Thursday, January 17, 2013

mash potato with pumpkin sauce..

assalamualikum..

hari ni saye nak share resepi mudah untuk anaknak kecil.. rasenye 10bulan da boleh makan kot.. mase saye tengah masak tukan.. gas habis.. satu sungai kantan gas habis.. dekat sejam baru dapat gas baru.. sedangkan kat rumah ade 3 tong spare tapi semuenye habis.. haishh.. kesian sangat ufairah mengamuk sebab lapar.. kat rumah saye memang takde nestum bagai.. saye memang bagi ufairah handmade food je.. lastlast pukul 10malam baru ufairah dinner.. memang buat sesimple boleh la..






bahanbahan:
1) kentang yang direbus
2) susu ibu / susu segar / susu formula
3) labu yang dikukus
4) ayam di cincang
5) minyak zaitun (untuk menumis)

caracara:
1) lenyekkan kentang rebus.. lepas lenyek saye selalu kukus.. sebab nak dapatkan tekstur yang lebih halus.. campurkan susu ibu / susu segar / susu formula.. gaul sebati.. siap da mashed potato..
2) tumis minyak zaitun, masukkan ayam.. agak ayam da masak masukkan labu dan air.. tunggu sebati angkat da tuang..

semudah satu due je kan.. haha.. memang sangat simple cepat dan senang.. da anak mengamuk.. kene bekerje keras fikir masakan yang paling senang dan sedap untuk si comel..

4 comments:

Zarena Heeney said...

mmg simple..nak try la

ros_reeza said...

Simple je. Bagus ni, berkhasiat kan.
Eh, comel la pinggan mickey tu :-)

Fifi Nadhrah said...

ZH: memang sangat senang.. hihi.. try la.. sedap tau..

RR: haah.. tengah kelamkabut memang buat sesimple boleh.. saye pon suke pinggan tu.. cute..

IntaNBerliaN said...

wah best je nampak... sy plak yg rs tertarik.. hihii

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...