Friday, January 11, 2013

sekse rupenye food poisoning ni..

assalamualaikum..

semalam saye tak update blog.. bukan sebab malas atau busy tau.. kali ni dapat alasan lain sikit.. saye sakit kot.. sampai sekarang still sakit tapi boleh tahan la.. saye kene food poisoning.. Ya Allah.. tuhan jela yang tahu sakitnye macam mane.. saye rase sakit die lebih kurang sakit besalin.. mungkin sebab saye bersalin czer dan bukaan cuma baru 4-5 cm kan.. tapi saye memang flat habis..

pagi tu saye breakfast macam biase dekat cafe bawah office tapi tu makanan pertame saye la.. sebelum ni saye tak pernah beli.. saye beli spaghetti, mulemule makan da rase lain.. pedas lain macam even saye penggemar pedas tapi kali ni memang pelik rase die.. bile engat spaghetti  tu rase nak termuntah pon ade.. uweekkk.. saye makan tak habis pon..

pukul 3 lebih saye mule sakit kepale dan loyeloye.. macam pregnant pon ade.. memang tak larat.. pukul 5 saye balik macam biase naik motor dear husband bawak.. saye rase nak termuntah.. pergi toilet tak muntah pulak.. tetibe atas moto nak sampai rumah saye muntah.. atas motor yang tengah berjalan.. selamat saye hulur kepale macam orang selalu ludah tu.. da tak tahan sangat.. selamat takde motor atau kerete kat belakang tu.. kalau tak naye je.. entry pengotor kan? hihi.. sorry..

balik rumah saye ulang alik pergi toilet.. muntah habis semue makanan untuk petang.. buang air besar tak payah cakap la.. sampai flat.. mengerang kesakitan Allah je yang tau.. dear husband da risau ajak pergi klinik saye taknak.. malas la.. last sekali dear husband bagi saye minum air suam.. tak sampai 5minit uweekk.. keluar semue air suam tu.. terus pergi klinik.. sampai klinik nampak sofa 3 terus baring tak larat tunggu turn.. selamat tak ramai..

alhamdulillah.. malam tu ufairah sangat behave.. memahami ibu die yang tengah tak sihat.. saye tak direct feeding ufairah.. ufairah minum thru botol malam tu..  saye balik klinik sakit sangat saye terus bukak air dalam bilik air.. duduk bawah air dekat 30minit nak kurangkan sakit.. lepas tu masuk bilik terus tertidur.. bangun makan sekeping roti tidur balik.. saye terjage pukul 1215pagi tengok ufairah da tidur.. baik sangat anak ibu malam tu.. lepas tu saye baru susukan ufairah.. semalam saye dapat MC dari doktor.. jadi saye cume rehat di rumah.. hari ni saye gagahkan diri datang ke office.. alhamdulillah sakit makin kurang.. baru saye tahu sakit food poisoning ni sangat teruk.. tak sanggup nak kene dah..

6 comments:

pijon said...

banyak kan minum air fifi untuk bersihkan balik pewot tu..ibu kena jaga diri untuk anak yang masih kecil..

hainom OKje said...

Kesiannya....Okje tak pernah kena yang macam tu le...kena yg perut bunyi je pas tu membuang... tapi tak de le sakit memanjang.... tekak memang tak lalu le nak makan...

Nissa Kawaii said...

minum air masak, tu paling penting tuk clearkan sisa2. :)

t.c Fie...

Abil Fikri Ahmad said...

Nasihat di atas suruh minum air putih byk tu betul la..so minum air byk sikit..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

minum air masak banyak2

syiela said...

mesti seksa menahan sakitkan...

banyakkan minum air kosong ye

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...