sign tu duduk dalam trash.. jadi dia restore balik.. semua kembali pada asal.. dan kali ni.. jadi balik.. sekali header..

header hilang terus..

adakah google akaun saya dijangkiti virus? saya memang tak pernah godek.. bukak mainmain pon tak pernah.. apetah lagi delete gambar dalam google akaun.. risaunye.. lepas ni kene minta suami tolong lagi.. harap boleh la betulkan dan berkekalan.. doakan korang.. 

kalau korang ada cara sila lah kongsi.. terima kasih sangatsangat..

yang kesedihan.. :(

Friday, June 12, 2015

barbie doll cake..

assalamualaikum..

sebenarnye seronok sangat.. tak sabar sangat nak update tentang barbie doll ni.. tapi saya tetap sabar sebab asyik lupa snap gambar sijil menghadiri kursus 3D barbie doll cake ni.. dan sampai ke saat ini.. saya masih tak snap gambar barbie doll cake tu.. miahahaha.. lantak la.. nak cerita jugak tentang barbie doll cake ni..

alhamdulillah.. 26 mei 2015 saya ada menghadiri kursus membuat 3D barbie doll cake.. korang.. saya terpaksa ambil cuti tahunan untuk ke kursus ni.. moga berbaloi la cuti saya.. ikut hati.. saya nak mula aktif 'membakar' semula.. asyik tertangguh..

sekarang saya nak asah skill dulu.. berlatih harihari.. saya nak berlatih buat buttercream rose.. moga makin lembut la tangan ni.. dan bila dah mahir.. inshaAllah saya akan mula ambil tempahan.. dan harga pasti berpatutan.. saya nak kena buat buku resepi dulu.. cake mana yang orang suka.. yang stable.. doakan saya ya..

kelas yang saya join tu memang best.. cikgu banyak bagi teknikteknik buat cake dekat saya.. teknikteknik nak kenal jenisjenis 'pengacau' bahanbahan.. macammacam lah saya belajar.. inshaAllah saya akan practickan.. nak tengok cake saya? ade dekat bawah ni..





ufairah seronok tengok kek yang ibu buat.. 
barisan model..

blog cedera parah...

assalamualaikum..



korang.. saya perlukan pertolongan.. korang reti tak atau tahu tak cara nak selesaikan masalah blog saya ni.. gambar banyak hilang.. jadi tanda dilarang masuk tu.. sedihnye bila teringat blog.. baru nak simpan azam rajin mengarang balik.. dah jadi macam ni.. demotivate tau.. 

korang kalau korang ada cara.. atau kenal sesiapa yang tahu nak selesaikan masalah ni.. tolong bagutahu saya.. komen kat bawah ni.. tak pon emailkan ke conterashop@gmail.com.. kalau dikenakan bayaran pon tak kisah.. asalkan berpatutan dan di bawah budget saya..

cuba korang explore blog ni.. sedihnya bila berbicara tentang blog ni.. kalau tak sempat explore pon takpe la.. saya tepek gambargambar saya printscreen kan.. saya juga ada contact kak zakie.. sebab dulu blog dia pon lebih kurang macam ni.. alhamdulillah dah setlle.. harap sangat blog saya sihat sejahtera balik..



sedih bile tengok gambar ni.. banyak gambar hilang.. :(

as at 5.26pm.. 12 mei 2015.. blog dah ok.. suami dah buatkan.. terima kasih korang.. terima kasih julia sebab tolong semakkan..

Monday, June 8, 2015

floria putrajaya 2015..

assalamualaikum..

da tulis tajuk entry.. nak cerita tentang taman yang best kat KL.. tak jadi la.. nak cerita tentang floria.. floria diraja.. *tangan kat bahu.. mata ke atas*..  sebab macam hothot lagi kan tentang floria.. jadi kita cerita la.. sebenarnya tak rasa nak pergi pon.. tapi sebab nak bawak kakak ufairahkan.. jadi kami pon pergi..

last weekend saya kena overtime.. bila office pon dekat putrajaya.. jadi kami rancang untuk ke floria dulu sebelum ke office.. pagi tak berapa pagi kami keluar.. panas walaupon baru pukul 10 pagi.. parking jauh sebab malas nak sesaksesak cari parking dekat..

