Tuesday, February 19, 2013

waaa... tuuuuu.. *sambil terkinjakinja..

assalamualikum..

paham tak tajuk tu? hahahaha.. name pon tak reti bubuh letak tajuk.. jenuh fikir nak letak tajuk ape.. kekdahnye tak kreatifkan.. nak buat cemane.. tak kesah la.. orang tak faham tajuk faham cerite pon jadi la..

sebenarnye tu ayat ufairah.. mase ufairah nampak taman.. kalau tengah duduk pon berdiri sambil tangan tunjuk taman.. kalau ufairah demam.. duduk terlepek muke macam ayam berak kapur.. try bawak naik motor tak pon kerete.. melepek kat dade ibu tak pon abah.. tapi bile nampak taman.. terus hilang demam.. terus hilang lepek semue.. 

naik motor lagi la.. siap berdiri dengan tangan tunjuk taman.. kaki terkinjekinje.. anakanak.. kalau tengah sedih.. minda fikir masalah.. boleh terbang sekejap masalah.. saye kalau risau ufairah tak sihat.. melepek kat rumah.. saye bawak ufairah ke taman.. atleast dapat tengok ufairah senyum ketawe.. kadangkadang rindu senyum tawe ahli syurga tu.. yela.. da selalu aktif tersenyum sengeh ketawe tetibe diam je..

kadangkadang lalu taman pon ufairah akan senyum tunjuk taman.. kalau tak berenti ufairah pandang je sampai hilang dari pandangan.. kadangkadang kesian.. tetambah time hujan.. mase kecikkecik ni boleh la lalu even taknak singgah.. nak ajak balik dukung je.. nanti bile da dapat kaki.. da tau taknak balik.. naye ibu abah.. kene cari jalan takde taman la kan.. hihi.. 

alhamdulillah.. saye banyak kenalkan ufairh dengan taman dari mainanmainan.. ibuabah kedekut.. nak jimat je.. tak dela sampai tak belikan langsungkan.. tapi saye memang teringin nak besarkan ufairah dengan aktivitiaktiviti yang melibatkan ramai orang.. yang 'unplug'.. taknak ufairah asyik dengan tab ke android ke.. main sorangsorang dengan dunie sendiri..

8 comments:

Ibu Amirul said...

seronok bawak anak ge taman ni

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

anak saya pun suka kalau g taman ni

ros_reeza said...

bagus kan macam tu.. biar dia biasa dengan dunia luar.. kalau asyik ngan tb, main game..takut nanti dia menyendiri pulak.. tak tahu nak bergaul..

Nurse & Engineer to be said...

Hehe selamat maju jaye ye bile nak bukak bisness baju baby tu :-)

fieda said...

comel la hamster tu..kak fieda dh kasi mkn dgn minum..

SweetLikeWhat said...

ye setuju tuh..kena bawak anak kite ni bercampur jugak ngn kengkawan kan..senang nak pujuk ufairah..bawak g taman jer..comel..

Fifi Nadhrah said...

ibu amirul: haah.. seronok.. kite boleh beraktiviti bersame..

ibu qalief.. memang naluri derangkan..

betul tu ros.. macam zaman duludulukan.. petangpetang main kat luar..

tq..

mmg cumil..duduk kat bawah fieda.. fifi pon rajin melayan.. hahaha

betul tu slw.. kecik lagi senang la.. hahaha..

D Yatie said...

suka sangat bawa arissa ke taman biarkan dia berlari bebas.. ^_^

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...