Thursday, January 17, 2013

happy one year old ufairah!~

assalamualaikum..

alhamdulillah.. hari ni genap ufairah setahun.. setahun sudah saye dan DH menjage dan membesarkan ufairah.. setahun ikut tahun 'omputih'.. seronok tengok anak membesar.. harihari ternantinanti keletah baru ufairah.. terima kasih ya Allah.. dulu tahun 2010 dan 2011 harihari ternantinanti BFP (big fat/faint positive) atau double line.. terime kasih ya Allah di atas rezeki nikmat dariMU.. tak terhitung nikmat kasihsayang dariMU untuk hambanya.. semoga Allah memberi peluang rakanrakan TTC saye untuk merasai detikdetik ini.. amin..

ufairah setahun? da boleh cakap.. buu.. abah.. opah.. bile nampak makan mam..mam.. da mule cebek bile kene marah.. nak buat something yang ufairah tak sure ufairah akan pandang kite dulu untuk dapatkan kepastian.. love to breastfeed.. breastfeed and breastfeed.. tu je aktiviti yang menarik untuk ufairah.. siap ade bunyi khas bile nampak botol susu naturalnya.. bunyi yang abah akan cakap.. 'mane bunyi.. kan tu nenen tu'  hahaha.. abah sangat suke dengar bunyi tu sebab ufairah akan berbunyi macam tu bile terlalu gembire.. like.. hehh.. hehh.. hahaha..

merangkak memang laju sangat.. tangan nak mencapai pon sangat laju.. masih meniti.. angkat vontot sambil tertonggeng.. macam nak berdiri sendiri dan mule langkah.. bile mandi kolam ufairah akan panjat nak keluar dari situ.. kalau ufairah tengok seronok mandi dan main air.. please.. jangan angkat ufairah keluar atau ufairah akan menangis sangatsangat.. selalu memanjat meje kerusi bagai.. satu je care paling berkesan untuk pujuk ufairah.. kalau kite stopkan mandi then die nangis.. cecepat bagi nenen.. mesti diam.. kalau ufairah meragam sampai da taktau nak buat ape.. tunjuk je nenen confirm tersengeh2..

ufairah pandai flying kiss, byebye, clap her hand.. bile kite cakap sayang ibu.. die akan mmmmm.. muah kat pipi kite..lepas tu mulut or manemane yang die suke.. kalau dapat teddy pon ufairah akan siyum sambil ketap mulut sebab geram.. sangat taksub dekat baby.. even gambar.. macam cover pa&ma pon di siyumnye berkalikali.. hahaha.. kalau nampak cousin yang berumur hampir due bulan.. mulemule disiyum.. lepas tu siyum sambil mulut nganga nak gigit.. hahaha... lepas tu tangan pulak.. kene hatihati..

ohh sangat banyak perkembangan HAZIQAH UFAIRAH BINTI ZAIRI.. kalau nak tulis semue nanti muntah pulak orang bace.. alhamdulillah dari saat kelahiran tak pandai melakukan apeape sampai da boleh buat macammacam.. ahamdulillah terime kasih ya Allah.. pemberian, amanah, hadiah yang sangat ternilai buat saye dan DH.. alhamdulillah.. selamat hari ulang tahun kelahiran anakku HAZIQAH UFAIRAH.. ibu abah sayang kamu ketatketat..

ni status saye di FB.. 

alhamdulillah.. genap da ufairah setahun ikut tahun omputih.. setahun yang lepas saye tengah sakitsakit dekat hospital serdang.. hari ni? da besar da ufairah dekat rumah tu tengah tidur.. atuk terpakse hantar ke rumah nenek (BS) sebab ibu dengan abah kene pergi kerje cepat.. abah outstation ke terengganu flight pukul 815am.. maaf anak ibu.. takde yang special di hari jadi kamu..

cume kasih sayang ibu dan abah semakain menebal dari hari ke hari.. moge kamu menjadi anak yang solehah.. yang sentiase mengejar syurge Allah dan sentiase rindukan Rasul Allah.. semoge kamu berade di bawah lindungan dan redhaNYA.. amin..

takde ape yang special untuk hari lahirnya hari ni.. malah kene tinggal time tidur.. kesian anak ibu.. takpe la anak.. 22 safar hari tu ibu da sambutkan.. malam tu siap bawak g dinner lagi.. ibu tahu kamu tak mengharapkan semue tu.. tapi kamu kene tahu.. kasih sayang kami kepade kamu sangat tebal.. jadi anak yang solehah ye sayang!~

ufairah mase dinner..

p/s: skirt ufairah saye buat sendiri.. nanti saye tunjukkan.. next entry kot.. ape orang panggil? tutu.. hihi

4 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Alhamdulillah, penantian berbaloi kan.. Yana je blm lg. takpe, nanti ada lah kan.. Selamat Hari Lahir Ufairah. semoga membesar jadi anak yang baik, sihat dan solehah

ros_reeza said...

Selamat ulangtahun kelahiran ye Ufairah. moga membesar menjadi anak yang solehah dan boleh membahagiakan ibu dan ayah :)

azieazah said...

Selamat Ulangtahun pertama UFAIRAH. Semoga menjadi anak yang cemerlang dan membahagiakan ibu ayah.

Baca kisah keletah dia jer dah buat geram nihhhh...

IntaNBerliaN said...

happy bzday ufairah... byk dah yg ufairah pandai buat yer :-)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...