sampaisampai kami beli tiket dulu.. RM5 dewasa.. kanakkanak macam H.U.Z tak kena bayar.. jadi tak ambil kesah.. tiket cantik.. kebabom.. cantik dari tiket air asia yang kite print sendiri tu.. hehehe.. bile masuk? pendapat saya la.. so so je.. ni ikhlas dari hati.. tak datang pon takpe..

kaunter nak beli tiket dan rupe tiket.. cantikkan,,

sorry.. terlalu telus.. mungkin la saya datang dah lastlast kot.. jadi bunga tak berapa nak mekar kot.. bukanbukan.. bunga mekar macam biasa.. floria kali ini tak sehebat floria duludulu.. besar.. ada macammacam.. bunga pon tak berapa nak banyak.. tapi penggemar orkid boleh kot datang sebab ade banyak orkid.. best lagi kundasang..

taman fantasi.. sini la macam best sikit..

bunga yang ada..
nampak belakang ufairah.. togel.. kalau tengok gambar atas je.. macam cantikkan..
masih dekat taman DBKL..

taman negeri melaka.. ada beca..

mungkin sebab ade winter and spring season tu kan.. jadi la tarikan.. tapikan.. punye lah ramai nak beratur.. selamat kami datang awal.. jadi pendek beraturnye.. ade satu dewan.. multi purpose hall katenye.. tapi kosong mase saya datang.. ade aircond.. sejuk.. sebelah rumah dua musim ni.. nak beratur beli tiket lebih dari 500 meter kot.. tapi yang panjangnye beratue tengah panas.. lalu la dewan kejap.. kesian yang kena beratur tengah panas tu..
beratur beli tiket.. ade dalam 3 khemah.. lain semua berjemur.. 
tengok slide show sikit.. turun la buihbuih ni dalam 10 saat.. habis..
cantikkan rumah spring ni.. tengok dari sini je ye.. bukan boleh lalu celahcelahn tu pon.. bunge tepitepi tu boleh la pegang.. tu pon tak sempat pegang sebab semue nak cepat.. ramai beratur lagi..
nak ambil gambar pon kene cepatcepat.. turn group next nak masuk tengok slide show..

masuk lah rumah dua musim tu dengan bayaran RM3.. ada apa? ada persembahan.. slide show saje tau.. cuma ada la macam replika salji dekat depan pentas.. untuk musim bunga ada la bunga.. tapi sekadar tengok jela.. rase macam tak berbaloi bayar.. tengok dalam TV.. wah.. ade salji turunturun.. hahaha.. salji turunturun ade la dalam 10 saat lepas habis slide show.. kecewa sangat..

buah hati saya..

habis tengok rumah yang tak berapa nak musim tu.. kami beli makanan.. terus datang office buat kerja.. kalau boleh beri markah.. per 10.. ade la 3 per 10.. sangat mengecewakan.. bagi saya la.. habis.. takde di raja sangat pon..

Thursday, June 4, 2015

haziq ulwan.. cloth diaper hello kitty..

assalamualaikum..

gambar april lepas.. ulwan kecewa.. mogok.. sebab nenek (BS) pakaikan cloth diaper hello kitty.. abah yang bekalkan.. kakak punya cloth diaper.. selalu ulwan pakai saja cloth diaper hello kitty.. tapi kali ini ulwan pakai baju lubanglubang.. nampak.. semua orang tegur.. tapi ulwan kecil lagi tak paham..

cerita di atas.. ibu kata ulwan mogok tu sekadar rekaan.. kan ulwan tak paham lagi bila orang tegur baby boy pakai hello kitty..  tapi bab cloth diaper hello kitty tu betul.. gambar di bawah.. sekadar hiasan.. ulwan menangis.. dan mogok.. tapi sebab lain.. sebab ibu letak ulwan dekat bawah.. tapi ulwan nak dukung.. hehe.. ibu suke sakat!~ dan ibu sayang kamu!~

ulwan nangisnangis tanda protes..

besar nanti.. bacalah.. macam ni perangai kamu.. hehe..

