Monday, July 1, 2013

sakit.. jatuh..

assalamualaikum..

monday yang tak berape blues.. tapi lebih kepade winter monday.. ohh my english.. sejuk sangatsangat office ni.. sampai nak tekan keyboard pon kene balut tangan dengan pashmina.. kalau tak naye.. keras kejung hujung jari.. kaki pulak tak payah cakap.. sejuk sangatsangat.. terase macam lemak dalam diri ni da tepu.. sampai sakit kepale.. yela.. bile sejukkan lemak keras.. waahh.. sangat hiperbola kan.. macam ni la otak tepu orang yang tinggal dekat kutub office..

entry lepas cerite tentang atuk dengan ufairah kan.. semenjak ufairah da boleh jalan ni.. merate berjalan.. segale pelosok ufairah jelajah.. macam hebat sangat.. tak kire atas lantai simen ke.. atas tile ke.. atas jalan tar ke.. ye la.. nak bejalan bukan pilih permukaan pon kan.. hahaha.. lawak ko ni fifi.. bukan.. ade sebab nape saye bezekan.. macam kite da besar panjang bertahuntahun malah berpuluh tahun pengalaman berjalan ni tak kesah la nak jalan atas ape pon.. jangan atas air da.. tenggelam..

bile jalan dekat jalan yang tak rate atau berlopak ufairah mesti tak stabil.. lepas tu jatuh.. kadankadang ufairah tunjuk hebat.. berjalanlajulaju.. tetambah atas jalan tar.. kan tak berape rate jalan tar.. tersadung sikit jatuh.. kalau pakai romper atau skirt.. jatuh kene jalan tar mesti luke dekat lutut.. ufairah da banyak kali kene.. tak sempat nak baik yang jatuh hari tu.. da jatuh lagi.. bukan sebelah.. duedue belah.. lepas tu kan.. tiap kali jatuh takdenye nak nangis.. kuat anak ibu..

kalau main dekat luar. dekat rumah BS ke.. jatuh bangun sendiri.. laplap tangan jalan lagi.. bile sampai rumah.. tengok zikir dekat oasis sambil duduk atas ribe atuk.. name pon cucu atuk.. ntah cemane atuk boleh boleh perasan lutut ufairah luke.. ala.. ade garisgaris luke sikit.. atuk tanye kenape lutut ufairah.. saye jawab 'jatuh'.. tau ufairah jawab ape.. 'sakit.. jatuh' advance tak anak saye? bukan main lagi nak bodek atuk.. padahal jatuh tak nangis pon.. tapi satu yang buat saye risau.. sampai sekarang (memang ade lagi kupingkuping kat lutut ufairah..) bile tunjuk lutut ufairah tanye kenape.. ufairah jawab 'sakit'.. saye takut ufairah ingat lutut tu sakit.. kirenye sakit tu part of anggota badan!~

7 comments:

ros_reeza said...

alahai siannya sakit ye, jatuh.. takpe, masa mula2 nak pandai jalan, memang akan selalu jatuh kan.. nanti dah ok..

jaja_NorLiza said...

hahhaa..comel jer..lutut is sakit..xper dia..nati lama2 ufairah akan tahu..

*bab jatuh2 tu mmg biasa bdk baru dapat kaki..tapi kita sebgai mak ni kena be careful..perhatikan gerak geri anak.. :)

ANIM said...

salam kenal dari kak juga. tqvm sudi drop komen.

lutut=sakit, lucu jugak..heee

Nurul Aziz said...

Nak ketawa boleh tak yang part last tu? sakit-lutut. okay tahu tak kelakar pun tapi tetiba rasa funny. hihi. aah risau gak kalau dia salah faham kan.. tapi takpe kot, ufairah kecik lagi.. :)

Tinta Lana said...

Salam.

Dah jatuh bnyk kali pun tak nanges? hehe, kuatnya ufairah..ada sstgh budak, jatuh skit, dah menangis..

Tgh musim lasak kan.. layan je lah, slagi tak memudaratkan.

::EIDA:: said...

mak aiii.. kuatnye die. jatuh tak nangis. kental niii.. hehehee

hainom OKje said...

Atuk dengan cucu mmg lebih dpd anak...jeles tak? hehe

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...