Monday, January 7, 2013

alhamdulillah.. ufairah singing..

assalamualaikum..

weekend yang indah.. isnin pon indah la agaknye kan.. :) harapharap la.. weekend lepas penuh dengan aktiviti.. rase macam tak cukup rehat pon ade.. azam tahun baru tak terlaksane lagi.. harap diberi kekuatan untuk melaksanekan azam tahun baru.. ke hangathangat tahi ayam? hihi.. wait and see.. awalawal tahun mesti kite akan cakap.. ala.. banyak lagi mase.. lambat lagi nak hujung tahun.. tapi bile hujung tahun.. sekejap je kan da akhir tahun.. rase macam baru je januari.. 

petang jumaat balik dari kerje saye dan dear husband sangat rushing.. sampai ke rumah pukul 7petang sedangkan pukul 8malam kami kene attend satu dinner.. dengan nak siapkan diri sendiri.. dengan ufairah lagi.. tetambah bile rushing saye tak sempat susukan ufairah dengan lame bile sampai rumah.. tak dapat baringbaring golekgolek lamelame.. mengamuk la cik kak kite tu..

penat kot nak 'tenangkan' awek comel tu.. kekadang saye zikir.. kekadang saye nyanyi.. tapi kalau tak jalan jugak.. nak taknak terpakse bagi susu la.. mase tu mulut die punye bising sambil menyusu.. tapi sebab kelam kabut saye nyanyi kuatkuat.. 'twinkletwinkle little star' tetibe ade orang sambung 'haaa.... aa.... aannn.... aaaa..' ikut rentak lagu 'how i wonder what u are' memang terkejut saye..

saye ingat saye sorang je perasan.. yela.. ibukan suke over estimate anak die.. hahaha.. kot la ibu perasan.. rupenye dear husband, adik, kawan saye pon perasan.. kirenye jumaat lepas 4 januari 2013 ufairah pandai nyanyi.. bile sambung 'up above the world so high' nanti ufairah balas.. 'ai..... aaaa... teee....'  maksudnya 'like a diamond in the sky' sebiji rentak lagu tu.. cume ape yang ufairah sebut satusatu la.. cute sangat..

da besar anak ibu ni rupenye.. rase macam excited sangat tengok perkembangan ufairah.. makin hari ade je bende baru yang ufairah belajar.. jadi ufairah.. semoge kamu menjadi seorang insan yang sentiase mengejar syurga Allah.. yang sentiase rindukan rasul Allah.. ibu dan abah sayang kamu ketatketat.. anak.. jangan lupe doakan kawankawan ibu kat luar sane.. semoge Allah memberi rezeki anak jugak.. supaye mereka dapat rase ape yang ibu rase sekarang.. malah lebih dari ibu pon ibu tak kesah.. amin..

3 comments:

Bui Junaidi said...

AMIN..MMG TERHIBUR DGN KELETAH ANAK2 NI

izzah said...

Amin...tiap ibu nk yg trbaik utk ank...seronok kan tgk anak mmbesar dpn mata n mula la brkira2 nk tmbah lg...hehehe:-P

Fifi Nadhrah said...

kak bui: kalau penat boleh hilang penat la..

kak izzah.. kene tunggu dulu la.. rahin 'under construction'.. saye kan czer..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...