Wednesday, January 2, 2013

2013.. kisah pendek 2012 keluarge kecil kami..

assalamualaikum..

hari pertame 2013.. cepatnye mase berlalu.. rase macam baru je masuk 2012.. 2012 penuh dengan kenangan pahit manis masam semue ade.. tapi alhamdulillah.. awal tahun kenangan manis.. awal tahun je da kenangan yang sangat manis.. saye da dear husband tukar title..kami da jadi abah dan ibu.. sebelum kenangan manis ni.. kami di uji.. 2011 tahun yang penuh dengan dugaan.. cabaran menghadapi orang sekeliling yang asyik bertanyakan perihal anak.. tapi alhamdulillah kami da dapat balasan dari Allah..
tapi percayelah.. tahun 2011 tu banyak mengajar saye erti sabar, tabah dan paling penting redha.. patut la 2011 penuh dengan cabaran..

JANUARI 2012 saye melahirkan ufairah.. saye dan dear husband sangat seronok..

FEBRUARI 2012.. hari saye habis berpantang.. yeayyyy... takde yang menarik sangat februari ni sebab saye duduk terperuk kat kampung menghabiskan waktu pantang..

MAC 2012.. dear husband ambil saye dari kampung ke kajang.. bermula la hidup ufairah di kajang bersame ibu abah atuk dan opah.. dekat kampung duduk dengan moyang ufairah.. dan paling teruk dear husband diberhentikan dari kerje..

APRIL 2012 pula saye mule kerje di putrajaya.. mase januari sempat kerje dua minggu sahaja sebelum melahirkan ufairah.. dan dear husband mule bekerje sebagai pekerje swasta..

MEI 2012 pula berlangsungnye majlis aqiqah ufairah.. sambutan yang sangat meriah bagi saye.. saye puas hati.. terime kasih atuk ufairah sebab banyak bantu abah dan ibu..

JUN 2012 saye attend first get together TTC dinner.. :) memang seronok sangat.. dan bulan jun ni jugak ufairah demam.. first demam untuk ufairah.. dear husband pindah ke company yang lebih stabil dari sebelum ni.. Proven Holding..

JULAI 2012 saye berjaye menyusukan ufairah secare exclusive selame enam bulan.. alhamdulillah.. dan bulan julai jugak ufairah da mule makan puree.. ufairah sangat cerdik tau.. bulan julai ni jugak ufairah da mule menyebut buu.. buu.. mase menagis.. dan lagi satu.. ufairah da pandai bergolekgolek untuk ambil barang ataupun bergerak dari satu tempat ke tempat lain.. bulan ni jugak saye dan ufairah check in di wad kanakkanak hospital kajang.. (check in malam 30 jun 2012 check out 3 jukai 2012..)

OGOS 2012 saye tukar header blog ni.. :) lagi satukan.. ufairah tumbuh gigi.. alhamdulillah..

SEPTEMBER 2012 harijadi saye pade 13 september.. bulan september ni jugak la saye dan dear husband dapat panggilan interview.. bulan september jugak saye dan dear husband bawa ufairah pergi bercuti ke gold coast morib resort.. percutian pertame ufairah..

OKTOBER 2012 alhamdulillah.. dear husband da mule servis dengan kerajaan balik sebagai jurutera di JAWHAR.. saye suke dear husband kerje dekat JAWHAR.. satu jabatan yang islamic dan dear husband bertugas di unit wakaf.. membangunkan tanahtanah wakaf di Malaysia.. saham akhirat tu.. inshaAllah.. semoge dear husband diberkati Allah.. selain tu kami sekeluarge pergi bercuti di felda residence sungkai.. lagikan.. pencapai ufairah.. ufairah da boleh panjat tangge dengan menyusur dan di akhiri dengan merangkak pade bulan oktober..

NOVEMBER 2012 syukur ya Allah.. ufairah dipeluk oleh ustaz azhar idrus pade bulan november.. untung jadi ufairah dapat dekat dengan alim ulama.. november jugak saye dikurniakan rezeki anak susuan.. amna namenye.. alhamdulillah.. dan pade bulan ni jugak kami pergi bercuti ke kelantan dan terengganu.. percutian terpanjang (4hari 3malam) setakat ni yang ufairah pernah pergi..

DISEMBER 2012 ufairah da boleh berdiri dengan sendiri.. paut kerusi meje or apeape yang boleh die capai.. kami pulang ke kampung perak. rumah PIL saye dan atuk saye.. adik tiri dear husband kahwin.. tu je kot di bulan disember..

alhamdulillah.. kenangan 2012 memang terbaik.. banyak mengajar saye erti kehidupan.. terime kasih Ya Allah.. terime kasih di atas nikmat yang Kau berikan.. semoge 2013 menjadi tahun yang lebih baik untuk saye dan keluarge..

4 comments:

awEEN said...

bestnye fi...ade blog ni at least jd diari bile kite nak ingta balik perkara lama kan...blog ak sunyi dah hihi..semuge 2013 jadi lg best tuk ko n family =)

izzah said...

Alhamdulillah...berkat sabar n rezki fifi utk thn 2012...insyaAllah sy doakn bertambah2 lagi rezki utk tahun 2013 dan moga ufairah dpt adik cpt2...amin...

Fifi Nadhrah said...

aween: tq aween.. tau takpe.. mule2 dulu aku malas gile nak update.. tapi skrg alhamdulillah.. bukan sebab ape.. sebab senang aku nak bace balik 'unprivate online diary' aku ni.. dalam rajin ni pon ade malas jugak sebab banyak entry tertangguh..

izzah:alamak.. takut la pulak nak ade adik baru.. hihi.. inshaAllah kalau ade rezeki.. tq..

hainom OKje said...

Bestnya mama buat diary tuk ufairah!!!

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...