Monday, February 18, 2013

kelantan terengganu part #3

assalamualaikum..

jom sambung entry zaman batu tahun lepas.. entry sambungsambung ni da part #3.. holiday sambil menyelam minum air tu.. last entry part #2 ade kat sini.. banyak sangat gambar dekat entry tu..kali ni nak cerite aktiviti kami sebelum ke tempat itu.. mulemule saye ke sane memang budget nak masuk taman tamadun islam.. tak tau pon ade cruise sungai bagai.. setelah melepak dekat 10 minit dekat jadual kadar bayaran.. yela.. tak tau pulak kat situ ade cruise.. kirekire punye kire kami ambil ticket gabung.. taman monumen atau taman tamadun islam dan cruise sekali.. harga tiket RM33 untuk 2 in 1 pakej ni..

harga ticket..

lepas beli ticket kami decide nak naik cruise dulu.. best sangat.. duduk atas bot dengan angin petang.. dalm 45minit dalam cruise.. satusatu kampung jurucakap tu perkenalkan.. bagitau sejarah.. tengok perkampungan nelayan.. memang heaven la.. terus lupe kesibukan bandar.. lepas tu bile sampai kat masjid kristal cruise tu berenti sekejap untuk tangkap gambar.. lepas tu terus jalan ke jeti (yeke jeti) untuk kami turun.. da sampai kan.. lepas tu kami terus ke taman monumen.. gambar? jap..  
 
gambar kanan atas tu da macam ufairah pakai jubah konvo.. hihi..

notacagudikukukaki --> belajar menaip secare ringkas..   kelantan terengganu part #1  di sini..





6 comments:

ros_reeza said...

bestnya dapat bercuti. restkan minda. Ros tak pernah sampai lagi terengganu... teringin jugak nak ke sana.

Nurse & Engineer to be said...

hai fifi thanks comment kat blog pasal pure marine collagen ni..kalau fifi xlalu nak makan collagen ni.. ape kate mase rebus tu letak daun pandan dalam 5-6 helai.. siat-siatkan daun pandan tu..bia die wangi pas masak.. bau pun kurang.. pastu campurkan dengan air jus or kordial y fifi ske.. dulu sye pun xlalu nak makan.. tp pas cuci bersih n mse rebus letak daun pandan lame-lame dah boleh makan :-)

izzah said...

bestnyer berjalan2...teringin nk berjalan gini gak...tp kna tgk masa n tarikh nmpak gayanya ni...

#very glad to know u...best dpt add fifi dlm fb =)

SweetLikeWhat said...

bestnyee..mesti ufairah seronok dapat naik cruise..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hehe ufairah pakai safety jacket comel la

fieda said...

seronok pi jalan2..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...