Friday, January 4, 2013

crying..

assalamualaikum..

da due hari ufairah menangis bile pergi rumah BS.. bile hantar je.. BS hulur tangan ufairah paling tempat lain.. selalunye bukan main tersenyum simpul lagi.. menyengih terkinjakinja nak pergi dekat BS.. kalau baby taknak susu nursing strike.. kalau macam ni? BS strike.. ade ke?

sedih jugak nak tinggalkan ufairah bile ufairah melalak menangis.. rase sayu je hati.. rindu pon lebih.. satu tabiat saye.. bile rindu ufairah saye akan call BS die.. hahaha.. rindu anak call BS.. sekadar tanye ufairah tengah buat ape dan makan minum ok tak.. 

alhamdulillah BS saye ok.. kalau ufairah menangis mase saye hantar.. BS tu cepatcepat bawak ufairah keluar rumah.. cari bird.. cat.. tunjukkan dekat ufairah.. nanti ufairah leke la.. syukur sangat dapat BS yang sanggup layan kerenah anak saye.. BS buat ufairah macam cucu sendiri.. pagi tadi ufairah menangis lagi.. saye just letak beg diapers dan beg susu serta makanan di tepi pintu.. cuit pipi ufairah dan berlalu pergi secepat mungkin.. moge ufairah baikbaik saje di rumah nenek.. ibu sayang kamu sangatsangat.. eeeemmmm muaahh.. 

p/s: kalau menangis pepagi.. memang tak dapat la eeemmm muaahh dari ufairah.. kalau mase ambil die.. banyak kali pon ufairah sanggup..

2 comments:

ieda said...

gitulah dik ..
x per .. nanti dia ok dan terbiasa ..
akak anak2 semua masa usia ufairah hantar nursery tau .. x de BS ... x berapa percaya ;)

alhamdulillah bila dah masuk tadika , mudah sgt2 .. ;)

awEEN said...

fi..dulu mak ak pon prnh jadik bs..syok jadik anak bs sbb kite dpt rmai adik..tak tau la mak ak dah jdk bs yg ok ke x tp yg ak igt mak bebudak yang anta anak kat mak ak suh mak ak ajar die wat cucur sbb anak2 die slalu mntak cucur mak intan..hehehe..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...