Monday, July 30, 2012

ufairah makin cerdik.. buuu.. buuu.. buuuu..

assalamualaikum..

mase tulis tajuk entry ni pon saye da rindu ufairah.. sangatsangat rindu.. due hari bermadu kasih.. berpelukan.. tengok ufairah tersengih.. melekat dekat badan nak susu je sampai ibu sangatsangat haus.. rase macam takde air setitik pon dekat tekak di siang hari waktu berpuase.. nak bangun pon tak larat.. adoi.. sampai la hari ni hari isnin.. monday blue.. ibu tinggalkan ufairah dari pagi sampai petang dekat nenek angkat ufairah (baby sitter) untuk tengokkan anak ibu..

'ufairah sayang.. kamu makin cerdik.. ibu tengok perkembangan kamu sangatsangat cepat.. sekarang ni kamu da pandai panggil buu.. buu.. buu.. mase menangis.. tambahtambah bile abah dukung.. bile ibu lalu kamu pon mule la.. buu.. buu.. buu.. makin kuat nangis nak ibu angkat.. cair ibu tau.. bile ibu pergi dekat abah.. kamu da pandai beratkan badan ke arah ibu.. nak ibu dukung.. sebenarnye da lame kamu pandai sebut buu.. buu.. buu.. cume sejak kebelakangan ni kamu makin cerdik.. kamu sebut buu.. sambil pandang ibu.. sambil beratkan badan nak ke arah ibu..'

semalam saye dan en. suami bawak ufairah ke rumah nenek angkat ufairah.. neneknye mintak tolong en. suami upgradekan vaio anak die.. anak die nak masuk USM end of august ni.. en. suami saye pandai tau.. pandai format laptop, upgrade laptop dan servis.. seronok sebab bile laptop saye problem.. saye dapat betulkan dengan bayaran free.. hehe..

nenek ufairah pon ade cakap.. 'ufairah sekarang ni cerdik tau.. bile nangis kat rumah kak nor panggil.. buu.. buu.. buu..' see.. makin besar anak ibu.. alhamdulillah makin cerdik.. tapikan.. saye perasan kadangkadang ufairah akan sebut aa....bahh.. bahh.. bahh.. aaa.. bahhh.. mungkin kebetulan.. tapi saye dan en. suami selalu perasan yang die panggil abah.. harap anak ibu punye first word adelah perkataanperkataan yang baikbaik.. macam Allah ke.. susu ke.. hehe.. takut la pulak bile first word anak handfon ke.. i pad ke.. hehe.. anakanak hi techkan.. samesame doakan kebaikan anakanak kite.. semoge diberkati.. amin!~

4 comments:

Ina Haireina said...

alaa comelnye ufairah.. nangis.. buu buu buuu yee... moga ufairah membesar dgn bijak dan pintar dan menjadi anak yg membanggakan ibu abahnye..

fifi.. tergelak baca statment yg last tu.. nangis.. buuuu henponnnnn... buuu ipadddddd... masak.. kekekeke...

y@t said...

good girl ufairah...
teringin cik y@t nk jmp die..nnt jmp nk ajar ufairah mntk ipad..hehhehehehee

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

bagus... si myra sebut biasa ja... xstat sebut bebetul sambil pandang is lagi.. maaaaamaaa.. mamamamammama...

bababababah.. hhehe

suke dengaq.. moga mereka jadi anak terhebat dunia dan akhirat.... salam sayang untuk ufairah (^__^)

fifi said...

sis ina:
alhamdulillah.. thanks doakan ufairah.. fifi pon sentiase doakan baby sis..

tau takpe sis.. mau pening kalau die mintak semue tu.. adoi..

kak y@t:
ala kak yat.. bukan jauh pon nak jumpe.. dengan kak lala saye da jumpe.. akak je belum.. meh la dtg rumah raye ni.. jangan la kak.. cian ibu ni ha.. tak mampu..

sis is:
nanti mesti merah pandai jugak sis.. :) inshaAllah.. anakanak kite anak terhebat!~

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...