Thursday, January 3, 2013

eeeeemmmmm muaahh..

assalamulaikum..

tajuk tak ingat.. kalau pandai bace dengan penuh gaye.. hihi.. bukan 18sx ye.. bende ni berlaku tahun lepas.. macam lame sangat tahun lepas.. hihi.. 2 3 hari lepas sebenarnye.. kire di tahun 2012 la.. ufairah da mule paham bile saye atau sesiape saje yang die nak cakap tentang siyum.. bile mood ufairah ok.. memang ufairah buat la.. 'ufairah.. sayang ibu(sambil hulur muke)' die pergi dekat.. letak bibir kat area muke then cakap.. 'eeeeemmmmm muaahh..' comel sangat tau..

bile mood ok memang seronok la.. bile mood die tak baik.. mau die gigitnye kite.. saye da kene.. tetambah bile mood geram die melande.. die gigit tepi mulut saye sekuat hati.. sakit sangat rase macam nak nangis tau.. nanti mesti dear husband bising.. 'ufairah.. jangan buat ibu.. kesian ibu' kalau geram sangat saye gigit ufairah balik.. pernah sekali gigit kuat.. ape lagi die pon nangis.. kekadang ufairah hulur jari masuk mulut saye.. saye gigit.. terngange mulut die kene gigit tapi die tak tarik balik jari die.. suke agaknye..

selain dari eeeemmmm muaahh ufairah.. ufairah da pandai tepuk amai amai.. genggam gamit dan byebye seawal umur 9bulan ke 10bulan.. alhamdulillah.. Allah beri peluang untuk saye rase pengalaman ini.. semoge semue TTCian di luar sane dikurniakan rezeki anak.. amin ya Rabb..

p/s: ufairah da mule lepaskan tangan bile berdiri dan macam nak bertatih 2 3 langkah mase pegang meje.. kene ready dengan camera ni..

4 comments:

awEEN said...

hehehe..comel anak fi..ak xjumpe lg..best bace log2 org ade ank kecik ni..leh wat panduan kannnnn..hehehe

ieda said...

salam dikk
memang budak2 baya nie pandai dgn ungkapan manja2 macam tuu ;)

ufairah is sweet little gurl ! ;)

hainom OKje said...

he..he... budak2 baya tu mmg pandai buat tu semua... come je kan!!

Fifi Nadhrah said...

aween: tau xpe.. bile nak jumpe ufairah ni? haah.. inshaAllah sampai satu mase ko akan merase..

kak ieda: wslm kak.. tu la.. mase ni la nak kene tunjuk perangai yang elok.. kene jage adab..

okje: haah okje.. seronok layan keletah die..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...