Tuesday, June 26, 2012

1st get together TTC dinner!!! awesome~

assalamualaikum..

awal pagi saye update blog ni.. hehe.. eksited.. abaikan dulu ceritecerite basi yang pending tu.. ni cerite yang agakagak hot lagi la.. terjadi malam sabtu.. saye, en. suami dan ufairah ke satu majlis makan malam.. last minute saye di ajak.. selamat ajak.. kalau tak saye mesti merajuk.. hehe.. tak nyesal pergi berjimba malam tu.. dinner tu dekat restoran tupaitupai shah alam.. biar la dari kajang.. saye redah jugak dengan anak memalam tu.. memang best la 1st get together TTC dinner ni.. ni bukan dinner office saye atau en. suami.. aptah lagi ufairah.. haha.. ni dinner untuk kawankawan yang try to conceive.. rase sangat dihargai bile derang ajak.. yela.. saye bukan dalam golongan tu da secare fizikal.. tapi hati saye masih terase.. masih sensitif dengan babbab TTC ni..

saye diinvite hari jumaat.. time sembahyang jumaat.. (mase tu tengah pump susu) esoknye, lepas asar saye da siap da nak pergi sedangkan dinner tu mule pukul 8.. excited tau tak.. nak jumpe kawankawan.. ade yang 1st time nak jumpe.. ade yang da pernah jumpe.. mase tengah baringbaring sebelum gerak saye teringat seorang kawan en. suami yang sedang berTTC.. terus tanye pendapat en. suami untuk invite kawan die.. die kate try la.. saye call ajak dan die pon setuju.. dalam pukul 6 kami gerak keluar rumah (tunggu kawan siap dulu sebab last minutekan ajak die).. dekat pukul 8 baru kami sampai.. susah jugak la nak cari restoran tu.. even da pakai papago.. tak tersampai kami ke situ.. padahal kami da lalu jalan restoran tu.. tapi tak perasan sebab tak lalu sampai ke hujung.. hehe..

sampaisampai je kami salamsalam.. saye? salam dengan host dan kawankawan pernah jumpe je.. yang lain tu malumalu lagi.. tinggalkan ufairah kat kakak yang saye kenal terus g sembahyang maghrib.. yang wajib kene tunaikan dulu.. lepas sembahyang kami ade ice breaking.. perkenalkan diri.. berape lame da TTC.. ambil ubat ape.. apeape yang kite nak cerite la kan.. yang penting malam tu kiterang semue share ape yang kiterang rase.. yela semuenye senasib.. saye pernah lalui dan saye paham ape yang kawankawan saye rase.. ade yang da TTC selame 13tahun.. ade yang da berjaye with 15weeks pregnancy.. ade yang tengah tunggu hari.. ade yang anak da 5 6 bulan.. dan ade yang babynye baru sebulan setengah.. baru habis pantang sanggup datang support.. memang best!~ ade yang da ambil anak angkat.. semoge semue yang masih menunggu akan dapat rezeki cepatcepat..

lagi satu adik wardina safiyyah pon datang malam tu.. :) sedih bile dengar cerite die.. cerite kawankawan lain.. ade yang cakap sambil menangis.. kite pon sayu.. tapi bile time ketawe.. senyum.. memang best.. tetambah bile time suami kene cakap.. hehe.. suamikan ade yang pemalu.. sampai tersasul cakap.. lupe berape tahun kahwin sebab nervous.. ade yang cakap baru sebulan kawin.. hahaha.. sebulan bukan la ttc namenye.. nak kate setahun terkate sebulan.. bile teringat saye tersenyum.. mane nak dapat perjumpaan @ gathering yang ade SMILE . LAUGH . TEARS.. dekat TTC punye gathering ade.. sedar tak sedar dekat pukul 12kot habis dinner tu.. sebelum balik comfirm kami tangkap gambar dulu.. jom layan pic kami mase dinner tu..

nampak macam satu keluargekan..:) sangat hapenning!~

genggeng wanita tabah yang dipilih Allah.. :)


ni la kawankawan TTC yang paling saye sayang dan rapat.. kami 6orang time ni(ade yang tak dapat datang) 2 da berjaye conceive.. alhamdulillah.. baby da 5 dan 6 bulan.. EDD gap 2 minggu je.. sehati sejiwe.. sorang tengah pregnant 15 ke 16 minggu.. lagi 3? inshaAllah tak lame lagi pasti berjangkit.. saye doakan.. inshaAllah.. amin.

ni goodie bag yang kami dapat :) ade macammacamkan..

cupcake kami yg ade dalam goodie tu.. :)

magnet fridge yang kami dapat..

p/s--> pic ni semue saye ambil dari genggeng TTC.. pinjam ye kakakkakak sekalian.. 

bile majlis berakhir kami bertolak balik berkonvoi.. teman sorang akak ni sebab die datang sorang.. husband ade hal.. saye dengan kawan perempuan en. suami naik kerete sekali akak tu.. en. suami dan kawan lelaki (suami kepade kawan perempuan) naik berdue.. *husband and wife yang saye ajak tu 2 2 clasmate en. suami mase kat UiTM* kami sampai rumah dalam pukul 1 pagi.. ufairah? kepenatan!~ apeape pon kami enjoy.. next gathering? inshaAllah kami akan join.. lagi satu TTC group malaysia ni akan didaftar di bawah R.O.S!~ semoge semue yang sedang menanti akan mendapat zuriat dari Allah.. amin..

5 comments:

PutriesNoora said...

bestnya...aminnnn untuk doa fifi tu=)

tiefazatie said...

best tue kan..hee

JayFarhana said...

awakkkk
kite pinjam gamba kat atas niii letak kat blog hehehe

y@t said...

fie...k.yat sgt jeles...huhuhuu..
bila lagi diaorg bt erkk...

fifi said...

sis nora: best.. sangat best.. next time join tau!~ inshaAllah pasti berjaye..

ifa: sangat2 best.. awesome..

sis jay: pinjam la.. kan cupcake tu pic dari sis.. hihi..

kak yat: taktau la bile kak rasenye bukak pose atau pon raye.. join tau nanti..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...