Friday, February 15, 2013

bile da mengantuk..

assalamualaikum..

entry kali ni entry puji anak.. hihi.. semue parents mesti puji anak sendiri kan? mesti tengok anak kite la baik..  anak kite segalenye la kan.. tapi jangan terlebih puji.. meluat orang yu.. hahaha.. bagi saye kalau setakat nak cerite hal anak tu ok lagi.. sebab saye pon buat.. dushdush.. tapi kalau harihari update anak saye pandai.. anak saye dapat 5A.. anak saye itu ini.. urm.. lamelame saye pon bosan bace.. tapi paling saye suke bace bab perkembangan anak. boleh jadi inspirasi, boleh comparekan dengan anak kite.. kire benchmark la kan.. buakn nak bezebezekan anak kite..

sebelum puji ufairah.. saye nak complain sikit perangai awek ni.. nak bagi cerite ni balancekan.. sebelum puji complain dulu.. ufairah ni sangat susah nak duduk dalam car seat.. paling lame boleh duduk 5-10 minit.. lpeas tu mula buat bunyi.. eeekk eeekk die tu.. geram je.. kekadang saye buatbuat tak dengar.. bile ufairah da nangis teruk baru angkat ke depan.. kekadang saye jeling jugak kebelakang.. tengok ufairah sambil eeekk eeekk pandang kite.. ciss.. pandai betul..

ade la 4 5kali ufairah baik sangat duduk dalam car seat.. time berjage.. kalau time tidur memang sentiase behave.. baik je..  time mood baik.. boleh la ibu dan abah fefeeling bercinte.. hahaha.. sekarang ufairah da makin besar.. da boleh tertidur sendiri.. mase kami on the way ke taman tasik shah alam.. ufairah tertidur dalam car seat.. bagi botol je.. bukan botol susu.. tapi botol TT gune straw.. dari kajang sampai la shah alam.. kalau da mengantuk sangat boleh la macam tu.. bile da sampai.. ufairah bangun.. saye susukan.. bagi makan.. baik mood ufairah untuk main.. bukti? jap!~




6 comments:

izzah said...

Alahai...baiknya ufairah...leh dpt adik lg nmpak gayanya ni...hehe...senang nk dijaga...slalu baby2 lain msti akn pnjat car seat tu n xnk duk diam...

azieazah said...

Alahaiii sian pulak tengok dia terlentok terlelap camtu.. tapi comel!

SweetLikeWhat said...

Gud gurl ufairah.. :D

ros_reeza said...

hihi.. sebelum puji, complen dulu ek..

pijon said...

ufairah saya langsung tak mau duduk kat situ..sebagai hiasan jer car seat tu kat dalam kete..

Fifi Nadhrah said...

izzah.. kalau time senang syok la..

kak azie.. dlm seminit byk kali saye betulkan kepale awek tu.. asyik terlentok.. takut die tak selese..

tq mama hannah..

mesti la ros.. baru balance..

ufairah fifi pon jenuh pakse..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...