Saturday, January 19, 2013

kelantan terengganu #P2

assalamualaikum..

baru la terase nak sambung kelantan terengganu part 2.. part 1 kat sini ye.. lamekan.. lebih sebulan kot ambil mood nak story percutian sambil menyelam minum dan makan sekali ni.. kat entry lepas story pasal keluarge kacil kami ke kelantan.. rantau panjang.. wakaf che yeh.. pasar siti khadijah.. PCB.. ade la due tige tempat lagi.. last sekali pukul 10lebih baru kami sampai hotel tanjong vista dan terus tidur..

pagi esoknye DH ade meeting dan saye melepak dekat bilik bersame ufairah.. saye susukan ufairah sekerap mungkin dan tidurkan ufairah selame yang boleh.. hahaha.. bukan ape.. saye tau semalam ufairah sangat penat.. jadi saye nak ufairah rehatserehatrehatnye.. sebab petangnye kami nak berjalan lagi.. 

nampakkan muke ufairah sangat penat.. kesian anak ibu dan abah..

DH habis je meeting rehat sekajap kami terus keluar.. tempat pertame kami singgah pasar payang.. bagi saye takde ape sangat sebab saye tak mencari souvebier pon.. tapi kalau nak beli makanan ringan ke banyak la.. ooo.. lupe.. saye beli telur penyu.. adik saye pregnant dan mengidam telur penyu.. mahal jugak.. 10 biji RM35.. takpe la.. da die mengidamkan.. saye layankan jela da alangalang sampai.. kalau tak nan hado la.. hahaha..

lepas ke pasar payang kami ke taman tamadun islam.. memang tu tempat yang paling saye nak pergi sebelum kami decide ke kelantan dan terengganu.. tercapai jugak impian saye.. alhamdulillah.. terime kasih ya Allah.. saye berkenan sangat tempat tu sebab ade replika pusatpusat islam dari negare luar.. nak pergi semue negeri tu tak mampukan.. tengok kat situ da la.. canti sangatsangat.. tak puas saye round situ.. tau tak.. kami round sampai tempat tu tutup.. kami orang terakhir yang keluar kot.. hahaha.. terpegun sangat dan saye masih tak puas meround kat situ..

tempat pertame kami singgah

ufairah dengan abah.. memang selalu dengan abah sebab abah je yang 'pakai' ufairah..

ni masjid aqsa.. satusatunye monumen yang kite boleh masuk.. tapi....

...tak boleh snap picture kat dalam monumen ni.. tapi saye da snap dulu baru perasan sign die.. nak buat cemane.. takkan nak delete kan?

kejap je naik stroller.. tak puas la.. kene pakai jugak yang syok..


banyaknye gambar.. hahaha.. nak stop dulu la.. nak pergi pump susu jap lagi nak balik.. entry ni entry auto publish.. weekend malas nak type entry.. sebenarnye banyak lagi gambar.. tapi nak letak banyakbanyak tak suprise pulak korang nak pergi nanti.. tapi memang best.. berbaloi dengan duit yang kite bayar.. :) 

5 comments:

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah best gak kelantan terengganu...tingin nk p lagi hehe

syiela said...

lama tak makan angin area sana huhuhu

ros_reeza said...

Ros tak pernah sampai lagi di Terengganu.. Kelantan dah pernah pergi, tu pun sekali je.. Teringin pulak nak ke sana :)

Pen Biru said...

haluuu..singgah n follow cni\apasal ye x boleh tgkp gambo dlm tu?

Fifi Nadhrah said...

kak wanie.. boleh je kalau nak g...

ade mase pergi la syiela..

fifi pulak jarang ke elantan.. terengganu selalu la jugak.. tapi sampai kemaman je la..

salam kenal dari fifi.. yeke tak boleh? fifi upload dari pc je pon.. pakai format png n jpeg..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...