Friday, January 18, 2013

dinner & tutu..

assalamualaikum..

entry yang da lame terlepas.. takpe la kan.. janji ade cerite.. janji saye updatekan.. :) banyak lagi entry terlepas yang saye nak kene update.. entry tahun lepas pon ade.. hahaha.. kau ado? kau ado? terbaikkan? atleast saye cerite la kan.. 

4 januari 2013 adelah dinner pertame ufairah.. kalau ikut tahun islam.. lepas maghrib 4 januari 2013 tu da masuk 22 safar 1434 hijrah.. kire harijadi ufairah la.. rasenye ufairah enjoy sangat dinner tu.. ufairah memang da kenal orang kan.. memang taknak orangkan.. nak orangorang yang biase dengan die jekan.. tapi mase dinner tu. saye just biarkan die atas karpet kat dewan tu.. setengah orang kate kotor.. saye pon akui kotor.. bukan saye pengotor ye.. saye nak ufairah explore.. saye nak ufairah bebas.. saye taknak sekat kemahuan ufairah.. kemahuan ape la sangat baby boleh buatkan? lepas tu saye basuh la tangan kaki semue la..

actually dinner tu dinner ex-office husband.. kementerian perumahan dan kerajaan tempatan (KPKT).. tema die memang best.. pop colour night.. senang la nak cari baju.. macam saye cume beli tudung yang warne warni je.. husband pulak beli t-shirt yang striking.. anak la kene vougekan? ufairah saye just belikan stoking ballet dan kasut.. skirt @ tutunye saye buat sendiri.. beli kain la.. memang dinner terdesak sebenarnye.. dinner malam jumaat.. khamis pagi baru husband bagitau.. terpakse la saye buat tutu sendiri.. memang takde la orang nak ambil tempahan sehari.. nak pos lagi.. sigh~

ni mase baru sampai.. awek behave lagi..

bile masuk je dewan warne warni.. dengan belon meraterate.. atas lantai tergantung.. tapi sayangnye gambar tak banyak sebab tak bawak camera dan bateri phone low.. hahaha.. padan muke saye.. saye kate ufairah enjoykan? memang pon.. asyik lembutkan badan nak turun atas lantai.. memang saye biar pon.. bawak pergi dekat tempat belon banyakbanyak.. memang die main kat situ sorangsorang.. saye tinggal kejap pergi ambil makanan pon die tak heran.. kalau tempat lain mau menangis nak dukung..

tengok ni.. memang taknak berdiri.. nak turun ke bawah je..

ni bersame pakwe.. ufairah lahir 17 januri 2012.. pakwe tu ammar lahir  18 januari 2012..

kusyuk main belon..

cantik kan tutu yang saye buat..

tak heran dekat ibu abah..

tengok gambar ni pon da terserlah keseronokan ufairah.. da macam birthday party pon ye jugakkan? apepon memang ufairah enjoy.. kami balik dekat pukul 12 tengah malam dan ufairah memang tak engatkan tidur.. engatkan main je.. cume pukul 10lebih ufairah mengamuk sikit nak nenen.. hihi..

ufairah dengan abah..

ufairah dengan ibu.. kadangkadang tuan tanah nak enterprem jugak ..  (mate pandang bawah je nak main la tu..)

3 comments:

ros_reeza said...

alahai.. comelnya anak akak ni... geram pulak tengok ..

azieazah said...

Kalu pandai jahit sendiri, memang best lagi jimat dan boleh reka ikut suka hati.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

alololo comey sungguh dia

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...