Wednesday, June 3, 2015

'me time..'

assalamualaikum..

bila ade infant ni.. nak dapat 'me time' sangat susah.. selalunya suami yang jagakan anak.. ibu bersenangsenang.. sejak suami ada kelas mengaji.. malam selasa sampai malam jumaat.. 'me time' ibu ke laut.. tapi tidak mengapa.. ada anakanak.. ibu bahagia.. tapi.. satu malam.. selepas ulwan minum susu ibu.. ulwan tidur.. walaupon tak sampai 30 minit.. ibu tetap dapat 'me time'.. nikmat ooo..

tengok muka anak sambil pump susu.. LDR kot.. sejuk mata pandang..
ibu sayang kamu anak!~



Tuesday, June 2, 2015

anak teruna saya.. haziq ulwan..

assalamualaikum..

minggu lepas dah cerita tentang ufairah.. jadi hari ni kena la berlaku adil.. bercerita tentang haziq ulwan.. satusatunya anak teruna saya buat masa sekarang.. alhamdulillh..  anak teruna saya masih extended exclusive breastfeed..  maksudnya.. sehinga hari ini... di usia 15bulan (tahun islam) ulwan masih kekal dengan air kencing sebagai najis ringan.. saya percaya.. pasti ada hikmah disebaliknya..

ulwan membesar bagaikan juara.. nanti korang tengok gambar ulwan dekat bawah.. macam baby dah makan.. walaupon tak berketak.. bulatbulat.. fizikal ulwan macam baby yang lain.. ulwan masih kekal dengan meniti.. hahaha.. masih tak lepas berjalan.. boleh ikut kakak ufairah.. lambat sikit berjalan.. gigi nak masuk 8 batang kot..

dari lahir.. sehingga kini.. susu ibu sahaja..

mulut ulwan? bising sangat! sangatsangat.. BS pon cakap.. ade potensi nak jadi becok macam ufairah.. suke ketawe.. dan suke sangat menangis!~ sangat manja.. ya Allah.. nak berpaut je.. tak boleh tinggal.. mungkin baby EEBF ni manje terlebih kot.. yela.. dari lahir dengan 'nenen' die saje..

ulwan dah tau mane nak cari ibu dengan abah bile ibu dengan abah jauh dari mata.. laju je meghala ke bilik.. dah pandai tunjuktunjuk.. mintak.. mulut bising.. dan pandai sangat memberontak bile tak dapat ape yang die nak.. walaupon ulwan EEBF.. ulwan sangat suke dengan cawan.. memang peminat cawan.. biar tak berisi.. asalkan cawan.. ulwan suke main cawan..

muke bajet comel.. buat orang geram!~

sekarang ulwan dah pandai main tolo car.. naik turun sendiri.. dan bile nampak phone.. mulut bising cakap hello.. sangatlah suka dengan air.. main air.. kalau mandi tu,.. sanggup menangis bile orang angkat naik dari air..

ulwan sangat sayang kakak ufairah.. bangun tidur.. usik kakak dulu.. ape pon.. mesti kakak dulu.. sebenarnye.. banyak sangat cerita tentang ulwan sampai tak tau nak cerita apa.. lagi satu.. ulwan pandai ekspress feeling dah.. kalau naim main syiling 50sen tu.. bukan main die goyangkan badan macam naik kude.. nanti sambung lagi... nak 'marmet' jap..

bukan main goyang lagi naik bende alah ni.. 

Friday, May 29, 2015

anak dara saya.. haziqah ufairah..

assalamualaikum..

kesian anakanak saya.. lame tak de post bertajuk diri mereka.. kisah ufairah dululah.. kisah ulwan nanti.. sabar ye ulwan.. kisah kamu mesti panjang.. kisah kakak kamu ni.. ibu nak tepek gambar je.. cerite sikitsikit..

siapa yang friend di facebook saya.. mesti mengikuti perkembangan HUZ saya.. ufairah sangat cerdik.. petah berkatakata.. sampaikan soalan.. 'ibu.. kenape kucing tu tidur?' itu pon keluar dari mulut anak solehah saya..

