Tuesday, January 15, 2013

thinking???

assalamualaikum..

hari ni sangat busy.. dateline kerje hari ni.. tapi sempat update blog.. pendek je kot.. sekadar memberitahu korang semue saye masih di sini.. eh.. ade reader ke blog ni? ade la.. alhamdulillah.. da naik 3angke.. dulu puluhpuluh.. sekarang da ratusratus.. alhamdulilah.. saye dari dulu teringin nak buat giveaway.. nanti ye.. saye kene fikir strategi.. haha.. mungkin mini giveaway.. inshaAllah..

da lame saye perasan perlakuan ufairah yang satu ni.. ayat macam anak buat ape je kan.. memang pon die ade buat sesuatu.. tak dasyat pon.. anak saye biasebiase saje.. inshaAllah nanti jadi luar biase kot dari segi ilmu.. tak kire akhirat atau dunie.. kalau boleh akhirat dulu la.. amin.. perangai die ni kan.. eii.. cemane nak mule ni.. haaa..

ufairah suke baling barang dari tempat tinggi.. paham tak? sesetengah baby bile kite bagi barang die akan buangkan untuk kite kutip kan? haa.. macam tu la ufairah.. bile ufairah duduk dekat highchair, ufairah selalu baling botol air kalau da taknak minum.. takpon baling apeape je dengan harapan yang besar.. nak kite kutip dan ufairah baling balik.. kadangkadang ufairah berkelakuan macam tu.. tapi kadangkang..

berlaku atas katil.. haaaa.. atas katil? aksi budakbudak bukan 18sx pon.. ufairah akan kutip bende kecil (yang mampu di angkat).. macam teddy bear kecil, handphone, botol air, buku dan macammacam lagi la.. then die bawak pergi tebing tepi katil jatuhkan perlahanlahan sambil tengok ape yang jadi.. muke macam ufairah sedang fikir sesuatu.. agaknye ufairah tengah study pasal gravity kot.. 

masalah besar bagi saye dan dear husband la.. handphone kami selalu jadi mangse.. nak marah tak boleh.. ufairah bukan tau ape.. kadangkadang bile ufairah baling handphone.. saye cume mampu cakap.. 'habis dah handphone ibu terbarai' memang tercabut bateri habis.. selamat handphone ibu handphone cokia.. takde la gedik sangat kalau jatuh terus rosak.. anakanak.. ape saje untuk kamu.. nak halang tak boleh sebab budakbudak besar ni tengah nak explorekan.. selagi saye mampu saye takkan halang kehendak anak..

p/s: alhamdulillah diberi peluang untuk merase nikmat ini.. semoge TTCian yang lain akan rase jugak.. inshaAllah saye doakan..

No comments:

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...