Thursday, February 14, 2013

a famosa melake

assalamualikum..

saye taktau kenape.. bile nak update entry saye lemah dengan satu bende ni.. bende ni tu kan.. nak pilih tajuk.. nak letak tajuk saye tak reti.. adoi.. sebenarnye ni masih entry melake.. sehari selepas minum coconut shake.. lepas 'check in' rumah abah keluar la mentol kat kepale ni ajak husband pergi jonker walk malammalam.. tapi malangnye hasrat terpakse ditanam sebab kami travel tanpe membawe carrier mahupon stroller.. 

cemane nak jalanjalan kalau takde bende alah tu? ufairah tu mau 10kg+.. try korang cube g jalanjalan sambil dukung guni beras.. saye pon call la kajang tanye abah nak balik melake tak.. alhamdulillah malam tu abah nak balik.. kirimkan boba la.. abah balik malam tu subuh esoknye da balik kajang balik.. 

jadi esoknye panjang la langkah keluarge kecil kami.. saye kalau nak pergi jalanjalan kat melake ni saye mesti nak pergi a famosa.. saye suke pergi situ.. tempat tu cantik bagi saye.. tiap kali pergi saye mesti panjat sampai atas.. mengah jugak la da lame tak panjat.. first time bawak ufairah.. ufairah sangat seronok.. tersengih je.. kite tengok gambar je la ye..

gambar bawah sebelum mendaki tangge.. gambar atas abah tengah carry ufairah sampai ke atas.. kalau naik stroller?

gambar kat atas puncak a famosa..

gambar kat bawah.. bawah kiri ufairah da penat mainmain ketawe kat a famosa.. perjalanan diteruskan ke.....

sedikit info tentang a famosa.. terletak di belakang dataran pahlawan.. saye selalu parking kat dataran pahlawan dan jalan keluar sampai ke a famosa.. masuk adelah percume.. hihi.. sebenarnye kat sini takde ape pon.. alaala muzium je.. tapi saye suke suasane kat sini dan pemandangan yang cantik.. nampak laut semue.. memang strategik la jadi kubu zaman duludulu.. kalau nak cerite tentang sejarah.. tak mampu la pulak..

saye suke sangat gambar kat bawah ni.. saye ambil gune mode landskap.. buat cover picture kat facebook pon cantikkan..




9 comments:

SweetLikeWhat said...

alo comei ufairah dengan tocang 1..hannah lom smpai melaka lagi.. ;)

zarena heeney said...

lama sudah tak dtg ke bandar melaka..seronok jln2 di situ byk tempat blh pergi kan

Norizan J said...

seronoknya dia hihi

Ina Haireina said...

ala comeynye ufairah..

saya pun suke jalan2 kat situ.. walau penat mendaki.. tapi seronok bila dah sampai atas.. nak turun malas dah.. hhehe...

Rhana said...

sonnoknye ufairah :)

D Yatie said...

saya dah bawa arissa jalan2 a famosa. alhamdulillah. mengah betul masa mendaki tuh. hahahaha. semput!

izzah said...

Ufairah makin comel dgn tocang...alahai...sweet je tgk...

Sy pn xguna dh stoller skrg ni..guna masa hannan kecik2 dlu je..sekrg ni stoller mmg simpan je kt umah...nk gi mana2 mmg gna beg dukung baby je...

izan mama mia said...

pergi melaka ??..saya berangan nak kesan dr thn lepas lagi..huhuh

ros_reeza said...

Ros pun kadang kadang pening nak pilih tajuk entry ni.. hihi.. hentam sajalah :)

Pernah pergi melaka.. tapi, pada Ros, kalau pergi dengan family ramai ramai atau kawan kawan memang best kn :) HAritu Ros pergi dengan suami je.. memang best.. tapi, tak ada sape nk tolong tangkapkan gambar berdua.. hihi.. asyik posing solo jek..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...