Monday, March 18, 2013

bile ufairah besar nanti..

assalamualaikum..

sebenarnye.. jujur dari hati.. tak tau nak update ape.. hahaha.. baru satu due entry lepas cakap memacam yang tertangguh.. kankan? sebenarnye ade kot cerite yang tertangguh saye terlupe.. nanti saye cube ingatkan.. lepas tu saye update ye.. inshaAllah..

bile besar nanti.. ape yang bile besar nanti? mesti la ufairah sebab sekarang ufairah kecil lagi.. actually weekend lepas kami tak ke manemane pon.. hari sabtu saye ade baby wearing gathering tapi saye tak larat nak pergi.. saye nak cover waktu rehat saye yang tak cukup tu kan.. jadi duduk la keluarge kecil kami di rumah.. memang heaven dapat cuti lepaklepak malasmalas kat rumah.. 

hari ahad pagi saye lepak malasmalas kat rumah lagi.. hahaha.. terukkan perangai.. alangalang cuti.. rehat puaspuas.. pagi ok la lagi.. heaven.. masuk tengah hari.. ade awek tu da berbunyi.. ek ek.. mengamuk.. ni macam nak ajak jalan.. mane tak bosan.. dari malam jumaat sampai ahad tak keluar rumah.. tapi saye dengan DH lepak lagi.. lepas zohor baringbaring atas katil..

ufairah baring atas tangan saye.. manje sangat.. sambil duk ek ek tu.. saye nak bagi diam saye zikir la.. bace ayat kursi.. sambil tepuk pehe ufairah.. ufairah tak tidur pon.. cume layankan saye manjekan die.. DH kat sebelah ambil alih tepuk ufairah saye masih zikir.. bile saye diam.. ufairah bagi hint.. kot kot saye lupe nak sambung zikir.. bile saye buat taktau saye nampak anak mate ufairah pandang atas.. tengok ibu die nape tak sambung zikir..

Ya Allah.. perlakuan ufairah sangat manje.. sambil zikir saye usapusap kepale ufairah.. cium dahi ufairah.. tetibe saye teringat waktu saye kecil dulu.. mesti macam ni juga arwah mama dan abah saye buat kat saye.. tibetibe saye ingat  bile ufairah besar nanti mesti ufairah da tak semanje sekarang.. mesti saye rindu saatsaat tu..

saye terus cakap dekat DH.. abang.. mesti ibu abah kite rindu nak manjemanje dengan kitekan.. kalau lelaki memang nampak janggal.. tapi lelaki lebih selese duduk borak share masalah dengan abah kan.. kalau perempuan ok la nak manjemanje dengan ibu.. pelukpeluk.. tapi saye takde ibu nak manjemanje pelukpeluk.. saye ok je.. redha even di hati sarat dengan kerinduaan yang teramat.. saye tau mama saye bahagie di 'alam sane' sebab tu saye kate saye ok.. terime kasih Ya Allah.. merase jugak saye kasih ibu sehingga umur saye 19 tahun.. lagi lame dari adikadik saye.. dan mungkin jugak insan di luar.. baru sehari hidup di dunia Allah da tarik ibu die dari die.. aku bersyukur Ya Allah..

saye tak sanggup nak bayangkan perasaan rindu saye pade ufairah bile da besar nanti.. moge kami berdue akan jadi BFF forever.. kalau ade rezeki anak yang lain.. mereke jugak akan saye jadikan BFF forever.. cukup la kerinduan saye pade mama je yang saye tanggung.. tapi kite tak tau kan mase depan kite.. Allah maha berkuase.. subhanAllah..

8 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

urm, kena lah hargai apa yang kita ada kan.. setiap saat berharga

Ibu Amirul said...

Bila anak dah besar mesti kita akan rindu nak manja2 ngan diorang plak

dalila said...

sedihnye..menitik air mata aku baca..sbr yer..moga rohnya berada dikalangan org beriman..insyaAllah dia menanti ko kt syurga..

*dgr mcm dh ready nk tmbh lg 1..cptcpt la..huhu
**ko ngan ufairah..ank pmpuan mesti bole manje ngan ibu smpi besar..ank laki??mesti malu2..

Nafira usof said...

kitaran hidup kan~ kena jugak hadapi.. harap2 ade lah teman kita sampai ke akhir hayat.. hehehe

zarena heeney said...

betul tu
ena smp skang nie pun msh manja lg dgn mak
skit2 nak peluk

Zuraidah Butang said...

kasih ibu membawa ke syurga...hehe sy pun tak sabar nak jadi ibu jugak..:)

ros_reeza said...

rindu mak sangat.. :(

SweetLikeWhat said...

sedih baca..terus teringat mak dengan hannah kat rumah tuh..huhu

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...