Friday, March 22, 2013

hand up~

assalamualaikum..

akhirnye.. ufairah da pandai.. rasenye tak lame pon nak didik ufairah.. otak budak kecilkan macam span.. :) saye ade cerite saye ajar ufairah sesuatu.. kat sini.. tak sampai seminggu pon ufairah da boleh tangkap.. emapat ke lime hari rasenye..

alhamdulillah terime kasih Ya Allah.. makin cerdik ufaiarah.. sekarang ni bile kite panggil.. siape name haziqah ufairah.. cepatcepat ufairah angkat tangan.. kekadang sampai duedue tangan.. sambil sengih ok.. kalau ufairah ade pegang something kat tangan.. dengan bendebende tu sekali ufairah angkat.. dengan sengihnye.. owhh.. cair ibu kamu nak!~

cume satu.. ufairah tak perasan perkataan saye.. perkataan baru kan.. bile panggil name ufairah memang ufairah akan angkat tangan.. tapi nak sebut saye tu jarangjarang.. ufairah tak perasan kot.. tapi  bile ufairah tak sebut saye.. saye yang akan sebutkan saye untuk ufairah.. dan panggil ufairah lagi sekali.. bile saye ulang balik ufairah akan lebih alert.. saye nak biasekan ufairah menjawab dengan perkataan saye bile ade orang panggil die.. macam tak sopan bile jawab ape.. kankan? 

mase toddler ni memang nampak cumilkan.. tapi bile da besar nanti.. cube bayangkan.. bile kite panggil anak kite.. anak kite akan jawab.. ape.. kan kasar tu.. jadi biar la kite didik anak kite seawal yang boleh.. itu care saye.. care orang lain mungkin lain.. tak setuju takpe.. hihi.. doakan anak saye jadi anak yang solehah ye..

nakbagitau      > saye halfday hari ni.. ade urusan peribadi.. jadi ini entry auto publish!~

5 comments:

dalila said...

huhu..danish pun aku ajar mcm tu..comel sgt bile tgk die angkat tgn then say 'chaye'..haha..budak2 mmg cpt tangkap la..skang ni satu ari aku ajarkan 1 bende baru..alhamdulillah..die bole ikut..bile tanye mane mata, die akan kelip mata..comeii sgtt..hahaha..mcm wat entry plak kt cmmnt ko ni..kehkehkeh

zarena heeney said...

betul awal2 nie kena ajar benda yg baik jea
bdk cepat belajar apa yg kita ajarkan

izzah said...

Alhamdulillah...ank bijak ufairah ni...:-)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ajar yg baik2 jer utk anak2 kan

SweetLikeWhat said...

anak memang cepat belajar..die menyerap segalan yang die dengar dan nampak..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...