Monday, January 21, 2013

main kudekude~

assalamualaikum..

petang baru sempat update.. sebab saye sibuk.. saye sibuk menghabiskan cerite perang khandaq.. ala.. buku yang saye tengah bace.. ni ha.. sedih sampai nak mengalir air mate bayangkan perjuangan rasul Allah.. subhanallah.. sedih terharu bersyukur semue ade.. .macam bace novel cinte tau.. novel cinte pon tak sebest ni..

ufairah makin bijak.. makin bijak.. makin bijak.. alhamdulillah.. malam tadi pukul satu baru tidur.. bile ufairah menerap atas saye menenenkan dirinye saye ingat ufairah da nak tidur.. rupenye 10-15saat ufairah duduk atas perut saye.. ala.. macam duduk atas kude tu.. sambil lompatlompat dan tersengeh.. hahaha.. saye pon ketawe kot.. comel sangat.. even sakit dan senak sikit perut saye.. maklumla.. sayekan c-zer.. kat sini cerite tentang kelahiran ufairah.. 

banyak kali jugak ufairah buat.. 6-7kali jugak macam tu.. mane belajar taktau la.. tapi memang cute.. DH tengok pon tertawe.. sambil berkate 'mane la ufairah belajar ni' hihi.. tapi bile dekat DH tak pulak dibuatnye.. ufairah lagi tertarik dengan nenen abah.. ufairah geram.. mesti ufairah nak cubit lepas tu gigit..

sampai satu tahap ibu dan abah tak tahan.. mengantuk.. nak melayan si kecik ni memang tak lepas la.. kami sepakat tiputipu tidur.. comel tak? misi tak berjaye pon.. ufairah masih panjat sane sini.. kejap ibu kejap abah.. lepas tu selak tingkap.. cess.. tak berjaye misi kami.. tapi kami teruskan jugak.. bukan sebab ape.. sebab tak larat nak layan da.. lagi pon memang nak ufairah tidur awal sebab esok mesti ufairah bangun awal.. kat rumah BS pon tidur sejam je.. cemane? sape ade petue nak bagi anak tidur? kurang sangat tidur..

akhir sekali.. tak berjaye jugak.. saye pon keluarkan senjate utame.. lepas ufairah menenenkan dirinye.. ufairah terus tertidur.. alhamdulillah.. dan pagi tadi.. kami suami isteri terbangun lambat.. hahaha.. selamat punch card tak merah.. saye awal 3 minit je..

p/s: sebenarnye nak cerite aktiviti weekend kami.. sebab lambat.. camera tertinggal.. jadi saye tak dapat upload gambar.. esok ye..

4 comments:

azieazah said...

Kak Azie anak 6 orang. Masa depa kecil semuanya memang dididik tido awal. Seawal jam 8.30 tu semua akan tido. Kami biasanya tutup tv, tutup lampu. Biar suasana sunyi dan baring tido kan anak.

Bila dah sekolah, depa diberi masa lebih sedikit, maklum dah ada tv nak layan. Tapi tetap tak boleh lebih jam 10.

Kata orang, kalu baby susah tido, lap badan dengan tuala suam kasi dia segar jangan berpeluh... insyaAllah berkesan.

Fifi Nadhrah said...

nak kene try la lap badan dengan air suam ni.. harap membantu la kan.. kesian anak.. macam kurang tidur..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

moga ufairah terus membesar dgn sihat yer

Fifi Nadhrah said...

tq sis wanie.. semoge Qalief membesar dengan sihat jugak..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...