Wednesday, February 13, 2013

coconut shake original klebang.. melake 31 january 2013

assalamualaikum..

31 januari 2013 kami check out dari hotel pantai putri.. takde yang menarik pon hari tu.. bangun lewat pagi tu sebab malam kami minta tukar bilik.. bilik air cond rosak jadi tunggu punye tunggu dekat pukul 2 pagi baru boleh tukar bilik.. salah kami jugak sebab tak inform awalawal.. takpe.. asal boleh tidur.. ok la.. bangun pagi pergi breakfast.. naik atas kemaskemas barang check out..

on the way balik rumah abah kami singgah coconut shake klebang.. kali ni kire da due kali singgah.. ramai tau kat coconut shake ni.. kalau beli bungkus kene beratur panjang.. kalau minum ade kedai die dekat dalam sikit.. masuk simpang.. bungkus kat luar tepi jalan je.. saye da try yang kedai luar dan dalam.. sedap lagi yang dalam mungkin sebab smooth sikit kot flow pelangganpelanggan yang datang.. yela boleh duduk makan kuih makan nasi lemak bagai.. kalau kat luar kene beratur berdiri..

ni bukan kedai tu.. ni pondok simpan kelape.. orang tu datang ambil kelape untuk bawak ke kedai luar.. (tepi jalan)

selame ni saye singgah miumminum lepaklepak lepas tu terus beli bungkus dari kedai kat dalam tu.. memang sedap lagi la dari kat luar.. semalam saye singgah lagi.. tapi beli bungkus dari kedai kat luar.. tak sesedap kat dalam.. beratur panjang.. dekat 20orang lebih.. kedai ni sentiase penuh.. dengan orang korea pon datang minum.. siap tangkap gambar sampai ke tempat buat.. pening jugak tengok.. tak sangke kedai macam ni boleh terkenal sampai tahap macam tu..

ni mase hari kerje saye datang.. kalau hari cuti bawah khemah merah ni derang tambah meje.. ade yang beratur tunggu tempat kosong..

sedap la rase cocnut shake ni.. kalau di bandingkan dengan coconut shake lain sekitar melake yang pernah saye rase.. tak best la kalau nak sebut name kedaikan.. tapi yang lain tu sedap jugak.. kalau terdesak malas nak pergi yang jauh saye pergi jugak kedai coconut shake yang lain..

coconut shake kami..

close up sikit.. yummy.. sedap minum mase cuace panas..

juadah sampingan..

tuan tanah sempat NIP..

awek sempat tidur di sini :)

lepas minum lepas makan kami pon terus bergerak ke rumah singgah abah.. sebelum tu singgah ambil kunci di rumah makpak saudara berdekatan dengan rumah singgah abah.. walking distance je pon.. gambar di rumah makpak saudara saye upload untuk next entry.. buat WW even ade entry yang berkatekate on wednesday..






7 comments:

SweetLikeWhat said...

dappnyeee..tak pernah rase lagi..

Ina Haireina said...

bestnye.. dah lama teringin..semalam gi jugak cari kat klebang tu.. tgk byk pulak tulis coconut shake sepanjang jalan.. sampai tak tahu yg mane yg sedap.. last2 balik je.. huhuhuuu...

Warna Warni Kehidupan said...

kalau sedap.. kat ceruk mana pun orang carik hehe...

zarena heeney said...

salam..jemput singgah ke blog baru ena :)

SumeSakan said...

Owhbhoo sangat terliur sdah...dapnyaaa

Fifi Nadhrah said...

SLW: kalau ke melake try la..

kak ina: sebelah caltex je kak.. nanti kalau g sane lagi singgah la..

WWK: tau takpe.. mesti kite carikan..

ZH: baru balik dari sane.. hihi..

SS: pantang ais n air kelape ke? atuk saye tak bg minum sbnrnye.. tp sy bantai je..

ros_reeza said...

memang sedap.. dah pernah rasa. tapi bukan kat melak lah.. hihi.. kat JB...

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...