Saturday, February 16, 2013

stadthuys dan jonker walk..

assalamualaikum..

lepas pergi sini.. kami bertige terus jalan kaki ke stadthuys.. payah betul nak mengeje stadthuys ni ha.. hihi.. stadthuys ni bermaksud dewan perbandaran dalam bahase belande.. saye asyik lalu naik kerete je depan bangunan stadthuys ni.. kalau singgah time jalanjalan pon setakat a famosa je.. teringin nak pergi sini.. sebenarnye dalam hati meronteronte nak ke jonker walk.. tak tau kenapa.. orang kate tangkap gambar kat sane cantik.. 
mase nak ke stadthuys ni ufairah nampak penat.. menyandar je kat belakang DH.. memule kami ingat nak naik beca.. tapi sebab badan kami ni besarbesar takut orang beca tu tak larat nak kayuh.. hahaha.. jadi kami pon jalan slowslow.. sampai jugak tau.. kat bangunan stadthuys ni takde ape bagi saye.. cantik lagi a famosa.. da orang memang minat a famosa kan.. ade muzium kot.. ok.. kot ye sebab saye tak confirm.. tak pulak saye masuk.. da lewat petang lagi pon.. keluar rumah pon pukul 5petangkan.. kalau awal pon saye takut nak bawak ufairah masuk muzium.. orang cakap tak elok bawa budabudak kecil masuk muzium.. barangbarang lame kan banyak kat sane..
..saye sempat NIP ufairah..

lepas berenti susukan ufairah.. lepaklepak tepi air pancut.. terus kami jalan ke jonker walk.. mase tu nak dekat maghrib.. terus niat jama' akhir la.. mase nak jalan ke jonker walk ufairah nangis sakan.. mesti ngantuk or nak susu ni.. nampak hard rock terus saye berenti kat luar.. bukan dalam ye.. susukan ufairah dekat tepi sungai.. hihi.. agak ufairah da puas masukkan ufairah dalam boba dan kami teruskan berjalan ke jonker walk..
ufairah da lame sampai london mase tu.. tidur je die.. saye dengan DH jalanjalan sambil pegang tangan berduaduaan la.. syok!~  jalan laju la jugak sebab takut gelap sangat nak jalan ke datran pahlawan tu takut.. risaukan kite bawa anak kecik.. saye round kat pasar malam jonker walk je.. tak ambil gambar sangat pon.. tak beli apeape pon.. teringin.. tapi bile fikir bukan keperluan terus saye 'tanam' hasrat tu.. membazirkan.. habis jalan pusing balik.. naik kerete singgah kedai makan.. balik sembahyang.. tunggu abah balik dari kajang.. tidur.. abah saye memang.. buat melake kajangmacam kajang KL.. 
kami ontheway ke balik dari jonker walk.. ufairah baru bangun mase ni..

4 comments:

uNa said...

salam..datang melawat fifi..hepi kan dapat bercuti

ros_reeza said...

Melaka :) Best.. dulu selalu dapt gi kursus kat melaka..

SweetLikeWhat said...

tomeii ufairah dengan topi nyeee..;)

Fifi Nadhrah said...

una.. tau xpe.. hilang sekejap masalh.. blh refresh diri..

kursus dgn melaka mmg sinonim..

mama hannah.. siap ufairah cabut n buang.. kami tak perasan sebab hb back carrykan.. jenuh patah balik mencari topi..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...