Thursday, May 3, 2012

the delivery part 4

assalamualaikum..
alangalang teringat pasal the delivery ni saye sambung la yang part 4 punye.. kalau tak memang tak tersambung la.. saye keluar dari recovery room tu dalam pukul 9malam.. saye keluar OT pukul 7lebih then nurse kate sejam lepas tu derang akan hantar saye ke wad.. tapi pukul 9 lebih baru derang bawa saye keluar.. da la saye sorangsorang je dalam tu.. nak bangun pon tak mampu.. tengok nurse jalanjalan jela..

lepas nurse keluarkan saye dari recovery room derang bawa saye ke PAC.. mase tu la saye dapat jumpe baby saye balik.. syahdunye hati saye.. best sangatsangat.. saye terlupe nak ambil fon dari husband.. bile da masuk wad.. nurse letakkan baby untuk disusukan.. alhamdulillah baby saye pandai latch.. terharu rase hati saye.. saye dapat susukan anak saye.. rase seronok.. suke.. lepas je baby susu saye baru teringat husband saye sorangsorang kat PAC.. tapi fon takde.. cemane nak contact husband saye.. dari tengah hari husband saye tunggu saye di PAC.. nak taknak.. saye mintak je pinjam fon akak sebelah.. wakaka.. muke tak malu..

dapat je contact husband saye jumpe husband mintak beg baby dan beg saye semuenye.. mase mulemule masuk wad tu kan.. saye terkejut saye dapat kelas 3.. sempit la jugak.. tapi boleh la nak tidur.. mase derang nak transfer ke katil wad tu saye takut.. derang suruh angkat kepale.. saye ikut jela... alhamdulillah tak sakit.. bile saye baring saye tak selese.. rupenye saye takde bantal.. saye tanye nurse tu.. 'nurse.. mane bantal saye?' nurse 'awak tak boleh pakai bantal.. 6jam tau..' saye 'nurse saye haus.. nak minum' penat weh even c-zer.. nurse ' awak tak boleh minum.. tunggu 6jam' dalam hati saye.. adoi semue tak boleh.. nurse cakap saye tak boleh makan dan minum sebab takut muntah balik.. bantal pon same.. bile pagi tu saye slowslow minum susu kotak.. kalau tak muntah dalam 6jam boleh makan macam biase..

saye tak selese duduk wad kelas 3.. bukan saye demand sangat.. tapi kelas 3 6katil derang tambah katil jadi 8.. sempit nak tarik langsir pon tak boleh sebab katil baby duduk diantare langsir tu.. sebab 8 katil ramai sangat orang keluar masuk.. de sorang patient tu husband tak reti bahase g tunggu wife.. heelloo.. aku nak susukan anak aku.. takkan nak tunjuk aku punye depan ko.. eiii.. nak meroyan saye mase tu.. saye tak boleh bangun.. tapi ade interkon untuk panggil nurse.. bile baby nak susu saye pnggil tolong angkatkan.. nurse pon ok dan baik.. 

saye sambung nanti.. saye nak pump susu dulu..

3 comments:

tiefazatie said...

mesti macam2 perasaan masa tue muncul kan2..

Nazayiena said...

kak Nurul follow ok...

Fifi said...

tau takpe.. yang paling fifi rase.. rase bersyukur sangat....

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...