Thursday, February 21, 2013

kerat 14 eh 14 kerat? mane satu ni??

assalamualaikum..

semalam pergi tengok cerite kerat 14.. name tajuk entry ni sempene member saye yang asyik tersasul cakap 14 kerat.. ingat pantun ke.. hihi.. ade ke pantun 14 kerat? cerite ni ringan sangat bagi saye.. pelakon sikit je.. hahaha.. 

nak kate ganas sangat tak jugak.. tapi yang saye terkilan.. ade scene dalam disco.. perempuan separuh bogel menarinari.. dengan adegan siti saleha dengan sorang pelakon lelaki agak mengghairahkan.. bagi saye la.. kot la ade kate saye kampung sangat. tak kesah la.. yang terkilan tu.. kod cerite tu P13.. kire budak sekolah menengah boleh la masuk tengok.. rase macam tak sesuai sebab mase dalam panggung tu ade budakbudak umur tingkatan 2 atau 3.. macam tak patut derang tengok cerite tu dengan kawankawan sahaja tanpe di pantau orang dewase.. ok.. aku orang kampung.. saye takut generasi akan datang..

cerite tu tentang sorang lelaki kacau awek aaron aziz.. gune minyak pengasih ok.. lepas tu aaron aziz terbunuh lelaki tu.. lelaki tu sebenarnye nak mempergunakan awek aaron.. die saje buat siti saleha ghairah lepas tu ambil rantai (hadiah harijadi dari aaron), earring dan purse.. nak memcuri kot.. bile aaron nampak aksi derang.. tu yang bergaduh sampai terbunuh.. rumah tu pon terletak dekat tingkat 14..

tak boleh bla sangat aaron jadi penjenayah sebab muke aaron tak ganas.. ganas lagi muke polis kat dalam cerite tu.. hihi.. tapi paling tak best ending die.. saye tak setuju.. walaupon itu la hakikatnye.. nak tau ending? tengok la cerite tu. bagi saye boleh la.. 3/5 kot..

notakaki--> maaf la ye.. saye memang tak pandai nak review cerite..


8 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

huhu
lame giler x tgk wayang
lg2 ade anak kecik nie

Mimi Azirah said...

salam singgah sini bace entry dan follow..

alal crite la ending die..sy xnk tgk citer2 bunuh nih...takut...

Ina Haireina said...

wah.. rasenye dah setahun lebih tak jejak kaki ke panggung wayang.. hehehe..

14 kerat - disuruh kerat 14

kerat 14 - dah dikerat2 jadi 14..

hehehehhee...

SweetLikeWhat said...

muka lembut macam aaron jadi pembunuh?haha..memang tak sesuai yek..die cite romantik2 boleh lah..

lame betul tak masuk panggung dah..2 tahun dah kot..huhu..

tgu hannah besar sket, bawak die tgk cite kartun..hihi

Fifi Nadhrah said...

saye pergi time kerje.. tak pon tinggal anak kat BS.. ambil cuti.. hihi.. kadang2 kene luangkan mase berdue..

tak seramm pon mimi.. geli ade la.. hahaha..

kak ina.. saye pon pening.. hihi.. taktau die kerat 14 atau pon mangse tu di kerat di tingkat 14..

tau takpe.. lawak kot aaron jadi pembunuh.. mood nora elena yang datang..

ros_reeza said...

dah lama tak tengok wayang.. selalu beli cd je.. husband Ros memang tak suka tengok wayang...
macam seram je cerita kerat 14 ni?..

ros_reeza said...

Ros bagi hamster Kak Fifi makan.. banyak pulak tu.. hihi.. mesti dia kenyang.. kadang-kadang Ros buli dia.. bagi makan banyak-banyak, oastu suh lari dalam bulatan tu.. hihi.. Ros gurau je ngan dia tau...

Anonymous said...

Bodoh punya komen2.. cerita tentang anak lah, lama tak tengok wayang lah.. Ada orang lain kisah Hal korang lama tak tengok wayang, atau anak dah besar? Fikirlah sebelum bagi komen. Ini komen berkenaan cerita tu, bukan kisah hidup kau.
Kerat 14 terlalu ringkas dan pelakon kaku. Tak Ada suspens atau serum langsung. Itu pandangan peribadiku. Ceritanya boleh diringkaskan jadi setengah jam saja. Ending sangat mudah.

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...