Friday, March 15, 2013

ibu ibu di jande baik #2

assalamualaikum..

sebenarnye ni entry untuk ufairah la.. tapi pendek je.. ufairah sangat seronok dekat jande baik.. maklum la.. ade due air terjun.. satu besar satu kecil.. ibu ufairah memang tak sempat layan ufairah.. layan session yang ade.. abah la melayan ufairah.. memain dalam air terjun sampai taknak naik kate abah.. anak... anak.. punye seronok  kamu..

kami di sane due hari satu malam.. pergi hari sabtu balik ahad petang.. memule kami decide nak tidur dalam khemah.. tapi bile da siap pasang.. khemah tu kecik sangat untuk kami bertige.. hahaha.. kami request khemah besar sikit tapi takde.. kebetulan ade kosong satu chalet.. jadi kami pon pilih la chalet tu.. sedih tak dapat camping.. kalau tak ufairah mesti dapat rase kehidupan yang lebih natural.. 

kat sane ufairah memang enjoy tetambah bab madi air terjun.. bangun pepagi mande air sejuk menggigil.. ufairah boleh selambe je mandi.. ciss.. segar ufairah lepas tu.. dari air terjun bersaiz biase ke air terjun yang kecik ufairah enjoy.. jangan terkejut.. kat sane air terjun memang ade size.. hihi.. sebenarnye ade  due stream kat sane..

kat sane bungi unggas tak payag cerite la.. memang kuat.. memang heaven la bagi saye.. hilang kesibukan bandar.. bile ufairah da penat baru ufairah cari ibu untuk nenen.. kekadang ufairah lepak dekat club house sebab ade ibuibu bawak old book.. sayang saye lupe bring an old book untuk di shareshare.. jadi ufairah 'membace' memane buku yang ufairah suke.. dan yang paling best ufairah dapat due book.. satu dari aunty hanz satu dari aunty hajare.. satu tajuk my ABC (sesame street) satu tajuk love.. TQ so much aunty..

jom enjoy gambar.. saye ambil dari facebook event ibuibu di jade baik..

sampaisampai je air terjun sambut kami.. 
peacefull kan..
sharing session.. bukan malaysian je attend.. overseas pon attend.. best!~ bukan takat attend.. siap share knowledge lagi..

see.. kids having fun kan? temgok atas kiri.. small stream tepi club house.. kids main kat situ la..

gambar ufairah takde la.. sebab ufairah banyak habiskan mase dengan abah kat sekitar kawasan ni.. masuk bawah club house nangis.. nak tengok luar je.. kalau nak something kat club house baru ufairah ok.. tak pon mandi sungai.. gambar paling atas air terjun besar.. gambar atas ni anak air terjun.. khemah challet semue in between duedue air terjun ni.. best sangatsangat.. jom ramairamai g sini nak?

ade la due tige keping gambar ufairah kat sini.. tengok.. messykan.. tapi takpe.. cute!~ korang jeles tak? hihi..

nota      > sorry.. baru perasan entry pendek jadipanjang..





7 comments:

izan mama mia said...

wah wah santainya mereka..mmg best mandi air terjun kala cuaca panas sekarang ni

zarena heeney said...

fifi seronoknya tempat tu
apa nama tempat tu?

Nafira usof said...

sonoknyeeeee...
nyaman jer tengok suasana kat situ..
nanti share lah detail pasal tempat nih ek~ mekasih~

salam kenan dari zura jugak..:)
folo di sini~

ros_reeza said...

Ros tak pernah sampai lagi.... Ufairah still comelllll.. hihihi.

Ina Haireina said...

bestnye tgk gmbar2 tu.. ufairah pun sernok ye... hehhehe..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

bestnyerrr tmpat tu....fresh jer tgk suasana dia

dalila said...

huhh..jelezz ai!!
aku dh bace entry ko psl matsalleh tu..tp xsempat nk cmmnt..bgsnye kan klu kite bole jd tu..hurmmmm..(0.o)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...