Tuesday, July 31, 2012

ufairah bergolekgolek..

assalamualaikum..

alhamdulillah.. pagipagi lagi da hujan.. lebat sangatsangat.. saye sampai berenti tepi jalan pakai baju hujan.. saye kan rider.. yeee.. saye naik moto sendiri pergi kerje.. berdikari siottt.. en. suami kerje jauh.. terpakse la beranikan diri naik motor even takuttakut.. dengan galas beg pump (spectra 3) seberat 1.4kg.. pump saje tak termasuk 6 botol tambah 3 ice pack lagi.. cooler bag lagi.. blaaa.. blaaa.. lagi.. bile petang botol da ade susu.. lagi saye takut nak bawa motor balik rumah.. sebab saye rase macam saye tengah galas titisan emas satu bende yang berharge untuk ufairah..   kene gagahkan jugak la kan.. demi ufairah tersayang.. da ade tanggungjawab sebagai ibu kan.. dulu berie sangat nak anak.. sekarang Allah da bagi jage la elokelokkan? selagi mampu saye akan usehe kan..

harihari cerite pasal ufairah kan? ufairah uafairah ufairah.. nak buat cemane.. dulu mase takde ufairah banyak aktiviti.. sekarang aktiviti utame saye bersame ufairah je.. jadi takde cerite lain da melainkan ufairah.. sile jangan marah saye.. saye takde idea melainkan ufairah.. kalau ade pon jarangjarang.. sekarang saye da sangatsangat susah nak dapat waktu berkualiti untuk diri sendiri.. apetah lagi bersame suami.. semuenye digunekan  untuk ufairah.. takpe la.. Allah da bagi 2tahun berehat dulukan.. takut nanti bile besar rindu pulak mase die kecikkan?

jadi saye abadikan kenangan tu semue kat sini.. kalau da tue nanti.. kalau panjang umur boleh la bukakbukak bace kenangan tu.. ufairah sekarang da hebat.. hehe.. anak sendiri.. mesti la hebat.. semenjak pandai menerap.. habis satu rumah di explorenye.. tapi dengan care bergolekgolek.. ufairah tak pandai menyusur lagi.. yang die pandai menerap.. 'sayang.. mase ibu tulis entry ni kamu baru 6bulan 2minggu' menerap telentang.. menerap telentang.. paling best semalam ufairah da pandai reverse.. saye cakap macam tu sebab saye berkalikali tengok ufairah masuk bawah kerusi.. kepale je kat luar.. hahaaa.. cutekan? kaki, vontot semue da bawah kerusi.. kepale je keluar.. macam kurekure la pulak..

lagi satukan.. saye da ade automatik mop.. haaa... amekkaww.. automatik mop saye panggil anak saye.. mane taknye.. sambil menerap boleh pulak menjilat lantai.. adoi.. babykan.. baru nak explore.. nak kenal itu dan ini dengan care oral.. saye kene pastikan lantai sentiase bersih la.. kalau tak ufairah tolong bersihkan.. hehe.. tapi ufairah memang cute.. memang adorable.. kalau saye bentang toto atau tilam.. sekejap je da atas lantai.. suke sangat duduk atas lantai.. tilam da taknak.. tapikan.. semalam ufairah asyik merengek.. kenape ye? nanti saye cerite dekat entry lain ye.. tata..

2 comments:

Ina Haireina said...

selamat kaki ngan vontot je bawah kerusi.. kalau masuk semua sekali.. dah ibu cari ufairah tak jumpe.. hehehe...

y@t said...

k.y@t tau nape ufairah suka tas lantai sbb lantai sejuk...akk pun suka landing tas lantai...hehehhehe

dh besar nnt rajin2 tlg ibu yer syg...

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...