Friday, July 26, 2013

pemergian kasih ditangisi..

assalamualaikum..

bestkan jadi orang selangor.. hari ni cuti.. saye ni duduk je selangor.. tapi kerje putrajaya.. pepagi kene la bangun.. gigih pergi kerje.. jalan lengan sangatsangat.. rase seronok je datang kerje.. tak payah berebut jalan.. hahaha.. maaf la ye.. hari ni takde mood nak cerite tentang langkawi.. sikit je lagi nak habis.. sabar ye.. maaf sangatsangat.. next week ye..

malam rabu kasih pergi meninggalkan keluarge saye.. kejadian berlaku pukul satu pagi.. mase tu saye da tidur.. tak sedar pon kecohkecoh dalam rumah.. pukul 4.30pagi ufairah bangun menenen baru DH cerite.. 'kasih da takde.. kene langgar'  sedih sangat.. tapi saye tak memangis lagi.. saye tanye macammane kene langgar.. da tanam ke belum.. DH kate 'die tak tanam kasih.. buang dalam sungai' bersebab tau.. tapi saye tak tau..

bile saye turun dapur adik cerite.. lepas kasih mati.. mesti terbaringkan.. anakanak kasih pergi dekat kasih menyusu.. subhanAllah.. sedih saye dengar.. rase nak nangis dekat situ jugak.. sekarang pon bergenang air mate saye.. sedih sangat.. saye dapat bayangkan.. cemane anakanak die lari pergi dekat die menyusu.. kesian sangat.. lepas ni derang takde mak da.. tak dapat menyusu da.. sedihnye..

saye masuk bilik balik.. cerite dekat DH hal anak kasih menyusu.. DH cume cakap.. 'abang tau.. cume taknak cerite dekat sayang takut sayang sedih' terus saye nangis teresakesak.. kesian dekat anakanak kasih.. sayu hati.. sebak.. DH sambung.. 'abang terus ambil makanan basah tunjuk dekat anakanak kasih.. bile anak kasih lari nak makan.. abang soroksorok ambil kasih buang dalam sungai..'  pukul satu pagi.. mane nak gali lubang.. takut anakanak die datang nyusu lagi..

kasih kenangan terindah.. manje.. bile time kiterang makan suke ngiaungiau bawah meje.. rindu pulak dekat kasih.. tak dapat tengok kasih buat kali terakhir.. teringat saye janji nak bagi die makanan basah tapi tak sempat.. die makan makanan keras tu je.. kasih da tue.. gigi taring die due da patah.. kasih tinggal kenangan.. harap anak kasih yang due ni berkekalan la.. rindu kasih.. akhirnye air mate saye berguguran jugak.. tak tertahan..

13 comments:

dalila said...

aku yg xsuke kucing pun sedih bace citer ko.. ;(
*bukan xsuke, xbrani.. ;)

Nafira usof said...

bergenang air mata sis bila baca part anak2 dia gi nyusu tuh.. huhuhu.
sedih~ :(

Erna Nordiana Zamri said...

sedihnya..erna kan kalau ada kucing2 yang mati..rasa macam kesian kat kucing2 tu. lagi sedih bila awak cakap anak-anak dia pergi menyusu kat kasih. sedihnya.....

D Yatie said...

Sedih la pulak sy baca fi. Huuuuuu. Wpun sy x brp minat kucing. =_='

nik ros said...

sedihnya. lagi2 anak dia masa pi menyusu tu.

tak pe la. kaih ada tinggaklan anak2 untuk di jaga kan.

zarena heeney said...

teringat kucing yg baru lahirkan bby di rumah

Mizz ErMa said...

sedihnya..sebak pulak baca..nanti akak kena selalu la sediakan susu untuk anak2 kasih..

ANIM said...

kesian, mesti anak2 tu mengiau nanti cari ibu dia..

dear xila said...

ala kasihhhhh sedih pulak baca ni...

Nia said...

Salam ziarah dear, saya pun suka kucing. Sedihnya baca cerita Kasih. Dulu kucing saya pun sakit tua, tapi dia jantan, takde menyusu anak. Kalau tak mesti lagi sedih :(

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Sedih baca..dok trbayang2 kt mata mcmna anak2 kasih lari nk myusu sedangkan kasih dh xde..*tear.

azieazah said...

Semoga nanti akan ada pengganti Kasih yang sudah pergi...

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

alahai sedih nya.. semoga Kasih terus di hati Fifi & keluarga

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...