Tuesday, February 26, 2013

alhamdulillah.. setelah setahun..

assalamualaikum..

sebenarnye da dekat sebulan da saye bersame die.. saye rase sangat seronok.. convenient.. excited!~ sebenarnye saye nak cerite tentang barang yang tersangkut kat GDEX tu..lame sangat.. macammacam dugaan yang perlu saye dan barang tu lalui untuk berjumpe.. hihi.. da macam bercintekan? mane taknye.. barang tu di pos hari khamis.. suppose sampai kat saye jumaat la kan? tapi barang tu sampai kat tangan saye selase kot.. tu pon setelah dipakse untuk hantar.. ade ke die nak hantar esoknye.. rabu? macam tak logik barang pos pakai GDEX ambil mase dekat seminggu nak hantar..

saye call tanye office GDEX.. kate nak datang pagi pukul 1030pagi.. adik saye tunggu takut tak dengar ade orang sampai sampai pukul 1045 takde orang ketuk pintu.. saye call office balik tanye.. katenye posman on the way.. sampai pukul berape nak tunggu kan.. lastlast saye call posmen tu kate da keluar dari kajang.. bengang sangatsangat saye..

saye call office tanye polisi derang.. berape hari barang should sampai ke customer.. die cakap sehari.. see.. da 5 hari kot saye tunggu.. bile saye argue macam tu die cakap customer problem.. cantik muke saye.. saye problem.. kau janji tak reti nak tepati.. bile suruh posman call mintak direction kate kredit posman bukan free la.. geram tak geram? da memang kerje diorang.. 

last sekali saye call posman tu.. tinggi jugak la suare saye.. bebelbebel terus bagi phone kat dear husband.. taku teroyan kat situ.. naye.. hahaha.. lastlast DH deal ambil dekat petronas berdekatan rumah kami time maghrib.. tu pon sebelum tu posman tu mintak saye pergi ambil barang tu kat office GDEX.. lagi la saye geram.. saye siap sound.. saye bayar mahalmahal nak korang hantar kat rumah.. bukan nak korang arahkan saye datang office ambil.. dekat 20minit jugak dari rumah ke GDEX.. kalau pergai balik? lepas tu siap pesan datang maghrib sebab barang kat die.. die tak sampai office lagi.. hangin tak hangin..

jangan risau.. alhamdulillah barang tu da ade pon kat saye.. :) sebenarnye saye risau jugak tinggitinggi suare kat derang.. takut barang kite rosak ke ape kan.. tp semuenye ok.. tak rosak pon.. da bersame saye sebulan da pon.. nak tau barang tu barang ape?

terkoyak sikit.. tapi dalam ok..

alhamdulillah.. ni la barangnye..

setelah setahun menyusukan ufairah.. baru dapat merase pump impian semue ibuibu yang menyusukan.. terime kasih DH.. hadiahkan saye pump ni.. syukur sangatsangat.. sekarang saye boleh pump dekat cubicle sendiri sambil tulis blog dan BW.. kalau tak kene masuk dalam stor fail.. tapi tu la.. mase nak setting pump.. corong tu kan.. saye kene pergi bilik fail.. tak berape nak pandai lagi..



10 comments:

zarena heeney said...

ena selalu guna gdex tapi tak pernah lg alami masalah mcm nie

tapi tu la kan klu dah geram semua benda kita nak cakapkan
hehehehehhe

tapi brg selamat sampai hati pun jd lega

Ina Haireina said...

haaa.. selamat pun brang sampai.. mencabar sungguh..

kalau saya pun hangin.. hhuhuhuuu..

SweetLikeWhat said...

erm nasib baik sampai kan..kalau tak bengang jugak jadinye...huhu
wah bestnye pakai freestyle..dah lame teringin nak rembat satu..hihi

PutriesNoora said...

wahhhhh!!yang bakal ibu tgk pun eksaited ni...nanti jadi ibu nak beli gak la...hehehe

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

dah nama nya Express kena lah cepat kan.. lagi mau macam2.nasib baik sampai dengan elok

pijon said...

benda baik memang lambat nak dapat.. bestnya...

D Yatie said...

Tak apa dear. Dah sampai kat tangan dah barang nya kan. :)

Fifi Nadhrah said...

kak ina.. mungkin sbb CNY kot.. barang banyak.. staff sikit.. jadi macam ni kot.. yela.. cha ya nun alif hantar hamper limau semuekan..

mane tak kak ina.. barang bukan murah.. ribu2.. kalau 20 30 tak ralat sangat..

anis.. ade rezeki nanti rembat la.. syok..

kak nora.. kumpul duit.. nanti takde la macam saye.. anak da setahun baru merase..

tau xpe yana.. kalau tau macam tu baik pakai pos biasekan..

alhamdulillah.. da dekat sebulan pakai..

ros_reeza said...

dah samapai pun, kan :)

Selamat menyusukan Ufairah .. jangan putus asa kak :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sampai juga barang tu akhirnya kan

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...