Thursday, February 28, 2013

taknak balik..

assalamualaikum..

entry auto publish.. hihi.. sementare ade idea kan.. semue ibu suke bile tengok anak tersenyum tersengih suke kan? saye pon macam tu.. kalau tengok ufairah tersenyum tersengih.. cair hati ni.. hilang masalah penat semue.. kankan? 

saye dan DH suke bawa ufairah ke taman.. sebab bile dekat taman ufairah akan tersenyum tersengih.. seronok sangat tengok anak tersengihsengih tetambah bile melonjaklonjak happy.. ufairah kalau dapat ke taman.. da cukup bahagie da.. takpe lakan selalu bawa anak beriadah..

bile hujan da taktau nak bawa ke mane.. hari tu saye ajak DH pergi giant.. pujukpujuk jugak la kate nak beli barang.. dalam hati lebih kearah lain.. hihi.. saye nak bawa ufairah naik mainan yang masuk 50sen tu.. kekadang 2x 50sen.. kekadang 4x 50sen.. ala.. mainan yang macammacam bentuk bile masuk syilik die gerakgerak siap lagu kuat ya hamat.. tau yang mane? nanti bile saye pergi lagi giant saye snap load kat sini..

naik pumye naik da dekat 5minit saye dukung ufairah nak balik..ufairah nangis kot.. hahaha.. taknak balik.. nak naik tu je.. naye ibu abah macam ni.. baru tau anak dare ni da pandai protes taknak balik.. kejadian ni minggu lepas.. sampai sekarang tak bawa ufairah ke sane lagi.. ke taman pon tak.. ibu abah serik kejap.. kalau ufairah mogok takmau balik.. taktau nak buat ape da.. hahaha...

nota akhir entry         >rasenye petang ni (petang semalam) nak bawa ufairah ke taman..

7 comments:

D Yatie said...

Hahahaha. Ufairah dah pandai. Anak makin besar makin panjang akal kan? Hehe.

dalila said...

hahaha..br ko taw...

SweetLikeWhat said...

haha..comelnye..

hannah kalau ambik barang dari tangan die pun dah pandai menangis-nangis marah..huhu

zarena heeney said...

hahahahahha rasanay sama jea kot bdk..
mlm td baru jea terkena dgn umar naik benda tu taknak turun2..
babah dia angkat jugak meraung mcm nak kiamat
malu jgk la

pijon said...

haha..tak pernah bawak ufairah fizah naik tu lagi..nak try jugak lah nanti heheh

ros_reeza said...

hihi.. kesiannya Ufairah.. seronok bermain la tu :)

Fifi Nadhrah said...

sangat pandai kot.. geram!~

tau takpe.. penat aku layan weh..

anis.. hannah pon tak lame lagi la tu.. ade potensi jugak..

kak ena.. malu kot.. bile anak nangis kuatkuat macam kite dere pulak..

try la fiza.. lepas tu kene ready untuk hadapai situasi ni..

tau xpe.. kekadang kesian.. kekadang takut kot.. org ingat kite dere anak..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...