Monday, January 14, 2013

ufairah makin berani membuat aksi..

assalamualaikum..

alhamdulillah.. rasenye saye da sepenuhnye pulih dari food pisoning.. alhamdulillah dapat menikmati weekend yang indah.. weekend yang banyak membuat saye dan suami berani untuk melangkah lebih jauh ke depan.. alhamdulillah.. moga langkah kami diberkati dan diredhaiNYA.. doakan kami kawankawan..

ufairah pon da masuk setahun ikut tahun islam.. memang saye da anggap ufairah setahun even kalau ikut tahun yahudi ufairah akan setahun pada hari khamis ni.. setahun? ufairah tak pandai jalan pon lagi.. takpe.. saye tak kesak.. ade sesetangah orang komen.. 'lambat la nak ko jalan..' 'da setahun? tak jalan lagi? lambatnye..' 'ko tak bawak die tatih ke?'  saye? lantak pi la ape orang nak cakap.. asal anak saye sihat dan aktif..

memang la ufairah tak boleh jalan lagi.. tapi ufairah da boleh bangun sendiri.. da mule tolaktolak something sambil kaki melangkah.. dekat rumah BS saye nampak die pegang meje dan berjalan.. cume tak boleh berjalan tanpe bantuan je lagi.. ok la kan? sekarang ni yang terbaru ufairah da mule berani panjat sane panjat sini.. panjat meje jepun dekat rumah.. panjat kerusi.. semangat besar.. nak panjat meje paras dade die kot.. cume pijak penimbang berat badan lepas tu try panjat.. memang tak lepas la kan? cute sangat..

setakat ni saye tak pernah bagi ufairah turun sendiri.. haha.. bile die panjat saye atau sesiape yang ade dekat dengan ufairah akan turunkan ufairah.. ufairah pon bukan jenis yang berani nak turun dari tempat tinggi tak tentu pasal.. macam katil ke.. ufairah cume jengah ke bawah.. agak tinggi ufairah akan patah balik.. same macam tangge.. kalau ufairah nak turun die akan letak tangan dekat anak tangge bawah.. bile rase tak yakin dapat turun die akan patah balik.. bile penat try tak berjaye die akan panggil kite..

kire pencapaian panjapanjat ni da lame.. cume weekend ni la saye nampak lebih sebab banyak spend mase bersame awek yang super duper cute tu..

4 comments:

hainom OKje said...

Anak Okje yg sulung tu pun lambat jalan jugak... setahun 2 bulan..

pijon said...

hahahah..baru minggu lepas fifi komen ufairah fifi tak panjat memanjat ni..tengok sekarangg..ufairah dah memanjat..tak lama lagi dapat lah tu jalan..bagus ufairah teruskan usaha..

JayFarhana said...

salam fifi. saw ur comment on my husband's post kat group ttc yg die salah post tu. dia salah post sbenanye, hope u dont hate me n husband k.

Fifi Nadhrah said...

kak okje: boleh geng dengan ufairah la..

fiza: sbnrnye da lame kot.. mgkin sbb ufairah lagi selalu dekat rumah BS tu yang fifi tak perasan.. kat rumah fifi pon.. org pertame yang perasan atuk die.. hihi..

kak jay: salam ibu.. takde pape la.. saye ok je.. sy pon minta maaf.. time tu tak pk pape pon.. pk parents saye je sebab derang yang ambil.. bile da cool.. ok je semue.. peace..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...