Thursday, March 21, 2013

pas keselamatan da pas away..

assalamualaikum..

semalam mood ke laut.. hari ni pon mood ke laut.. saye punye pas keselamatan office ni hilang.. my pas pas away.. korang paham? haha.. semalam mase nak ambil air sembahyang saye bawak pas tu ke toilet.. lepas tu singgah meje letak pas terus pergi sembahyang asar. lepas sembahyang pas tu hilang.. magic kan? ajaib.. susah hati tau tak pas hilang..

lepas sembahyang terus balik.. jumpe DH ngadu la.. 'abang.. pas sayang hilang..' DH suggest tulis email dekat warge bahagian saye.. saye baru je emelkan untuk derang.. kalau takde jugak pas ni.. terpakse la saye pergi report polis dan bayar RM30 untuk pas baru.. bayar boleh usehekan la.. tapi kan.. nak g balai buat report tu malas!~

hidup saye ni sentiase runsing bile fikir pas sebab saye ingat saye tak cicirkan kat manemane pon.. kalau saye tinggal dekat tandas mase ambil air sembahyang pon tak mungkin sebab kalau nak masuk balik office dari tandas kene touch pas keselamatan tu.. confirm saye bawakkan.. kat tempat sembahyang pon saye da cari..

mase on the way balik tu saye bace al fathihah untuk arwah mama.. atas motor mase tu.. sambil tu fikir bendebende yang positif untuk menarik aura positif.. nak jumpe anak kan.. takkan nak masammasam.. saye keep on cakap dekat diri sendiri.. 'buat ape nak risau or runsing.. kalau bende da hilang tetap kene buat balik.. kalau tak runsing pon takpe kot dari runsing bukan jumpe pon pas tu' keep on cakap dekat diri macam tu.. ok sikit mood..

ni saye sa emel kat bahagian saye.. ade kawan tegurtegur.. da teringat balik.. runsingrunsing.. kene banyak bace alfathihah dan selawat serte senyum ni untuk bangkitkan aura positif dalam diri.. taknak la hidup diselubungi kesedihan je.. tetambah untuk bende yang remeh temeh ni.. Allah know best!~

9 comments:

Nafira usof said...

betol tuh.. x yah runsing2.. hilang tetap hilang kan~ kalo ade rezeki.. mesti jumpa balik.. InsyaAllah~

TiranaAduka said...

salam.....
pertama kalinya TiranaAduka menjejakkan kaki di tempat puan...
salam kenal dari TiranAduka selaku blogger baru memohon maaf andai kedatangan tanpa di undang ini
mengganggu....

Terima kasih sudi singgah tempat (TA)tiranaAduka

Ina Haireina said...

Alahai hilang pulak.. harap2 jumpe la..

en somi sy selalu hilang pas.. tapi lepas tu mesti jumpe balik.. hehehe..

jgn runsing2 ye..

SweetLikeWhat said...

fifi baca surah yasin..bila sampai pada ayat mubin tu fifi niat dalam hati mintak jumpe balik pas tu..cuba ye..insyaAllah..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

hilang sekejap je tu, Allah swt nak bagi ingatan jangan leka..harap2 nanti jumpa balik ye

dela said...

dah jumpa belum? hhee
terima kasih sudi berkongsi tips dengan akak.. :)

zarena heeney said...

pas tu takder tulis nama ker fifi?

mcm mana still tak blh komen lg ker kat blog ena?

izzah said...

Tanda2 penuaan tu fifi:-P...hehe...jgn marah...xpe,sy pn slalu gitu jgk...cermin mata esp...bila hilang tu mmg rasa nanar sikit...tp abaikn je...kalau x,mmg sakit kepala la...hehe...

Anonymous said...

The MCM [url=http://www.mcmstoresonline.com/#20144]MCM バック[/url]
assess was founded in 1976 in Munich, Germany,[url=http://www.mcmstoresonline.com/#20143]http://www.mcmstoresonline.com[/url]
overcome on the other side of of the Hollywood superstar - Michael Cromer, the accurately "MCM" delineate Mondern Formation,[url=http://www.yahoomcmstores.com/#13328]MCM バック[/url]
Munich. The MCM make by-product [url=http://www.yahoomcmstores.com/#12329]http://www.yahoomcmstores.com[/url]
hawser of clothing, [url=http://www.yahoomcmstores.com/#18323]mcm リュック[/url]
clothing and leather goods.MCM beforehand started to [url=http://www.yahoomcmstores.com/#16325]http://www.yahoomcmstores.com[/url]
non-standard presently leather, in the 1980s,[url=http://www.yahoomcmstores.com/#12329]http://www.yahoomcmstores.com[/url]
the heyday of the business name, MCM [url=http://www.yahoomcmstores.com/#19322]http://www.yahoomcmstores.com[/url]
edifice, including jewelery, watches, perfumes,[url=http://www.yahoomcmstores.com/#17324]MCM 財布[/url]
clothing, bags, and restrictive leather goods, including more than 500 models of products. It is in fashion, voluptuousness and long-wearing products are altogether popular.
[url=http://www.mcmstoresonline.com/#20136]http://www.mcmstoresonline.com[/url]

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...