Wednesday, July 17, 2013

bonus raya untuk penjawat awam 2013.. ade ke tak?

assalamualaikum..

ramai penjawat awam tengah tunggu pengumuman bonuskan.. ntah ade ke tak tak tau la.. saye pulak 50-50je.. kalau ade alhamdulillah.. kalau takde redha je la.. bersedehana time raye.. kirenye kene cut duit raye untuk anakanak, sepupu semuenye la.. nak buat macam mane.. selalunye duit bonus tu la yang saye dengan DH gune buat tukar.. cakap macam cool je kan.. tapi dalam hati tu berdoa.. mintak la ade bonus..

ade yang kate sebab KGT (kenaikan gaji tahunan) bonus takde.. lagi la sedih.. orang yang berpangkat tinggitinggi boleh la.. syokla sebab KGT derang banyak.. yang kulikuli macam saye ni? tak sampai RM100 pon.. DH pulak dalam RM200++.. sesetengah orang mesti kate.. bersyukur la.. alhamdulillah saye bersyukur sangatsangat.. apeape pon saye redha je.. duk ajar dalam hati.. takde kot bonus.. sebab kalau mengharap.. kecewa!~

berita tentang bonus raya tahun 2013 bertarikh 16 julai 2013.. boleh la klik kat sini..

8 comments:

dear xila said...

kalo ade mohon banje kepci huhu gurau ;p

D Yatie said...

Kaan? Mudah2an ada rezeki lebih utk family terutamanya anak n anak sedare serta kazen mazen sumer. Huuuu.

azieazah said...

Ramai orang tengah berdebar tunggu bonus, kan? alahai...

ShaSa RosSa said...

kan best kalau bonus ditetapkan same je untuk semua penjawat awam..ni..yang pangkat kecil makin sikit plak dapatnya...sedangkan yg pangkat kecil lebih memerlukan..

dalila said...

MESTI ade punyer ;)

zarena heeney said...

kan best kalau bonus pihak private pun dapat huhuhuhuhu
ena mmg kena berjimat cermat jugak sbb mr.hubby bonus pun takder thn nie

ros_reeza said...

harap2 ada lah bonus untuk penjawat awam.. boleh mengurangkan beban sikit..

Anonymous said...

xdenyer bonus...xyah harapla..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...