Tuesday, February 26, 2013

eeeeee.... oooooo.. ke nenoneno..

assalamualaikum..

heaven rasenye bosbos takde.. dari semalam sampai esok.. tapi bos ade tinggalkan kerje.. takpe la.. buat sikitsikit la.. hihi.. hargai diri time ni.. boleh berjimba sikitsikit asal tak lupe diri.. kankan.. jom cerite.. tajuk atas tu cer bace sambil ikut rentak bunyi ambulan..

sebenarnye.. last week saye keluar dengan DH dan ufairah.. kami naik motor je.. selalu pergi pekan kajang taknak lalu jammed naik motor la. tapi kalau sampai ke jalan reko ke.. sungai chua ke.. saye takut nak bawak motor.. risaukan ufairah..

bile da puas jalan ufairah meragam.. ape la anak dare ni.. tak bagi peluang betul.. terpakse ibu dan abah balik.. baru nak panjang langkah.. kebetulan atas motor ufairah buat perangai.. tapi alhamdulillah.. kesabaran masih tak teruji.. boleh tahan sabar maksudnye.. ufairah da ekk eekkk.. keraskan badan.. rindu pulak dekat ufairah bie cerite tentang die.. mase berenti dekat trafic light.. lampu merah kan.. takkan hijau nak berenti.. tibetibe..

tibetibe ambulan lalu.. siap lampu dan bunyi.. eeeee... ooooo.. eeeee.. ooooo.. kalau budakbudak punye bunyikan nenoneno.. ufairah terpegun.. kan lampu merah kelipkelip dan bunyi yang kuat.. ufairah pandang je.. lepas tu ufairah diam.. tak lame lepas tu keluar bunyi dari ufairah.. eeee.. oooo.. hahaha.. ketawe saye dan DH.. agak ufairah diam lame ufairah fikir cemane nak buat bunyi tu kot..

ufairah suke sangat tiru perkataan yang orang lain cakap.. antare perkataan yang ufairah da ikut setakat ini.. cantik.. habis.. sedap.. aammm nyamnyam.. nomnom.. jom jom.. banyak lagi la.. lepas tu kan.. ufairah da pandai sambung zikir.. bile atuk ufairah zikir.. astagfirullah hal.. ufairah sambung.. ajimmm.. cute sangat.. oppss.. sori ye.. terlebih puji anak sendiri.. semoge anak ibu menjadi anak yang solehah.. amin..


6 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Ufairah ikut yang baik2 je tau..yg tak elok jgn ikut. pandai dia

SweetLikeWhat said...

pandainye ufairah sebut perkataan..
haruslah puji anak..sebut perkataan yang baik-baik kat anak kan satu doa..teruskan memuji anak setiap ape yang die berjaya buat..hihi..

pijon said...

nampaknya nak belajar bercakap ufairah ni.. ufairah ibu kat rumah tu tak ada pun tokoh tokoh nak belajar bercakap..

zarena heeney said...

nnti tggu bila ufairah dah byk mulut mcm2 akan ditanya
sampai tak terlayan nak jwb soalannya hehehehhehe

jom join contest di blog ena :)

ros_reeza said...

tak salah puji anak kita.. hihihi

Fifi Nadhrah said...

kadang2 geram jugak banyak mulut yana.. amin.. masin la mulut yana..

anis.. kalau ufairah kene puji.. menyengih je die.. hahaha.. paham da..

ufairah fiza da berjalan.. ufairah? nan hado!~

tau xpe ZH.. abah die pon da cakap macam tu..

takut org meluat la ros!~

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...