Tuesday, February 5, 2013

blog vs facebook..

assalamualaikum..

ntah apeapekan? hari ni asyik update tentang vs je.. hahaha.. kebetulan kot.. sebenarnye entry pagi tadi di tulis tanpe tajuk.. da siap tulis baru cari tajuk.. tapi entry yang ni memang keluar tajuk dulu.. rasenye semalam kot saye sembang dengan dear husband..

'abang.. sayang rasekan.. sayang lagi suke kawankawan dekat blog dari facebook.. kat blog kite macam kenal rapat sangat.. tak macam kat facebook..' 

walaupon kat blog kawan kite sikit.. tak sampai seratus pon.. tapi kite lebih kenal orang tu dari kat facebook yang kawan beribukan? walaupon facebook lagi senang nak berinteraksi.. dengan status, komen, private massage.. tapi kite lebih mengenali kawan blogkan? even dekat blog kite cume boleh komen dan menulis entry.. paling pon chatbox la kan? tapi tetap kawan blog dekat dihati.. walaupon kite tak pernah bersue muke bertepuk tampar.. cume pandangan saye..

blog ni ape yang kite tulis keluar dari hari.. niat pon lebih ikhlas untuk berkongsi atau sekadar menulis sesuatu untuk tatapan sendiri mase akan datang.. jadi ape yang kite tulis tu memang kite akan pastikan bende tu adelah betulsebetulbetulnye sebab itu memori kite.. mungkin kite akan lupe tapi bile kite bace balik tulisan kite yang lepaslepas.. terus terkeluar memori dulu..

p/s--> sayang takde blog mase arwah mama ade.. kalau la ade dan diberi kesedaran.. nak je saye buat blog tentang mama macam mane saye buat tentang ufairah.. rindu mama.. semoge mama bahagie di alam sane..

p/s lagi--> saye sayang semue kawankawan blogger saye..

DH dan ufairah bersantai..

9 comments:

LYAfrina said...

lya pon sama.. lg suka blog dari FB.. walaupon x pernah jumpa, tp bila selalu kunjung ke blog kawan2.. kt seakan semakin dkat kan..

Ina Haireina said...

sayang kamu juge.. hehehee..

kan kan kan.. rase kwn kt blog mcm rapat je walau tak pernah jumpe..

ros_reeza said...

betul tu.. kita lagi kenal lebih mendalam ngan kawan blog kan..


takziah buat Fifi ye.. banyakkan berdoa untuk arwah mama :)

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin pon lg suke kwn2 blog
dan ade yg dah dpt jumpe
suke2

ros_reeza said...

singgah di pagi Rabu, cari sarapan.. hihihi

azieazah said...

ada hubungan indah antara blogger... yg blogger jer faham, kan?

Kopiolimauice said...

setuju!!! sy pn dh lama off fb....

JayFarhana said...

ive got to agree with u! mmg betul!!! :D

SumeSakan said...

Wahhh terharunya...mood perasan...hahahaha...btol stuju sgt pendpt awak neh...moga kita leh jd sahabat yg baik..chewahhh

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...