Tuesday, February 12, 2013

bercuti ke melake!~

assalamualaikum..

saye nak cerite tentang aktiviti kami last two week.. agak basi la.. tapi takpe.. saye cerite jugak.. :) nanti kalau ade orang nak bercuti ke melake boleh la ambil sikit tips dari sini.. kampung saye kat melake tapi saye bercuti ke melake? boleh caye ke? mesti la boleh kan.. sebenarnye saye ikut DH pergi meeting.. hihi.. saye dengan ufairah melepak la dekat bilik.. cume due hari satu malam di hotel pantai putri.. alhamdulillah seronok.. dengan bilik kami seaview.. ufairah pon seronok.. kami di melake empat hari tiga malam tapi duduk hotel dua hari satu malam je.. lagi dua malam kami tidur di rumah singgah abah!~

da banyak kali balik rumah singgah abah tapi tak pernah nak snap gambar rumah tu.. ramai orang bagi cadangan untuk jadikan rumah tu homestay.. inshaAllah la kot.. abah asyik cakap nanti je.. dari takde orang duduk.. kami cume balik on weekend.. tu pon kadangkadang.. rumah tu best.. nak dekat setiap mase berangin.. angin laut.. ade serambi atau gazebo yang besar jadi boleh lepak minum air kat luar.. tidur pon nyenyak.. sejuk.. kalau kami nak percutian jimat memang kami akan ke sane.. nanti saye nak buat entry khas tentang rumah singgah abah tu la..

kami bertolak ke melake 30 januari 2013 terus ke hotel pantai puteri check in dan check out pade 31 januari  2013.. kolam hotel tu tutup sekarang ni.. jadi terperap la saye dan ufairah dekat bilik.. tak dapat bawa ufairah mandi kolam.. DH meeting pon pasal kolam hotel tu jugak.. dan kecacatan lain lagi pade hotel tu even da lebih DLP.. petang tu saye dan DH bawak ufairah ke pantai.. adekan gambar WW#13.. tu gambar petang tu la.. betulbetul depan hotel pantai puteri..

jom saye review hotel pantai puteri ni.. hotel ni kedudukan strategik.. memang betulbetul depan pantai.. cume kene lintas jalan tapi saye tak nampak orang mandi kat pantai tu.. malammalam ade yang lepak tepi pantai buat BBQ.. bilik not bad.. sesuai dengan harge.. tak salah saye RM128 untuk promo rate kot.. keluarge kecil kami tinggal free of charge je.. jadi saye tak heran sangat bab harge ni.. bilik takde carpet, bathtub pon takde.. TV flat screen ade astro.. ade kettle, iron tea making facilities semue macam biase.. bilik die sangat luas.. kalau letak 2 katil king pon banyak lagi ruang..

hotel ni hotel syariah.. kire keuntungan ade diagihkan pade majlis agame islam negeri.. jadi kalu pergi bercuti tinggal di sini boleh la menjane sedikit ekonomi islam.. hotel ni di bine atas tanah wakaf.. jadi kene jage la adabadabnyekan.. overall saye puas hati.. name pon duduk FOC, kalau banyak songeh memang nak kene la kan? inshaAllah segale masalah macam kolam tutup semue akan diselesaikan secepat mungkin.. jom doakan semoge ekonomi islam terus membangun macam zaman rasulAllah dulu..

pemandangan dari bilik kami.. gambar dalam bilik tak sempat snap sebab layankan DH.. sampai sane pukul 4lebih padahal meeting mule pukul 3.30pm..

2 comments:

CikLily Putih said...

macam best je hotel ni.. nak cuba gak nanti la

Fifi Nadhrah said...

best.. berbaloi dengan harge.. :)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...