alhamdulillah.. ufairah da free diapers.. waktu siang.. malam saya masih tiada kekuatan.. hehe.. ufairah sangat perihatin.. kalau minta  picit laju je.. tapi tak sampai 10 saat.. 'dah ibu?' kalau jawab belum.. dia teruskan dengan memicit.. tapi tak sampai 10 saat.. soalan tadi diulangnya.. bertahan sampai 3 kali tanya.. lepas tu dia pon hilang..

ufairah sangat penyayang.. selalu minta group hug.. ibu abah dan HUZ peluk ramairamai.. adiknya.. jangan tinggal.. tapi kadangkadang dia tinggal jugak.. hehe..

ufairah sangat obses dengan pengantin.. kenduri kahwin dan princess.. biase lah.. gegurl kan.. selalu berkata.. 'ibu.. kakak nak jadi pengantin..' bawak shawl.. tudung.. beri pada saya.. 'ibu.. tolong pakaikan macam pengantin.. dan paling tak tercapai dek akal.. ibu tengah baringbaring.. datang dekat ibu.. 'ibu.. salamlah pengantin' sambil hulur tangan.. sangatsangat la rasa jadi pengantin paling best.. 


ufairah dengan crown dia.. tak perlu banyak duit untuk happykan ufairah.. RM1.50 beli dekat my one shop..
shawl ibu.. suruh buat macam pengantin jugak.. baju seksi sangat nak tutup kepala.. ibu gayakan macam tu saja.. happy jugak.. 

bab melaram tak payah cerite.. make up.. pantang tengok ibu pakai lip balm.. laju je minta.. kalau ibu tak pakai lipstik.. (memang selalu tak pakai pon) 'ibu.. mane lipstik ibu?' ufairah sangat petah.. semua nak di tegurnya.. kalau cerita tentang ufairah.. takkan habis.. kerana ufairah sangat menghiburkan.. ibu sayang kamu.. dan ibu percaya.. abah pon sayangkan kamu..

Thursday, May 28, 2015

langkawi 2015 - part 14 - final.. (jangan bace.. menyesal nanti)

assalamualaikum..

last.. last entry tentang langkawi.. hahaha.. pergi empat hari tiga malam.. cerita sampai 14 episod.. da macam drama tv 3 pukul tujuh petang tu.. hehe.. sebabnye.. tulis entry prndekpendek.. malas nak menceceh panjangpanjang..

lepas pergi cable car.. ade lagi masa... kami lepak tepi pantai je.. best sangat tau.. kerete sewa yang kami sewa tu.. dalam die ade tikar.. ape lagi.. kiterang bentang tikar tu.. lepaklepak.. bagi anakanak mainmaian..  agak dah macam nak check in.. kiterang gerak pergi airport..

lupe... sebelum pergi cable car.. kiterang pergi makan lakse dekat tepi airport.. laksa ikan sekor.. sedap.. memang selalu jugak kiterang makan situ.. tapi mahal sikit la bagi saye.. alhamdulillah.. segalanya berjalan dengan lancar masa kami di airport langkawi sampai ke klia2.. 

lakse tepi airport ni.. tepi laut jugak.. melaram la anak dara saya!~
ulwan sedap tidur.. dengan angin laut lagi..
menu kami.. bihun sup untuk ufairah.. laksa ikan sekoq untuk suami.. saya makan laksa biase je..
ulwan? susu ibu je!~

cuma.. beg kami banyak sangat.. susah kot nak bawak.. sorang tarik 2 3 beg.. haha.. biase la bile pergi langkawi.. borong beg la..  kene pulak ufairah nak tukar beg.. takkan nak buang beg lama ufairah.. angkut la.. tarik la saye dengan suami.. tak masuk ulwan yang tak boleh jalan lagi..

ufairah.. seronok nak balik dah..
bawak sorang satu beg.. dekat saya ada lagi dua kot.. dan ade yang dah check in!~
comot sangat anak dare saye ni.. takut nak ikat rambut betulbetul.. takut kena dahi.. seriau..
saya suka gambar ni..

begbeg kami.. lima beg.. bayangkan.. yang nak bawaknye berdua je.. ufairah tengok mood..

ni je entry final langkawi.. menyesal tak bace? hahaha.. tapikan.. inshaAllah.. ade rezeki.. kami nak pergi langkawi lagi..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...