Monday, December 31, 2012

makanan ufairah lagi.. :)


assalamualaikum..




da lame rasenye tak update tentang baby food.. sebab? sebab saye asyik masak bende yang same je.. hahaha.. malas kot.. tak jugak.. takde mase.. alasan sangatkan.. macam biase la menu ufairh.. pagi mesti puree buah.. tengah hari bubur + protein + vege.. petang vege pasta @ oat @ soft tofu.. soft tofu ni baru je bagi.. kalau saye rajin saye hias cantikcantik la meal ufairah.. even ufairah tak sampai setahun lagi.. tak kenal cantik tak cantik lagi makanan tu.. tapi saye suke.. :) ni la meal ufairah buat tatapan korang..



yang dalam bekas hijau tu soft tofu. dalam bekas biru red pear puree.. bekas strawberi tu bubur salmon dengan sawi dan roti + cheese.. makanan ni akan terhasil bile ibu ufairah rajin je.. kalau tak kamu makan roti petak je nak.. bubur dan yang lain rupe bie same la.. saye puas hati dapat buat makanan macam ni untuk ufairah.. dari bagi nestum yang banyak gule dan perase tu.. healthy food la konon..

p/s: saye sangat suke bento.. :)

7 comments:

hainom OKje said...

Rajinnya mama Ufairah ni....

izzah said...

Byknya mknn ufairah....msti ufairah brselera mkn ni...share la resepi...leh try utk ank dara sy ni jgk...:-)

Bui Junaidi said...

BEKAS MAKANAN SGT COMEL

SumeSakan said...

Amboi comelnya....nak sentuhpn sayang neh....hihihi..untung ufairahhh

dalila said...

wah..mcm2 dh ufairah mkn..mama danish xrajin la..danish asik mkn bende same je..hehe
weekend td je rajin sket watkan pasta n roti telur+cheese..huhu

sya ibrahim said...

Tengah blogwalking kt blog awak ni, tertarik dgn entri ni. Sbb anak sy suka tengok bento kt youtube. Rajin betol awak. Cute plak tu....

Fifi Nadhrah said...

kak sya.. kekadang je rajin.. bile malas datang.. urm.. tak jadi jugak..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...