Monday, November 26, 2012

untung jadi ufairah..

assalamualaikum..

selamat pagi.. lamenye tak berblog walking.. penat jogging kat stadium kekdahnye si fifi ni.. hihi.. takde kene mengene kan? saye sangat busy.. busy kerje luar.. memang tak online sangat la.. apetah lagi nak berblog walking.. tetambah saye da ade anak susuan.. bertambah la tanggungjawab saye.. nak kene kerapkan waktu pump.. tak pon pump lamelame or power pumping.. jadi kurang la mase berfoyefoye depan pc.. takpe.. jap lagi saye round round internet ni.. p rumah kawankawan..

saye kononkonon nak update time weekend.. tapi hari sabtu sangat sibuk.. sibuk ade program kat masjid.. padahal tugas saye cume membeli satay untuk ustaz yang bagi kuliah je.. hihi.. macam sibuk sangat kan.. ustaz yang bagi kuliah tu kan.. ustaz azhar idrus.. wow.. gelombang die memang terbaik la.. memang abah saye da kate kerete tak boleh parking kat dalam masjid.. jadi dekat 1 kilometer jugak la orang berjalan kaki nak ke masjid.. parking jauhkan.. saye naik moto je bertige.. jammed teruk sangatsangat.. 

tapi memang best la habiskan mase di masjid tetambah bawah si comel ufairah.. biar die kecikkecik da pandai ke masjid.. harap sampai besar la.. abah saye ajk makanan untuk majlis tu.. jadi best r jadi abah saye.. boleh berkepit dengan ustaz azhar ni.. saye dengan en, suami tengok gambar je la mampu.. even da habis majlis.. ramai peminat ustaz kalah artis tunggu kat belakang bilik imam nak jumpe ustaz.. kebetulan abah saye tengah dudukduduk makan dengan ustaz dalam bilik imam.. confirm la saye dengan en. suami tak lepas masuk.. jadi tunggu la kat belakang bilik imam tu.. dengan rela dengan kereta ustaz da ready untuk terus gerak bile keluar dari bilik imam..

tibetibe bilik imam terbukak.. saye nampak siak masjid dulu abah saye siak.. terus panggil.. 'syafiq.. syafiq.. abu taib ade?' syafiq 'oo.. cik abu.. (terus panggil abah)' abah saye hulur muke saye tanye slow je.. 'abah boleh tangkap gambar?' abah senyum sambil jawab.. ' tak boleh la' mesti abah rase bersalah.. terus abah capai ufairah.. saye pon tunggu la kat luar.. orang keliling tengok pelik kot.. dalam 5minit pintu bilik imam terbukak abah hulur ufairah.. saye ambil terus balik..

terus cakap dekat en. suami.. ape abah buat dekat ufairah ye? abah tangkap gambar tak? kamera takde.. takpe la abang.. ustaz doakan anak kite pon jadi la.. tumpang keberkatan ustaz tu pon jadi lah.. kami pon balik rumah dengan penuh tande tanye.. lepaklepak lame jugak.. ummi sampai dulu.. pukul 12tengah malam abah pon sampai rumah dengan note mak saye (abah hadiahkan).. tengoktengok ade gambar ufairah dengan ustaz.. siap berpangku.. rasenye lame jugak ustaz pangku die.. sebab nampak ustaz pegang die 'ketatketat'.. alhamdulillah.. cume terkilan husband tak dapat salam ustaz.. yela.. kalau tau suruh husband hantar makanan kat dalam bilik imam.. mesti dapat.. takpe la.. takde rezeki.. ibu abah tak dapat.. ufairah dapat pon da cukup.. da buat kami seronok.. jom tengok gambar..

tengok.. ustaz pegang die 'ketatketat' kan..

 tak tertarik pade camere langsung si ufairah.. peluang keemasan tu.. 
imamimam semue jeles sebab tak bawak anak.. untung anak ibu ni..

yang tengah sebelah makcik ton tu la abah saye.. lagi untung jadi abah..

p/s: mase on the way balik.. satu ayat terkeluar dari mulut saye untuk en. suami.. 'abang.. banyak kelebihan duduk masjid kan' jom renungrenungkan.. :) (mase jalanjalan ke rumah kawankawan..

7 comments:

IntaNBerliaN said...

suka drg UAI ni bg ceramah... best sgt :-)

syiela said...

untungnya ufairah kena peluk ketat2 dgn UAI

Ibu Lala said...

slm kenal. jom singgah blog ibu lala..

SumeSakan said...

wahhuntungnya ufairah di pangku alim ulama'....

IntaNBerliaN said...

*buah manjakani tu beli dekat kedai india

Bui Junaidi said...

AMBIK BERKAT SEKALI TU..^_^

izzah said...

Bestnyer...memang aura UAI ni dasyat...sbb tu bdk2 muda smua trtarik..:-)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...