Tuesday, May 22, 2012

ufairah sudah diaqiqahkan..

assalamualaikum..

selamat tengah hari.. terase lame tak menaip diblog ni.. mane taknye.. due entry sebelum ni  gambar je.. terepkase fifi upload gambar je sebab fifi sibuk.. :) sibuk sangatsangat.. majlis aqiqah untuk si comel tu dirancang last minute.. hari isnin minggu lepas.. fifi cume ade 6 hari untuk segalegalenye tentang majlis tu.. sedangkan kambing pon tak cari lagi..

tapi alhamdulillah.. semuenye berjalan dengan lancar cume terhenti sekejap bile nasi habis.. malu fifi.. hihi.. ramai sangat orang datang.. alhamdulillah.. 3 ekor kambing pon habis..  kire mase kenduri tu takde lauk lebih.. cume lebih seperiuk kecil intuk kami sekeluarga makan malam.. :) 3 ekor kambing? bukan perempuan sekor je ke? ye memang perempuan sekor je.. tapi fifi combine dengan mak sedare.. (nyesal combine aqiqah dengan anak die) penat sangatsangat fifi dengan family handle majlis ni sedangkan die datang sebagai tetamu je.. sakit hati + mate tengok die duduk depan main cakcak dengan anak die.. yang fifi dan family lari sane sini, angkat itu ini nak pastikan majlis tu berjalan lancar.. sampai nenek fifi tegur die.. (mak sedare tu menantu nenek) suruh g tolong kat dapur die boleh buat dek je.. bile nenek suruh lagi sekali die boleh cakap.. da ramai da tolong.. geram tau tak..

adikadik fifi semue panas hati.. sampai iparipar die yang lain pon kate.. nampak sangat.. mencinye perasaan ni.. tapi kite sebagai manusie ade tahap sabarnye jugak.. geramgeramgeram.. memang nyesal la combine kenduri.. kalau tau biar die buat sendiri.. biar die rase susahnye buat kenduri.. mase kenduri tu ufairah di paspas je sebab fifi buat kerje.. sedih fifi tengok anak fifi.. nak nagis rasenye.. mesti die penat.. fifi tak mampu nak tengok die 24jam sebab fifi nak pastikan kenduri anak fifi berjalan lancar..  fifi sedar yang fifi tak boleh lepas tangan sebab tu majlis anak fifi.. anak fifi menangis malam tu.. sedih sebab fifi macam abaikan die.. 'sayang, bukan ibu abaikan kamu.. ibu nak yang terbaik untuk kamu.. ibu nak kamu berdikari kalau suatu hari nanti kamu diduge.. ibu sayang kamu sangatsangat tapi tak bermakne kamu boleh dapat semuenye dari ibu (kecuali susu ibu.. hihi)'

yang bestnye mase kenduri  ramai cakap ufairah punye badan sedap.. keras da macam baby besar.. fifi memang ajar ufairah lasaklasak supaye die menjadi khalifah yang tegas, berani yang paling penting BERDIKARI.. taknak la sikitsikit nangis.. fifi tak pernah melarang ufairah gerak sane sini.. pusing sane sini.. hisap tangan dan jari die.. fifi suke sebab dengan care tu die tau die ade tangan.. Allah kurniekan nikmat tangan.. 

overall kenduri tu lancar.. tapi sampai saat ni fifi dan family sakitsakit badan dan penat masih tak hilang.. mane taknye.. kenduri 2 keluarge.. yang buatnye 1keluarge je.. ade ke patut.. haihh.. semoge Allah membuke hati pihak keluarge lagi satu untuk membantu orang lain kalau buat kenduri samesame dilain kali.. combine kenduri dengan keluarge kami lagi? tak dah kot rasenye~

entry tanpe gambar.. free nanti fifi upload..

5 comments:

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

kenduri mang letih kan.. letih urus satu hal kan.. letih ngan orang yang buat hal satu hal lain pulak (^___^)

apepun dah setel... alhamdulillah (^___^)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

fifi, is ada nampak kawan opis is bukak blog fifi.. dia cari jambu susu...

ada dalam entri fifi ye... isteri dia ngidam... nak jambu susu.. tengok dala, tv katanya.. mana tah nak cari... sian pulak...

is pun tatau wujudnya jambu susu tu~uhuk3

tiefazatie said...

syukur alhamdullilah..=)

tiefazatie said...

erm..manusia ada mcm2 ragam kan..sabar je la dear..
next time xyah la combine nie..

Fifi said...

haah la is.. sangat2 letih.. penat sakit badan.. dala kite ni bekerje.. adoi.. pihak lagi 1 tu suri rumah je pon.. tapi takpe la da lepas.. harap die sedar lepas ni tak ulang da..

yeke? bile tgk blog fifi pon kan.. pasal jambu susu tu la yang paling ramai orang view.. :)

alhamdulillah ifa.. selamat sudah even ade sikit ujian dari Allah.. haah.. kadang2 geram dgn ragam manusia ni.. memang tak combine da la kot.. serik..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...