Monday, April 1, 2013

mee tarik warisan asli..

assalamualaikum..

selamat pagi.. saye tau.. last week saye tak aktif berBW dan mengupdate blog.. saye sibuk dan tak sihat.. setakat hari ni pon saye kurang sihat.. tak larat sangatsangat.. semalam saye flat habis.. zero ok.. nak buat satu kerje pon tak larat.. mungkin effect ubat yang saye ambil.. saye nak kene teruskan ubat ni lagi lime hari.. takut.. takut jadi macam semalam.. takpe la.. demi nak baik saye akan cube jugak ambil dan gagahkan hati ni.. doakan saye ye..

ramai tanye ufairahkan.. alhamdulillah.. demam ufairah da laaammmeee hilang.. tige hari lebih je awek tu demam.. cume batuk masih bersise.. hari ni da habis da dos homeopati yang ufairah ambil.. sangat berkesan bagi saye.. alhamdulillah.. akan saye update satu entry tentang ini nanti.. buat rujukan korang semue.. semalam ufairah penat sangat.. bangun pukul sebelas pagi.. tengah hari tidur dalam sejam lebih dan malam pukul sembilan lebih da tidur.. hihi..

waaa.. pengenalan sampai dua perenggan.. hihi.. kejadian ni berlaku hari selase yang lepas.. atuk saye datang kajang.. mak kepade arwah mama saye datang kajang.. syok dapat jumpe atuk.. saye da lame tak balik kampungkan.. budget ciput tu yang tak balik.. hihi.. atuk datang dengan paksu saye.. sehari je tidur dekat kajang.. sehari lagi dekat melake.. rumah singgah abah..

paksu saye teringin nak makan mee tarik warisan asli.. saye pon tak pernah tau ade kedai mee tarik ni.. mane paksu saye tau pon saye tak tau.. malam tu lepas makan malam kat rumah.. makan nasi.. hahaha.. nak makan kat luar pon kami tetap makan kat rumah dulu.. tapi makan sikit je la buat alas perut.. saye memang da budget dengan DH.. kat sane kami nak makan shareshare je.. romantik la katekan.. (jangan muntah)

sampai la kami dekat sungai besi.. kedai ni bertentangan dengan pizza hut dekat sungai besi.. memang sedap la mee tarik tu.. derang buat sendiri mee tarik tu dan kite boleh tengok.. takde rase kapur pon.. saye rase owner kedai dan pekerje kedai tu datang dari negare luar.. dari china kot.. sebab sorang budak je paham bahse melayu.. tu pon jenuh nak bercakap.. yang lain kami cakap macam ayam dengan itik.. 

gambar makanan memang takde sebab mase makanan tu sampai saye lepak dalam kerete dengan DH.. layankan ufairah nak menyusu.. sampai kat meje.. semue makanan dah di ngap.. hahaha.. redha jela.. nanti karang saye sibuk nak tangkap gambar ape pulak orang katekan? padehal memang saye lupe pon nak tangkap gambar.. teruje tengok makanan..

gambar ni je yang mampu.. ramai orang ka kedai ni.. kalau nak cube boleh la pergi..

8 comments:

Ibu Lala said...

Sll dgr teh tarik je. Blum prnh dgr mee tarik lg.

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

lamaaaaaaaaaaaaaaaa puan eeiyss tak menjenguk ke blog teman2... moga ceria2 selalu.. im back! hehehhehe (^___^)

SweetLikeWhat said...

mesti sedap kan fifi..first time anis dengar mee tarik..selalu teh tarik jer..hihi

nuyui a.k.a miss YUI said...

msti best sb tu ramai org..

Nafira usof said...

moga cepat sihat yer fifi..:)

zarena heeney said...

MCM MANER RUPANYA FIFI
SELALU DGR TEH TARIK JEA TAK PERNAH LAKS DGR MEE TARIK NIE

dalila said...

kt umah mak aku je..tp xpenah gi..org kajang yg gi dl..haha..
dpn pizza ke?xprasan plak aku..slalu je lalu ctu..owner dia cina muslim..sdp ke wehh?akak aku pun slalu mkn ctu..aku je xpenah..ye la..blk umah mak, mesti la nk rasa masakan mak kan..wat pe mkn luar..membazir membazirrr..;p

miss yanyan said...

dah penah try mee tarik ni.. tp x brp suka.. mayb not my taste kot..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...